AGENDA CIUTADANA VALENCIANA, un projecte impulsat per ACICOM

Eres membre d’alguna associació, organització o entitat ciutadana valenciana?, t’invitem a donar-la d’alta a l’agenda ciutadana; per tal de facilitar la difusió de les vostres activitats i facilitar la interacció entre tota la societat civil

Entra a l’enllaç i ompli el següent Formulari, invita també a altres persones conegudes que també participen a altres organitzacions. Entre totes i tots aconseguirem crear sinergies i un empoderament de la ciutadania, per millorar la nostra societat

http://goo.gl/FMySMD

València 5-02-2014

Benvolguda amiga, benvolgut amic:

Des d’ACICOM venim impulsant la comunicació de la ciutadania com una de les principals estratègies per a l’empoderament ciutadà i el canvi social. En aquesta línia considerem molt interessant el projecte CitySens i volem impulsar-ho en el nostre territori, raó per la qual invitem a la teua organització a participar també.

La creació d’aquesta plataforma facilitarà l’agregació de persones i organitzacions ciutadanes, facilitant la interacció i el treball col·laboratiu per a la millora de la nostra societat, empoderant a la ciutadania mitjançant la comunicació i la participació.

“CitySens”, com defineixen els seus iniciadores, és un sistema de participació ciutadana, basat en tecnologies i conceptes Web2.0, que persegueix acompanyar, potenciar i dinamitzar totes les iniciatives de participació cívica de la ciutadania i de les seues organitzacions.

Aquest sistema compta amb una sèrie d’eines tecnològiques que possibiliten:

  • -Que els ciutadans s’informen sobre les activitats participatives -tant presencials com a virtuals- que es porten a terme en la seua ciutat, districte o barri, sobre les temàtiques que siguen del seu interès, mitjançant l’articulació d’una espècie de “agenda social”. Aquesta agenda, basada en tecnologia 2.0, permet a cada usuari/a rebre aquelles notificacions i avisos del seu particular interès (temàtic i territorial), i igualment permet a cada entitat implicada incloure en la mateixa, directament, les activitats organitzades periòdicament;
  • -Convocar amb extrema facilitat a tots els ciutadans potencialment interessats en cadascuna d’elles;
  • -Donar un suport virtual a processos participatius complexos, de manera que grups nombrosos de ciutadans puguen: mantenir discussions estructurades i de qualitat, identificar els consensos existents, resoldre possibles desacords, elaborar documents de conclusions, presentar iniciatives legislatives, fer seguiment de l’execució dels acords aconseguits front a les administracions públiques corresponents, etc.
  • Les eines del sistema podran facilitar que ciutadans interessats per un cert tema es posen en contacte entre ells, arreplegada de signatures i adhesions, enquestes i qüestionaris, fòrums de debat, espais privats de col•laboració, publicació i revisió participativa de documents…

Totes les eines es posen a la disposició de qualsevol entitat: associacions, institucions, col·lectius, plataformes, partits, etc. que defense la participació ciutadana, com governs municipals,i càrrecs electes, partits polítics, sindicats, mitjans de comunicació, i especialment tot tipus d’organitzacions ciutadanes i la pròpia ciutadania.

El projecte CitySens es troba finalitzant la segona ronda de captació de microfinanciació, en http://goteo.org/project/citysens Una vegada ja superat el mínim de 10.000 euros per fer viable el seu desenvolupament, cal intentar aplegar a la financiació òptima de 15.442 euros. Anima’t i recolza aquesta iniciativa, queden pocs dies.

L’Agenda Ciutadana Valenciana

València serà un dels projectes pilot del CitySens; però no podem, ni volem esperar a la seua posada en marxa, sinó que des de ja anem a donar passos per a la creació de la xarxa d’entitats i organitzacions ciutadanes que permeta millorar la comunicació i visibilitat de les postres organitzacions .

El primer pas serà crear una agenda ciutadana d’organitzacions que permeta visibilitzar a totes les que participen i poder compartir i difondre la seua programació d’activitats obertes, poder estar informats mútuament i oferir a la ciutadania una manera de connectar amb cadascuna d’elles.

Comptem amb el suport, recolzament i assessorament de l’associació Kyopol i de Demosphere (projecte francés amb una ampla implantació http://demosphere.eu/. L’agenda funcionarà gràcies al treball inicial d’un grup de persones associades a ACICOM; però després cada entitat pujarà la seua informació. L’ús de l’agenda serà gratuït, tant per a les organitzacions com per a la ciutadania, gràcies a les aportacions de feina voluntària; tan sols si més endavant el volum d’informació requereix d’ampliació de serveis (allotjament,servidors, etc) caldrà estudiar mesures per garantir la seua viabilitat, incloent fórmules de micromecenatge.

La nostra agenda valenciana serà semblant a altres que ja funcionen en Espanya, o inclús a París, podeu vore: http://agendadelhenares.org/, http://corunha.info/, http://axendamazucu.org/, http://elotrovalladolid.es/ http://paris.demosphere.eu/

 Què serà l’Agenda Ciutadana Valenciana?

Una agenda compartida que informa dels esdeveniments i convocatòries cíviques, -socials i polítiques del territori valencià, inicialment a l’àrea metropolitana de València; però oberta a anar incloent entitats de tot el País Valencià, amb l’objectiu de donar visibilitat i disposar d’un lloc de referència on es puguen consultar i difondre les activitats i convocatòries valencianes, creant una eina de coordinació per a la ciutadania i per als pròpies associacions, col·lectius ciutadans i moviments socials valencians

 Criteris de publicació d’esdeveniments

Els esdeveniments, activitats i convocatòries que es publiquen a l’agenda han de tindre una intenció “cívica-social-política”, entesa en sentit ampli com una preocupació pel ben comú i pel benestar general, així com la reflexió sobre les accions que entre tots, com a individus i com a societat, hem de realitzar per a promoure ambdós. La qual cosa suposa estar alineats amb les nocions de progrés social i del desenvolupament incloent de la nostra societat; Ser participatius, amb una actitud inclusiva i respectuosa, permetent a tots expressar les seues opinions; No promoure cap forma de discriminació (per motius de raça, ètnia, nacionalitat, classe, religió o creences, sexe, orientació sexual, identitat de gènere, edat, estat de salut, opinió política o d’una altra índole, o qualsevol altra condició); Estar oberts a totes les persones sense ; Desenvolupar-se en el territori de la Comunitat Valenciana o tindre estreta relació.

 Quins col·lectius participem en l’Agenda Ciutadana Valenciana?

Els col·lectius participants procedim d’àmbits molt variats com l’ecologisme, urbanisme, educació, cultura, solidaritat, gènere, reivindicació de llibertat sexual, cooperació i drets humans, sindicalisme, política, etc.

Algunes de les organitzacions que ja han mostrat el seu interés en participar són les següents: ACICOM, Escola Valenciana, Societat Coral El Micalet, Acció Cultural, Ca Revolta, Fundació Hugo Zárate, Fundació Nova Terra, RedPública, …

L’agenda està posant-se en marxa i aquesta carta és precisament per obrir el projecte a la societat valenciana. Anirem incorporant a totes les organitzacions que ho demanen.

agenda-onlineT’agradaria participar en l’Agenda Ciutadana Valenciana?.

Cal que la teua organització es sume mitjançant el següent formulari (punxa damunt per anar a l’enllaç) o copia-ho tot:

http://goo.gl/FMySMD

Qualsevol aspecte sobre l’agenda que vulgues comentar pots fer-ho a

acicom.agendaciutadana@gmail.com

Desitjant que entre totes i tots pugam continuar enfortint la participació i vertebració ciutadana, rep una cordial salutació

 

Carta d’invitació per participar a l’agenda ciutadana valenciana: 

20140204 Carta invitació a participar projecte CitySens i Agenda Ciutadana Valenciana

Post a Comment