ECOESPAIS EN RESISTÈNCIA. Projecció i col·loqui: MENYS PORT, MÉS CIUTAT; NATZARET, un barri mariner sense mar; RENAIXEM; PER MOLT QUE BUFE EL VENT. 26/11/2020 Biblioteca Municipal Natzaret FCCC2020

T’invitem a participar en una sessió dedicada al patrimoni cultural i mobilitzacions en el VI FESTIVAL CINEMA CIUTADÀ COMPROMÉS FCC2020. 

 

A les 18:00h. Projecció de:

MENYS PORT, MÉS CIUTAT (1’59”)

NATZARET, un barri mariner sense mar (5′)

RENAIXEM (13′)

 PER MOLT QUE BUFE EL VENT (41)

Dijous 26 de novembre del 2020, a les 18:00h.

Biblioteca Municipal de Nazaret

Carrer de Fontilles, 35, 46024 València

Lliure entrada, fins completar l’aforament, prèvia confirmació, mitjançant inscripció en: 

https://bit.ly/3kWEE3Y

Reserva la teua plaça en aquesta activitat. Motivat per les precaucions de la COVID-19, existeix un aforament restringit que garanteix mantindre les recomanacions de manteniment de distàncies, així com l’acompliment de les normes sanitàries.

Necessitem preveure les necessitats del local d’acord amb el nombre de persones inscrites i confirmar a les persones sol·licitants que teniu assegurada l’entrada.

També ens permet facilitar l’acreditació a l’entrada de la sessió i facilitar informació, si fora el cas, als rastrejadors.

Treballem per la nostra salut col·lectiva

­

 

Col·loqui posterior a la projecció amb:

Natzaret perdió por culpa del puerto su identidad como pueblo marinero" - Levante-EMV Julio Moltó

Rubén Fernández

  Maria Luisa Sarabia

David Segarra - DocsValencia David Segarra

 

 

MENYS PORT, MÉS CIUTAT

Crítica a l’ampliació del port. Vídeo realitzat per Rubèn Fernández Arizmendi com eina de comunicació d ela Comissió Port-Ciutat

 

Video resum dels perquès ampliar el port de València suposa: – una catàstrofe ambiental impossible de mitigar – un desastre urbanístic irreparable – un descalabre econòmic que impedirà invertir a àmbits més necessaris i justos – empitjorar la qualitat de vida i la salut de la ciutadania de forma molt considerable

Per L'Horta · Defensem el territori https://perlhorta.info/

 

NATZARET, un barri mariner sense mar (5′)

L’ampliació del port de València l’any 1986, va portar a la desaparició de la platja de Natzaret. L’Ajuntament i el port de València continuen tenint un deute pendent amb el barri.

RENAIXEM

Quan va començar el confinament ens vam preguntar: durant una quarantena qui ens alimenta? En mig de l’estat d’alarma provocat per la pandèmia del COVID-19 vam gravar el treball als camps de l’horta i als mercats. Renaixem és un documental sobre la perseverança dels homes i dones que distribueixen aliments frescos al habitants de València. Però també una reflexió sobre la resiliència d’un sistema mil·lenari que s’ha demostrat altament eficient durant la crisi.

 

 PER MOLT QUE BUFE EL VENT

La resistència i enderrocament del Forn de Barraca va sacsejar València en 2019. Però les arrels de la lluita havien nascut vint anys abans a La Punta i Benimaclet. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


David Segarra i Soler, Director de Renaixem i Per molt que bufe el vent. Periodista i Documentalista

És autor de nombrosos documentals i reportatges. Els seus últim treballs estan centrats en la lluita de l’horta: Per Molt que bufe el vent, Renaixem i Savis de l’horta, que ha rebut nombrosos premis en festivals de cinema i ha sigut emès en televisions de Mèxic, Portugal i Catalunya. El 2014 va publicar el llibre de fotografies i cròniques periodístiques Viure, morir i néixer a Gaza. Al 2011 va dirigir el llargmetratge Foc sobre l’Màrmara, la història de la Flotilla de la llibertat. Documental emès en televisions d’Amèrica Llatina, Turquia i Palestina. A l’estat espanyol es va projectar en quaranta ciutats durant el 15M. I ha estat traduït a vuit idiomes. També va ser un dels fundadors del periòdic L’Avanç. Ha publicat a Crític, Levante, Vilaweb, La Jornada o Directa.

..

ORGANITZA:

                                                                     

Col·laboren:

Per L'Horta · Defensem el territori

No a l´ampliació del Port | Ecologistes en Acció

 

PER A SABER-NE MÉS:

Post a Comment