Mecenes tu? Sí, sí, ara pots recolzar el documental: Algèria, el meu país; produït per Infotv

Des de l’ACICOM, volem recolzar de diverses maneres aquesta iniciativa impulsada per Juli Esteve, persona associada des dels inicis de l’ACICOM i que al front d’INFOTV ha vingut realitzant nombroses propostes que han millorat de manera quantitativa i qualitativa la dieta mediàtica dels valencians. Primer amb una televisió que ens va oferir un model d’informació de qualitat , plural, diversa i en la pròpia nostra llengua. Per altra banda, des del tancament de la televisió per no haver obtingut la corresponent llicència (altres la van acosneguir de manera poc clara i ara estan tancades…)

INFOTV ha fet un ample ventall de documentals sobre la nostra història que ha vingut a cobrir un forat audiovisual sobre la nostra identitat .

Per altra banda, ACICOM ha mostrat el seu interés per establir col·laboracions amb el sector audiovisual valencià i una de les maneres, com associació de consumidors i usuaris és ajudar a la creació de públics per tal que les produccions siguen sostenibles i donar-les a conèixer.

Ara et plantegem que et converteixes en micro mecenes, es a dir per una xicoteta quantitat (a partit de 20 euros) ajudes a la producció, apareixes als títols de crèdit com un dels microproductors, obtens una còpia legal del documental i ajudes al desenvolupament d’una manera de fer audiovisual i difondr ela nostra història.

FES-TE MECENES DE LA NOSTRA CULTURA AUDIOVISUAL

QUEDEN A SOLES UNS DIES.
DATA ÚLTIMA PER PODER APARÈIXER ALS CRÈDITS DIJOUS DIA 14 DE JUNY

Nosaltres, els acicomers ja ho hem fet

Després de vora un any sencer de treball, arriba Algèria, el meu país, el nou documental d’InfoTV i probablement el projecte audiovisual més ambiciós que mai ha posat en marxa esta empresa creada el 2004. El guió i la direcció corresponen a Juli Esteve i la imatge i la postproducció, a Antoni Arnau i Esther Albert.

Algèria, el meu país és un treball sobre la història i la memòria dels emigrants valencians, sobretot del sud, a Orà i Alger i es basa en el testimoni de 30 persones que van nàixer o van viure a Algèria, la majoria fins al 1962, l’any en què acabà la guerra per la independència i es va produir un dels més grans èxodes de la història, amb l’eixida forçada del país de prop d’un milió d’europeus. I entre ells, uns quants centenars de milers descendents d’emigrants andalusos, murcians, valencians o balears, que des de la instauració de la colònia francesa, el 1830, van trobar a Algèria la solució a la misèria crònica que patien als seus pobles d’origen.

Este mes de juny es compliran precisament els 50 anys d’aquell èxode, sovint dramàtic. En molts casos, aquelles persones, després de tota una vida de treball, o més encara, després d’unes quantes generacions de treball per a aconseguir el benestar i la prosperitat que buscaven, ho van perdre tot. A Algèria deixaren familiars enterrats, suors i treballs, cases i negocis… i tornaren sovint igual que havien arribat anys o generacions abans, amb una mà davant i una altra darrere. I a pesar d’això, saberen eixir avant.

El documental té una durada un poc superior a les dos hores i consta de dos parts. En la primera, els testimonis expliquen per què se’n van anar a Algèria, a què s’hi dedicaren, com era allà la vida, el treball, l’oci… què menjaven, quina llengua parlaven o com era la convivència amb la majoria musulmana que a partir del 1954 es va rebel·lar contra l’ocupació francesa.

Des d’aquell any, els valencians es van vore enmig d’una guerra que trencà per a sempre el somni fet realitat que va ser Algèria per a tots ells. I això és el que conta la segona part: com va ser la guerra, com la van viure els nostres paisans i com van haver de tornar ara farà 50 anys.

A més dels testimonis, el documental compta amb les aportacions de 8 experts en la matèria. Entre ells, Àngela Menages i Joan-Lluís Monjo, autors d’Els Valencians d’Algèria, llibre en què s’ha basat una bona part del treball.

Algèria, el meu país, s’estrenarà a la Casa de Cultura de Dénia el 21 de juny, amb la presència en les primeres files dels valencians d’Algèria que protagonitzen el treball. L’acte, de fet, es convertirà, necessàriament, en un homenatge a unes persones certament maltractades per la història. Perquè ben poca culpa tenien del règim colonial implantat per França i en canvi acabaren sent víctimes del procés independentista a què sens dubte tenien dret els algerians àrabs i berbers. Algèria també era el seu país.

Campanya de finançament

El documental, tot i estar pràcticament acabat, no està pagat del tot. La crisi ha fet que alguns patrocinadors que ja havien compromés una aportació, l’hagen rebaixada o retirada per complet. Per això, InfoTV fa una crida als interessat a col·laborar a fer una aportació de 20 euros o més al compte corrent de la Caixa 2100 4414 38 0200050620 i a enviar un correu electrònic a info@infotelevisio.com amb les vostres dades (nom i cognoms, DNI, adreça i telèfon de contacte). A canvi, apareixereu al documental com a patrocinadors i rebreu un DVD amb Algèria, el meu país i els extres que l’acompanyen.

Pots vore els trailers punxa damunt de les imatges corresponents següents:

1                     2                           3                      4

Algeria el meu pais trailer 1.mp4 Algeria el meu pais trailer 2.mp4 Algeria el meu pais trailer 3.mp4 Algeria el meu pais trailer 4.mp4

Més informació en:       

També al facebook : http://www.facebook.com/events/400906403288571/

http://www.facebook.com/infotv.valencia

Post a Comment