La Biblioteca i la Videoteca de la Filmoteca Valenciana, un recurs molt interessant i massa poc conegut.

Una visita a aquesta Biblioteca i Hemeroteca ens ha descobert un recurs molt interessant amb un important fons de llibres especialitzats, al voltant de 12.000 exemplars i amb quasi 25.000 arxius audiovisuals, la major part dels mateix accessieble i amb possibilitat de prèstec.

L’atenció que presta Raquel Zapater és fantàstica, aconseguint contagiar a totes les persones usuàries la seua passió per l’audiovisual. Raquel es multiplica, és la documentalista, la que aten al públic, aconsella, recomana, comenta…. Raquel és llicenciada en comunicació audiovisual  i una enamorada de l’audiovisual que li porta a defensar l’educomunicació, incloent des de l’AMPA del CEIP Pare Català .

Vos recomanem de totes totes que feu una visita a aquest interessant centre de documentació i es feu el carnet d’usuaris per poder traure llibres i audiovisuals.

Podeu fer una consultar el catàleg de fons audiovisuals des de la web interactiva . 

Accés als fons audiovisuals

Punxeu a la imatge:

 

Biblioteca

Biblioteca

La biblioteca de CulturArts IVAC és l’única de la Comunitat Valenciana especialitzada en cinema. Des de la inauguració de la Filmoteca va estar situada en l’edifici Rialto, i en 2012 va ser traslladada a la seu de CulturArts IVAC en el Carrer del Doctor García Brustenga, número 3, constituint al costat del servei de la videoteca el nou Centre de Documentació.

Des de 1988 ha donat servei als cada vegada més nombrosos estudiants d’audiovisual, a més d’historiadors, periodistes i aficionats en general. Es tracta d’un recurs d’informació imprescindible per a totes les persones interessades en el món del cinema i dels mitjans audiovisuals, que amplia els seus fons constantment.

.

 

BIBLIOTECA ESPECIALITZADA EN MITJANS AUDIOVISUALS

Matèries com el cinema, mitjans de comunicació, fotografia i noves tecnologies de la imatge es troben àmpliament representades en els seus fons, que ascendeixen a més d’onze mil volums en l’actualitat.

Biblioteca

HEMEROTECA CINEMATOGRÀFICA

En ella podem trobar els títols més importants, tant nacionals com a internacionals, que es poden consultar lliurement en la sala de lectura. Destacable és la col·lecció de revistes antigues que es va incrementar amb adquisicions i donacions, i que suposen un material molt valuós per als investigadors cinematogràfics.

BibliotecaACCÉS A INTERNET

El Centre de Documentació ofereix tres punts d’accés públic a Internet als seus usuaris on es poden realitzar les cerques que consideren oportunes, sempre comptant amb l’assessorament del personal bibliotecari. Els usuaris que visiten la biblioteca reben un tracte personalitzat i especialitzat de les seues consultes.

http://ivac.gva.es/la-filmoteca/biblioteca/presentacion-bibliotecaç

.

.

 

Videoteca

Videoteca

La videoteca de l’Institut Valencià de l’Audiovisual i de la Cinematografia va ser inaugurada al maig de 2008. Les seues instal·lacions estan ubicades en plena zona universitària (Doctor García Brustenga, 3), amb la finalitat de fer més accessibles els fons de l’Institut i la cultura cinematogràfica al públic en general.

VideotecaActualment compta amb un fons de més 20.000 títols entre els quals es troben, en suport domèstic (VHS i DVD principalment), totes les pel·lícules conservades i restaurades per l’Institut, així com una amplíssima mostra de la història del cinema de totes les nacionalitats, corrents i èpoques, gran part en versió original i amb subtítols en diferents idiomes. També es poden trobar totes les produccions que han sigut subvencionades des que l’Institut va implantar la seua política d’ajudes i incentius a l’audiovisual. La videoteca compta, a més, amb un enorme fons de pel·lícules procedents dels cicles programats en la Filmoteca i en les diferents edicions del festival internacional de cinema de València Cinema Jove. De la mateixa manera s’ha prestat especial atenció a l’adquisició de films de cinematografies minoritàries, així com documentals, pel·lícules d’avantguarda, curtmetratges i produccions concebudes per al mitjà televisiu d’especial interès.

SALA DE CONSULTA AMB ACCÉS A BASES DE DADES

Videoteca

L’espai de la videoteca compta amb dos punts d’accés i consulta en línia a les bases de dades (fons audiovisuals, catàleg de la biblioteca, arxiu gràfic, fitxes de pel·lícules programades…), així com a les principals bases de dades cinematogràfiques d’àmbit internacional.

CABINES PER AL VISIONAT INDIVIDUALITZAT

Les cabines de visionat de la videoteca estaran a disposició de tots els usuaris presentant el seu carnet. El temps d’ús de les cabines i el nombre de documents s’establirà en funció de les necessitats dels usuaris.

ZONA WIFI

La videoteca del IVAC compta amb accés gratuït a Internet, mitjançant WiFi, per a tots els usuaris registrats, prèvia sol·licitud de la clau d’accés.

http://ivac.gva.es/la-filmoteca/videoteca/presentacion-videoteca

 

Contacte i localització de la Videoteca i Biblioteca

Videoteca

Doctor García Brustenga, 3 46020 València

ATENCIÓ AL PÚBLIC Raquel Zapater ivac_documentacion@gva.es   Tel. 963 890 362

HORARI:

Dilluns de 9’30 a 18 h.

Dimarts-Divendres de 9’30 a 15 h.

 

Post a Comment