Estimem el valencià. Defensem la reciprocitat. Projecció i col·loqui: ESTIMA-LA, ROSQUILLETRES, UNA LLENGUA SENSE SENYAL 23/11/2020 19h OCTUBRE CCC AL FCCC2020

Tenim el plaer d’invitar-te a una sessió dedicada a la nostra llengua i celebrar els 

37 anys de la Llei d’ús i ensenyament del valencià

Gaudirem de tres audiovisuals que defensen el valencià i a la vegada tindrem un col·loqui sobre la necessària reciprocitat. Ara més que mai, quan la pandèmia alça fronteres on no hi havia amb els confinaments perimetrals, cal que superem qualsevol frontera digital, la realitat d’un món global requereix solucions per a les persones que  compartim un mateix domini lingüístic: valencià-català-balear.

Estimem el valencià. Defensem la reciprocitat dels mitjans de comunicació

 

 

A les 19:00h. Projecció de:

ESTIMA-LA (1’ 45 s)

ROSQUILLETRES,  (35’)

UNA LLENGUA SENSE SENYAL (5’)

 

Reciprocitat Ara! (@reciprocitat) | Twitter

Dilluns, 23 de novembre del 2020, a les 19:00h.

Sala d’Actes de l’OCTUBRE CCC

C/ Sant Ferran, 12. 46001 València

Lliure entrada presencial, fins completar l’aforament,

prèvia confirmació, mitjançant inscripció en: 

https://bit.ly/3pNQD7x

Si desitges connectar-te mitjançant connexió online, cal realitzar inscripció

i et remetrem l’enllaç per correu electrònic

 

Reserva la teua plaça en aquesta activitat. Motivat per les precaucions de la COVID-19, existeix un aforament restringit que garanteix mantindre les recomanacions de manteniment de distàncies, així com l’acompliment de les normes sanitàries.

Necessitem preveure les necessitats del local d’acord amb el nombre de persones inscrites i confirmar a les persones sol·licitants que teniu assegurada l’entrada.

També ens permet facilitar l’acreditació a l’entrada de la sessió i facilitar informació, si fora el cas, als rastrejadors.

Treballem per la nostra salut col·lectiva

­

 

Col·loqui posterior a la projecció amb la participació de:.

Juli Esteve (@Juli_Esteve) | Twitter

– Juli Esteve i Carbonell, codirector de ROSQUILLETRES.

Juli és soci d’ACICOM. Va ser soci, promotor i director d’InfoTV,[1] entre el 2005 i el 2008,[2] i articulista habitual del diari Levante. També col·labora esporàdicament en publicacions com ara la Revista de Catalunya i Saó.

Va ser redactor i corresponsal de comarques del Diario de Valencia entre desembre del 1980 i juliol del 1982, i redactor, cap de secció i redactor en cap del diari Noticias al Día, de València, els dos anys següents. Posteriorment va treballar al diari El País, a l’Avui i als informatius de Televisió Valenciana i Televisió de Catalunya.

D’altra banda, és coautor del llibre La televisió (im)possible. Deu anys d’informatius a Canal 9 i autor de ponències i conferències en diverses jornades, seminaris i congressos, així com participant habitual en taules redones de contingut polític i periodístic i en tertúlies radiofòniques.

Sergi Moyano (@sergimoyano_) | Twitter

– Sergi Moyano, Director d’UNA LLENGUA SENSE SENYAL.

Soci d’ACICOM. Redactor i membre de Valentubers. Activista comunicador en valencià. Premi de Periodisme Alnberta Giménez. Col·laborador i articulista en Mèdia.cat, Nosaltres La Veu, etc. Director de diversos audiovisuals. Bloc https://sergimoyano.wordpress.com/. Autor de la investigació i realització del podcast: Guillem Agulló, l’hora de la veritat  https://www.nosaltreslaveu.cat/noticia/41576/podcast-guillem-agullo-lhora-de-la-veritat

 

 

Col·loqui sobre la reciprocitat amb:

 

Andreu Manresa Montserrat. Director General  d’IB3. És periodista i escriptor mallorquí.

Des de l’any 1990 fins al 2015 fou el corresponsal del diari El País a les Illes Balears. Llicenciat en Ciències de la Informació, fou fundador i ha estat secretari general del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears. Ha fet feina al Diario de Mallorca, al Diari de Balears i a la Radio Nacional de España, emissora de la qual en fou el director a Balears i a Catalunya. Fou, durant quatre anys, cap de premsa del Consell General Interinsular i mig any del Govern de les illes Balears. Ha publicat, entre d’altres, les següents obres: Joan Estelrich, obres essencials (1987); El Rey y Mallorca (1987), Felanitx, felanitxers (1994), Baleares S.A. (1996), Felanitxeràlia (1998), Paratges i personatges de “Balears S.A.” (2005), Invitació a la felicitat (2008), El Menjar i les Illes (2020).

Andreu Manresa fou elegit nou director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears el 2015, després del procés de modificació de la Llei d’IB3.[2]

 

 

Vicent Sanchis, la sombra del poder en TV3

Vicent Sanchis, Director de TV3.

(València, 1961) és un periodista valencià, professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramon Llull de Barcelona.[2] Ha sigut vicepresident d’Òmnium Cultural[3] i secretari general de la Fundació Catalunya Oberta.[4] El 13 de març de 2017 va ser nomenat director de Televisió de Catalunya.[5]

.

.

Junta directiva – Acció Cultural del País Valencià

.

.

.

.

 

.

– Ana Oliver, Presidenta d’Acció Cultural del País Valencià

 

 

 

.

 

 

 

 

– Jose Ignacio Pastor, President d’ACICOM i Director del Festival Cinema Ciutadà Compromés

.

.

.

Condueix el col·loqui:

Amàlia Garrigós (@AmaliaGarrigos) | Twitter

.

.

.

.

.

– Amàlia Garrigós, periodista

.

..

ORGANITZA:

                                                                     

Col·laboren:

Plataforma per la Llengua País Valencià di Twitter: "La Plataforma per la Llengua @PlataformaPV necessita incorporar un tècnic d'informes i de dinamització de campanyes a València Consulta l'oferta laboral: https://t.co/BNF7uMHYwm… https://t.co/9XCKpDgfxu" 

 

  

 

ESTIMA-LA (1’ 45 s)

Micrometratge que promociona l’ús del valencià.

Les estudiants Paula Mestre i Marta Pla han fet un vídeo amb el lema Estima-la per promoure la llengua al País Valencià. L’espot el protagonitza una noia que explica la importància que els seus avis li transmetessin la llengua i el paper clau dels amics, la música i l’escola a l’hora d’aprendre-la.

La xarxa social s’ha fet ressò del vídeo amb motiu del Dia dels Drets Lingüístics al País Valencià. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, també va compartir el vídeo a Twitter i ressaltà el paper de les dues estudiants.

El vídeo reivindica la llengua i recorda noms destacats de la cultura valenciana, com Vicent Andrés Estellés, Ovidi Montllor o la Gossa Sorda.

Marta Pla Botella i Paula Mestre Rodrigo directores d’ESTIMA-LA.

  • Marta estudia 4rt de periodisme en la Universitat Jaume I de Castelló .
  • Paula estudia 4art. de Comunicació Audiovisual en la Universitat de València,.

ROSQUILLETRES,  (35’)

Concurs per a alumnes de 3r d’ESO sobre coneixements de valencià.Posa a prova l’habilitat dels estudiants per lletrejar paraules en valencià…Concurs familiar presentat per Laura Sanchis que posa a prova l’habilitat dels estudiants per lletrejar paraules en valencià. De la combinació d’entreteniment i cultura en resulta una fórmula fresca i eficaç per aprendre l’ortografia de la nostra llengua

 

Tràilers diversos del programa Rosquilletres: https://www.youtube.com/results?search_query=trailer+Rosquilletres

Un tastet de Rosquilletres?

 

UNA LLENGUA SENSE SENYAL (5’)

La restricció dels mitjans audiovisuals entre els territoris catalanoparlants amaga un rerefons polític no resolt. L’absència de la reciprocitat entre Tv3, À Punt i IB3 representa una qüestió pendent: la normalització de l’ús social de la llengua i la defensa de la seua unitat.

«Una llengua sense senyal», el reportatge sobre la reciprocitat de TV3, À Punt i IB3 Més prompte que tard, els governs hauran de prendre partit: o bé satisfer una demanda històrica o, per contra, seguir amb el silenci comunicatiu https://elmati.cat/una-llengua-sense-senyal-reciprocitat-tv3-apunt-ib3/

 

PER A SABER-NE MÉS:

 

 

 

 

Escola Valenciana convida la ciutadania a la presentació del Manifest «Per la reciprocitat plena» https://escolavalenciana.org/web/2019/09/27/escola-valenciana-convida-la-ciutadania-a-la-presentacio-del-manifest-per-la-reciprocitat-plena/

 

 

 

accio cultural reciprocitat tv3 a punt

 

Acció Cultural reclama al Consell la reciprocitat de TV3 i À Punt quan es compleixen vuit anys del tancament dels repetidors https://www.vilaweb.cat/noticies/accio-cultural-reciprocitat-tv3-a-punt/

Campanya per la reciprocitat - El Periòdic d'Andorra

 

Campanya per la reciprocitat La Plataforma per la Llengua promociona la campanya Català sense fronteres https://www.elperiodic.ad/noticia/52434/campanya-per-la-reciprositat

PROU FRONTERES EN LES EMISSIONS EN CATALÀ!

La nul·la reciprocitat o, en alguns casos, la reciprocitat parcial de les emissions de ràdio i de televisió en català entre els diversos territoris del domini lingüístic catalanoparlant suposen un atac frontal als drets lingüístics de més de 10 milions de ciutadans europeus. Aquesta restricció injustificada en la recepció dels mitjans de comunicació audiovisuals implica el menysteniment continuat dels Estats espanyol, francès i italià cap a la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries (CELRoM), malgrat que fou signada per tots tres estats i ratificada per Espanya. A més, els tres estats incompleixen la Directiva 2010/13/CE, reguladora de la llibertat de circulació dels productes audiovisuals.
https://www.xn--catalsensefronteres-9tb.cat/?fbclid=IwAR1lvCFXqb7THPWrckRJuSeR5ata9bXbo2zb-RQaNrhUJ8l2F2A5_MqYy3Q

Post a Comment