LA MICE: MOSTRA INTERNACIONAL DE CINEMA EDUCATIU, JA ESTÀ EN MARXA

cartel_oficial-01-01

Cartell Oficial MICE 2014
Pots descarregar-ho i fer-ho aplegar a amigues i amics

Per segon any, la MICE tindrà lloc a València, amb un important augment de participació, activitats i debats.

La MICE serà intensiva els dies 20 a 24 de febrer de 2014; però hi ha activitats molt interessants des d’ara mateix. Algunes de les activitats programades i l’esdeveniment creat al facebook per tal que pugues interaccionar amb els participants des de ja són:

– Dia 16 a  les 18h. Recordant la 1a MICE, on the way to the 2nd MiCe  https://www.facebook.com/events/280697005414754
– Dia 17 a les 18h. Conferència-Col·loqui. EDUCAR A TRAVÉS DE LA PANTALLA  https://www.facebook.com/events/1455953697952947
– Dia 20 a les 19h. CURTS D’ANIMACIÓ DE COREA DEL SUD. KIAFA https://www.facebook.com/events/729843983714743/
– Dia 22 a la vesprada TALLER DE CINE PER A MESTRES OFERIT PEL MINISTERI DE SUÈCIA  https://www.facebook.com/events/698390393516645
– Dia 23 a les 10h. MIREM i FEM CINEMA: Espai d’intercanvi del professorat per l’audiovisual al sí de la MICE 2014 https://www.facebook.com/events/1438265223075697

Moltes més activitats tots els dies que pots consultar per  amés informació en :

http://www.micevalencia.com/programa.html

La II Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE 2014) obrirà les seues portes divendres dia 21 de febrer a l’Espai RAMBLETA de València. En aquesta segona edició, el festival projectarà un total de 260 curts procedents de més de 60 països. El programa s’estén amb activitats molt diverses al llarg d’una setmana.

La MICE és un festival de curts cinematogràfics realitzats per i/o per a escolars, principalment coordinats per professionals de l’ensenyament implicats en educació audiovisual. Cinema d’arreu el món de xiquets/es i per a tots els públics, tallers que asseguren la participació multitudinària, diversos espais de projecció, taules redones amb propostes educatives i exposicions conformen el programa per a aquesta segona edició d’un festival internacional pioner a Espanya. Els treballs audiovisuals que s’hi presentaran són una selecció de les més de 600 pel·lícules arribades des dels cinc continents.

La MICE 2014 dedica enguany un monogràfic a Corea del Sud, un dels països que més dedicació presta a l’educació audiovisual i on un 25% del professorat de primària i secundària n’està habilitat en aquest sentit. La Mostra acull enguany les projeccions i el lliurament dels Premis Tirant per a escolars.

Una exposició sobre aquest país, a la Universitat de València,  entitat que acollirà altres propostes de la Mostra; una taula rodona sobre ‘Media Literacy’ (alfabetització audiovisual), que portarà a la MICE els gurús de l’educació audiovisual al món; la posada en marxa d’una nova plataforma de professors per l’ús de l’audiovisual en l’educació, o una gran varietat d’activitats i tallers per a tots els públics, acompanyaran i completaran el programa de projeccions cinematogràfiques que tindran el seu àlgid al llarg del cap de setmana a l’Espai RAMBLETA de València.

La Cerimònia Inaugural tindrà lloc divendres dia 21 de febrer, encara que les activitats començaran el dia 16. La cloenda se celebrarà diumenge de matí.

El programa complet ha estat presentat aquest matí  a la sala MESQUITA de la Conselleria d’Educació i Cultura per representants de l’Associació Jordi el Mussol i de la mateixa Conselleria, organismes organitzador i col·laborador, respectivament, de la II MICE. Hi han presents el Subdirector d’Innovació Educativa, Juan Pablo Valero, el Director General de CULTURARTS, Manuel Tomás, la directora de Pel·lícules d’Animació TAIWAN, Hui-Ching Tseng, i el  president de l’Associació Jordi el Mussol i director de la MICE, Josep Arbiol.

Segons Arbiol “la MICE sorgeix, d’una banda, de la necessitat de mostrar i posar en valor el treball que en, matèria d’educació audiovisual, es duu a terme a tot el món, especialment en països on la ‘Media Literacy’, és a dir, l’alfabetització audiovisual, està molt més arrelada; i per una altra, neix d’unes relacions internacionals establertes al llarg dels anys, gràcies a la presència d’audiovisuals valencians en altres festivals internacionals d’aquestes característiques.” El director de la MICE ha assenyalat que “vivim en una societat dominada pels mitjans audiovisuals i per això és important conèixer el llenguatge amb el qual aquests es manegen. És fonamental que els nostres xiquets aprenguen de l’audiovisual, però sobretot que coneguen i entenguen el seu llenguatge, ja que aquest element els ajudarà a pensar de manera més lliure i democràtica”.

La Mostra Internacional de Cinema Educatiu compta, a més, amb la col·laboració de la Universitat de València, Espai RAMBLETA, els ajuntaments d’Estivella i Burjassot i l’Ambaixada de Corea del Sud, entre altres.

A la primera edició (València, gener 2013) participaren un total de 80 pel·lícules de més de trenta països i assistiren representants dels més prestigiosos festivals de cinema educatiu del món, entre un públic divers de més de 2.500 persones. La MICE 2014 espera superar àmpliament el nombre d’assistents a l’esdeveniment.

 Més informació:

http://www.micevalencia.com/

https://www.facebook.com/MICEbyJordiElMussol  Twitter: @MiCeComunicacio  Mòbils: 617562737 – 617975536

Cal dir que ACICOM junt amb un ample ventall d’organitzacions, entitats, institucions, … col·laborem amb fer realitat aquesta fantàstica idea de Josep Arbiol, el seu director. I tu?

Un ample ventall d'organitzacions ciutadanes sumem els nostres esforços

Un ample ventall d’organitzacions ciutadanes sumem els nostres esforços

Miniatura Spot Oficial de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MiCe) que es realitza a València el 20, 21, 22 i 23 de Febrer.   http://youtu.be/iPBe3F9jnmQ

 

Post a Comment