FILOXENIA, EL RAPTE D’EUROPA, L’AUDIOVISUAL COMPROMÉS, AVUI 15-6-2018 EN À PUNT + EXODOS,

ACICOM tenim com a missió la millora de la dieta mediàtica i cultural de la ciutadania. Estem convençuts de l’ús dels audiovisuals com a eina d’apoderament de la ciutadania, amb produccions que ens ajuden a tindre una mirada crítica sobre el nostre entorn.

El sector audiovisual valencià és d’una alta qualitat i aconsegueix produir excel·lents trreballs que ens ajuden a plantejar eixa mirada crítica sobre la nostra societat. Una llàstima que generalment no tinguen una possible visualització o comercialització adequada per aplegar als grans públics i a la ciutadania.

El Festival Cinema Ciutadà Compromés, organitzat per ACICOM és una bona mostra de les produccions valencianes. Portem ja 4 edicions anuals i en l’any 2017 es van presentar 57 produccions.

Enguany ja tenim les bases de la convocatòria. Presenta el teu audiovisual http://proba.acicom.org/bases-del-4o-festival-cinema-ciutada-compromes-2018/

El Festival del 2017 el vam inaugurar amb la projecció del documental FILOXENIA, el rapte d’Europade Vicente Monsonís “MONSO”.

Excel·lent pel·lícula que tracta sobre la crisi dels refugiats i aventura algunes de les possibles causes d’aquesta catàstrofe i el meninfotisme europeu

Us deixem el teaser i si voleu veure-la, podreu fer-ho aquesta nit en Àpunt a les 21:45 h

Afortunadament des del diumenge passat, tornem a tindre un mitjà de comunicació públic Àpunt que aquesta vesprada entrevistarà al seu director, i a Mila Font de Metges sense fronteres i a Javier de Lucas. Després per la nit, podrem gaudir del documental a les 21:45. No te’l pots perdre.

Filoxenia és molt adient per entendre el que passa amb l’Aquarius que aplegarà a València el proper diumenge, carregat de persones refugiades, que han vist com la resta de paisos europeus els han donat l’esquena.

Resultado de imagen de LOGO ÀPUNT

 
 
15/6/2018   21:45 h.

FILOXÈNIA VERSIÓ CURTA

La mal anomenada “crisi dels refugiats”, la major des de la Segona Guerra Mundial, ha posat la Unió Europea davant de les seues misèries i contradiccions. La crisi humanitària provocada per la guerra a Síria ha tret a la llum una Europa amb la qual no ens reconeixem. Xenofòbia, murs, concertines, austeritat i por. “Filoxènia, el rapte d’Europa” proposa un recorregut que comença en la destrucció i la mort a Síria i l’Orient Mitjà, passa per un mar ple de morts, unes fronteres tancades i militaritzades i una població cada vegada més xenòfoba. Acaba enfront del Parlament Europeu, on ens preguntem per què no hem sabut donar una resposta satisfactòria en consonància amb la suposada tradició europea d’acollida, de solidaritat i progrés. Per què Europa s’ha convertit en una fortalesa inexpugnable per als que fugen de l’horror? Que ha sigut de l’Europa dels valors democràtics i els drets humans?

Per altra banda, també volenm difondre la gravació realitzada per Fabien Guillermont, sobre la vida a bord de l’Aquarius. Us deixem el tràiler :

Pots veure i compartir la gravació completa enhttp://www.fabienguillermont.com/index.php?/la-mise-en-bier/exodosharraga-ceux-qui-brulent/

Per a saber-ne més:

 

Post a Comment