Homenatge a Toni Canet. Estrena de CALÇ BLANCA, NEGRO CARBÓN 25/11/20 OCTUBRE CCC. FCCC2020

T’invitem a l’estrena de CALÇ BLANCA, NEGRO CARBÓN, la darrera pel·lícula de Toni Canet.

La seua projecció i col·loqui és una mena d’homenatge a TONI CANET. Ell va ser un gran HOME BO.

Toni va col·laborar des de diverses formes amb ACICOM, com per exemple:

http://proba.acicom.org/toni-canet-ha-estat-recordat-en-la-galla-dels-goya-del-2020-per-fi/

http://proba.acicom.org/toni-canet-ha-estat-recordat-en-la-galla-dels-goya-del-2020-per-fi/carta-a-mariano-barroso-oblit-toni-canet/

http://proba.acicom.org/projeccio-de-las-alas-de-la-vida-i-debat-sobre-l-eutanasia-i-el-dret-a-morir-dignament/

Us invitem a assistir a aquesta estrena en la seua versió original

Toni Canet, protagonista en la Mostra - Levante-EMVAntoni P. Canet (Llutxent, València, 1953- València, 2018).  Director, Productor i Guionista.
Art Dramàtic (1973). Crea la Productora Doll d’Estels (1984). Produeix i realitza diversos documentals institucionals i espots publicitaris per a TV.
Productor, guionista i co-realitzador de la sèrie documental “Quan la festa es converteix en espectacle”, emesa per TVE (Informe Setmanal i Dominical) la RAI, etc. (1985).
Director, guionista i coproductor del llargmetratge “Comença el dia com pugues” (Salem Produccions), seleccionada per al Festival del Caire. Premi a la millor pel·lícula en la VI Mostra de Cinema de Catalunya. (1987).
Per a Canal 9 ha realitzat la sèrie musical “Solfa Íntima”, (1990), la sèrie de document social “Crònica Amarga”, (1991), la sèrie documental “*Viatjar *sense *billet” (1998) i la sèrie de ficció “*Benifotrem”, (1995).
Director i co-guionista del llargmetratge “La Camisa de la Serp”, (1996). Seleccionada per al Festival de Mont-real.
Co-guionista, amb Jorge Goldenberg, del llargmetratge “La *Tarara del *Chapao”, dirigida per Enrique Navarro, (2003.)
Ha impartit cursos especials de Direcció en la F.I.A. (O.I.M.P.) i a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València (“L’actor davant la càmera”).
Director, coproductor i coguionista del llargmetratge-documental “Les Ales de la Vida” (2007). “Primer Premi Millor Llargmetratge Documental” 51 Setmana Internacional de Cinema de Valladolid. “Millor Documental Espanyol” Cartellera Túria 2007. “Caragol de mar-Abastos. Millor Llargmetratge Documental” 39 Mostra Cadis. “*Premi *Tirant Espacial. Qualitat humana i cinematogràfica”. “Millor Producció Audiovisual” IV Premis Telecinco12 Mesos 12 Causes. Etc…
Director, coproductor i coguionista del llargmetratge-documental “Calç blanca, negre Carbó”, el seu últim treball, finalitzat en 2018.
Premi d’Honor 2018, de la Generalitat, a la trajectòria cinematogràfica, atorgat en la primera edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià.
La Mostra del Cinema del Mediterrani li ret homenatge pòstum en la seua 34a edició.

Las alas de la vida (2006) - Filmaffinity

Dimecres, 25 de novembre del 2020, a les 18:00h.

Sala d’Actes de l’OCTUBRE CCC

C/ Sant Ferran, 12. 46001 València

 

Projectarem “CALÇ BLANCA, NEGRO CARBÓ” i posteriorment tindrem un col·loqui amb la participació de:

Antonio Mansilla – ACICOM

.

Antonio Mansilla, productor audiovisual i amic de Toni Canet. Gorgos Films

 

 

Joan Olivares, escriptor i amic de Toni Canet

.

.

 

Lliure entrada fins completar l’aforament, prèvia confirmació, mitjançant inscripció en: 

https://bit.ly/3lXQGLS

Reserva la teua plaça en aquesta activitat. Motivat per les precaucions de la COVID-19, existeix un aforament restringit que garanteix mantindre les recomanacions de manteniment de distàncies, així com l’acompliment de les normes sanitàries.

Necessitem preveure les necessitats del local d’acord amb el nombre de persones inscrites i confirmar a les persones sol·licitants que teniu assegurada l’entrada.

També ens permet facilitar l’acreditació a l’entrada de la sessió i facilitar informació, si fora el cas, als rastrejadors.

Treballem per la nostra salut col·lectiva

­

CALÇ BLANCA, NEGRO CARBÓN (83′)

 

Entre Formiche Alt (Terol) i Llutxent (Vall d’Albaida, VALÈNCIA) es desenvolupa un relat sobre la desaparició dels oficis de carboner i caler, que evoca una forma de vida lligada a l’esplendor de la naturalesa.

Un grup d’amics de la Vall d’Albaida es confabula amb els últims calciners de Llutxent (el poble dels calciners) per a preparar i enfornar un forn de calç. L’últim es va enfornar l’any 1995. El grup l’integren gent de diverses professions i un dels set calciners es treballador de l’audiovisual. Els calciners ronden entre els 60 i 70 anys.

L’Associació cultural “Cabezo Alt” es confabula amb els carboners de Formiche Alt (el poble dels carboners, els diuen “los zahumaos” per a preparar i coure una carbonera. L’última carbonera es va coure en 1995. L’associació ho integren gent de diverses professions i el mateix treballador de l’audiovisual, que viu en temporades al poble. Els carboners també, ronden entre els 80 i 90 anys.

Agafats de la mà, els carboners, els calciners i la pel·lícula, emprenen un viatge que, donada l’edat dels protagonistes, probablement és irrepetible: Preparar i enfornar un forn de calç i una carbonera. Un treball dur i brut. El viatge és un homenatge als últims oficiants de la màgica transformació de la pedra en calç i de la fusta en carbó, dos materials que han sigut imprescindibles en l’evolució de la societat. Però és també una narració sobre la interrupció d’uns oficis universals que es passaven per herència, ininterrompudament, des del Neolític.

Una narració sobre la desaparició d’una forma de vida, de la vida a la muntanya, del treball en la naturalesa amb els materials que ella proporciona: Els boscos, els arbres, la terra, la pedra, el foc, el fum, l’aigua, el vent. Una narració sobre la pèrdua d’uns oficis envoltats de llegendes on el foc i la seua mitologia són també grans protagonistes.

 

PER A SABER-NE MÉS:

Post a Comment