Contra la violència de gènere. Projectem DONA, FRONTERES, WOMAN 24/11/2020 a l’Espai SANKOFA FCCC2020

T’invitem a participar en una sessió dedicada a la lluita contra la violència de gènere amb visió internacional en el VI FESTIVAL CINEMA CIUTADÀ COMPROMÉS FCC2020, es una aportació a la setmana del Dia Internacional contra la Violència sobre les dones, dia 25 de novembre.

Dimarts, 24 de novembre del 2020, a les 18:00h.

WOMAN (20’)

FRONTERES (19’)

DONA (19’) 

 

Després de les projeccions, col·loqui dinamitzat per:

Fractals – Educació Artística és un col·lectiu valencià fundat en 2016 per quatre art educadores joves la fi de les quals és la transformació social, per a això utilitzem l’art participatiu per a la transmissió de valors.

https://www.facebook.com/colectivofractals/

https://www.fractalseducart.org/

 

 

sala SANKOFA, espai intercultural

Sovint és una ongd que porta desenvolupant la seua activitat, des de l’any 2010, en l’àmbit de la sensibilització social. Actuant a través de programes interculturals de sensibilització, educant en la convivència i el respecte al diferent, reivindicant la importància de conéixer a l’altre per a caminar junts. En l’actualitat comptem amb dos projectes troncals:

MUSEU AMBULANT
Projecte de sensibilització i educació no formal basat en la metodologia d’aprenentatge significatiu a través del contacte amb l’objecte original, que utilitza l’exposició/taller com a instrument per a fer accessible a diferents col·lectius elements del patrimoni cultural de la humanitat.

SANKOFA
Projecte intercultural d’implantació comunitària, naix com un espai de trobada i diàleg entre persones i cultures. La versatilitat de l’espai possibilita el desenvolupament d’activitats (exposicions, tallers, concerts, debats…) vinculades als valors que promovem.

Carrer de la Beata Inés, 10, 46018 València

Lliure entrada, fins completar l’aforament, prèvia confirmació, mitjançant inscripció en: 

https://bit.ly/35PLu70

Reserva la teua plaça en aquesta activitat. Motivat per les precaucions de la COVID-19, existeix un aforament restringit que garanteix mantindre les recomanacions de manteniment de distàncies, així com l’acompliment de les normes sanitàries.

Necessitem preveure les necessitats del local d’acord amb el nombre de persones inscrites i confirmar a les persones sol·licitants que teniu assegurada l’entrada.

També ens permet facilitar l’acreditació a l’entrada de la sessió i facilitar informació, si fora el cas, als rastrejadors.

Treballem per la nostra salut col·lectiva

­

WOMAN, Raúl de la Fuente (20’) 

En Moçambic, el cas de Josina Machel, filla del primer president, demostra que la violència de gènere no distingueix entre estrats socials. Altres dones pateixen aquest terror a diari, sense mitjans per a defendre’s. El gènere les defineix des del naixement. La societat les vol doblegar. El masclisme les mata. 

Raúl De La Fuente

 

 

Raúl de la Fuente: es un director, guionista y montador. Ha recibido premios muy reconocidos como un Goya, un premio EFA y Platino como Mejor Largometraje de Animación con “Another day of life”. 

WOMAN, a film by Raúl de la Fuente (TRAILER TODOS LOS IDIOMAS, 1’) from KANAKI FILMS on Vimeo.

Director RAÚL DE LA FUENTE
Screenplay IVAN ZAHINOS, AMAIA REMÍREZ, RAÚL DE LA FUENTE, NAGORE ECEIZA
Original idea IVAN ZAHINOS
Executive production MEDICUSMUNDI
With the participation of ONELIA FILIPE, GRAÇA JULIO, ENIA LIPANGA, NATALIA MALEMBE, JOSINA MACHEL, DAMA DO BLING, IVETH.
Production manager AMAIA REMÍREZ
Mozambique production VIOLETA BILA
Photography RAÚL DE LA FUENTE
Editing NAGORE ECEIZA, RAÚL DE LA FUENTE
Music MIKEL SALAS, DAMA DO BLING, IVETH
Direction assistant and direct sound NAGORE ECEIZA
Production assistant INMA CARRASCO
Colour granding NAGORE ECEIZA
Sound postproduction ERNESTO SANTANA
Design KÖ ESTUDIO
Produced by KANAKI FILMS

 

 

FRONTERES, Violeta Barca-Fontana (19’) 

Marta, l’única dona d’un grup de rodatge, es debat entre deixar-se violar o deixar-se matar pels cinc homes que acaben de segrestar-los en ple desert africà. 

VIOLETA BARCA-FONTANA | Historia Nuevos Realizadores

 

Violeta Barca-Fontana: és guionista, productora i directora. Treballa en la indústria cinematogràfica des de 1997. En 2003 va produir un llargmetratge “La Festa”. Des de llavors, diversos dels seus documentals i curtmetratges han sigut nominats en diversos festivals de cinema.

 

Portar-se un tros d’Àfrica fins a Almeria va ser un dels majors reptes d’aquest projecte. La representació de l’espai a través dels elements amb els quals comptàvem, el condicionant de rodar en exteriors sota el sol del desert o aprofitar les hores de llum més interessants van ser uns altres grans desafiaments que vam haver d’afrontar per a donar a llum aquest curtmetratge.

Tràiler de FRONTERES

FRONTERAS TRAILER (SP) from Violeta Barca-Fontana on Vimeo.

 

DONA_FINAL_poster_crèdits_comp.jpg     Dona, Marga Melià (19’) 

 

Moments abans de morir i després de tota una vida de silenci, una dona decideix contar-li els seus terribles secrets a un psiquiatra del centre en el qual es troca reclosa. Una història tràgica, plena de suspens, que parla sobre tres generacions de dones marcades pl masclisme en un entorn opressiu i asfixiant. 

 

Marga Melià (@Marga_Melia) | Twitter

 

 

Marga Melià: (Palma de Mallorca, 1982). Licenciada en Periodismo y especializada en escritura para televisión y cine por la UAB. Su debut como directora fue en 2012 con un cortometraje sobre la idealización del amor, “El síndrome del calcetín desparejado”. Desde entonces ha trabajado en varios proyectos, de los que algunos como “Bittersweet days” se han estrenado en cines. 

DONA trailer from nuu films on Vimeo.

PER A SABER-NE MÉS:

SANKOFA, espai intercultural de SOVINT

WOMAN

FRONTERES

DONA

Post a Comment