Ha mort Josep Lluís Doménech Zornoza

josep-lluis-domenech_

Ha mort el nostre amic Josep Lluís Doménech Zornoza, als 64 anys. Una persona que ha dedicat la seua vida a l’educació, la llengua i a la comunicació. Acadèmic de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Vam compartir amb ell moltes passions, treball, plantejaments, posicions i activisme en favor del valencià i del valencianisme, compartint l’amor per la nostra terra i les persones que l’habitem.

Vos deixem diverses semblances arreplegades:

Josep Lluís Doménech Zornoza,
Data i lloc de naixement: 1952, Alberic (la Ribera Alta).
Activitat professional / acadèmica / cultural i literària:

Mestre d’Educació Primària, llicenciat en Psicologia, llicenciat en Filosofia i en Ciències de l’Educació, doctor en Psicologia, professor de Valencià, professor de Pedagogia Terapèutica i professor especialista en Pertorbacions en Llenguatge i Audició.

Investigacions i premis: Avaluació de la introducció del valencià com a llengua a l’ensenyament; El valencià, llengua vehicular als ensenyaments mitjans; Estudi sociolingüístic d’un barri de València: Russafa; Presència social dels mitjans de comunicació; Influència social de la televisió. Premi a la contribució a la normalització lingüística del valencià, del 2002 (Generalitat Valenciana), pel llibre Diccionari bàsic de la comunicació, i premi extraordinari de doctorat.
Ha rebut diversos premis de poesia, assaig i periodisme.

Ha publicat diversos llibres de temàtiques i gèneres diversos: poesia, text, assaig, etc. Algunes de les publicacions són: El temps es trenca i Els colors de la mar (poesia); investigacions sobre ensenyament en valencià i del valencià, Normes del 32, ara i ací, i altres (assaig); Coneixement del Medi, Ciències de la Natura i Ciències Socials, Geografia i Història (text); Valencià pas a pas: Bàsic, Elemental, Mitjà i Superior, Els nostres verbs, Els pronoms febles, Accentuació i dièresi, Ortografia valenciana pas a pas. Gramàtica Valenciana, Quadern de controls, Frases fetes i locucions, etc. (gramàtica, ortografia i ensenyament del valencià); Diccionari bàsic de Ciències de l’Educació, Terminologia bàsica en didàctica i necessitats educatives especials,Diccionari bàsic de termes literaris, Diccionari bàsic de la comunicació i el Diccionari Bàsic de dret (diccionaris).
Articles sobre temes de psicologia, pedagogia i llengua.

Ha treballat anteriorment  com a psicòleg i cap de la Secció Psicopedagògica i com a director de l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de València; mestre d’Educació Primària; professor d’Educació Secundària; assessor de llengües maternes (valencià, castellà) del Centre de Professors de Torrent; assessor del conseller de Cultura, Educació i Ciència; professor associat de la Universitat de València del Departament de Didàctica i Organització Escolar.

Altres dades:

President de l’associació cultural Obres o Trobes.
Vicepresident de la Societat Valenciana de Psicologia.
Membre del Col·legi Oficial de Psicòlegs del País Valencià, de la Societat Espanyola de Pedagogia, del Consell Assessor del Llibre de la Generalitat Valenciana, del Consell Assessor de l’Anuari de Psicologia, cronista oficial adjunt de Tous i de Xèrica.
Membre de la Junta de Govern de l’Associació de Cronistes del Regne de València.
Membre de jurats, comissions d’avaluació de treballs literaris, científics, pel·lícules i documentals.
Ha sigut director i membre del Consell de redacció de la revista Psicología y Pedagogía Aplicadas.
Col·laborador habitual de diverses publicacions periòdiques (Levante-EMV, El Punt, Crònica, Superdeporte i El Boletín).
Ha rebut i ha impartit diversos cursos sobre temes diversos.

Fou elegit acadèmic per les Corts Valencianes el 15 de juny del 2001.
Nomenament: Decret 8/2001, de 27 de juny, del president (
DOCV 05.07.2001).
Presa de possessió: 23 de juny del 2001.

mort-de-josep-lluis-domenech

Post a Comment