Estrena del documental FILLS DEL SILENCI, dia 21 de març al MUVIM.

Resultat d'imatges de rosa brines

Rosa Brines i Sirerol

Rosa Brines i Sirerol , sòcia d’ACICOM,  ha dirigit el documental Fills del silenci, que serà estrenat el proper dia 21 de març a les 19:30 h. al MuVIM.

Un documental per a facilitar la comprensió i el coneixement del franquisme als centres educatius valencians, generalment absent dels temaris d’història, encara la importància del fenomen del franquisme i les seues conseqüències. Una interessant aportació de materials didàctics amb testimonis de primera mà, tant personals com de persones acadèmiques.

La repressió franquista va crear una societat de silenci i por sociològica que va tenir greus conseqüències en les generacions posteriors i l’esdevenir sociopolític d’Espanya, sense oblidar als pobles valencians, caracteritzats per tenir una llengua i cultura pròpies.

“Els valencians van veure com els seus trets identitaris eren desprestigiats i condemnats a l’ostracisme, iniciant així un procés de destrucció de la identitat que encara avui no s’ha recuperat del tot”, explica l’Associació Stanbrook.

L’audiovisual arreplega el testimoniatge d’una jove de Torrent, Beatriz Villarroya, que descobreix que el seu besavi va ser afusellat en 1939 i, davant la falta d’informació, inicia la seua pròpia cerca, conscient del silenci en el qual han viscut les generacions més joves d’aquest país.

“Fills del silenci” es projectarà amb finalitats didàctiques en els instituts amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i, fora de l’àmbit acadèmic, es posarà a la disposició dels Ajuntaments que ho sol·liciten.

Fills del Silenci Cartell

En Fills del silenci participen: Beatriz Villarroya, Josefa Celda, Ismael Saz, Pascual Marzal, Helena Villasante, Joan Lluís Sanxis, Joan Sifre, Antonio Montalbán i Elisa Sanchis.

L’acte inclourà la presentació i projecció del documental “Fills del Silenci”, amb la participació d’algunes de les persones que el protagonitzen:

Rosa Pérez Garijo, Diputada de Memòria Històrica
David Coronado, president de l’Associació Stanbrook
Rosa Brines, directora del documental

El documental ha estat finançat per la Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València .

Ha estat realitzat per l’Associació Stanbrook (Centre d’estudis i documentació de la Memòria Republicana).

El documental està adreçat al món educatiu, és el punt de partida del projecte Memòria a l’Escola que ha posat en marxa la Delegació de Memòria Històrica i anirà acompanyat d’una guía didàctica elaborada per la Conselleria d’Educació.

Per a saber més:

Article en Valencia Plaza: http://valenciaplaza.com/fills-del-silenci-el-documental-que-vol-resoldre-la-historia-del-franquisme-a-les-aules

Article en Afan de Plan http://afandeplan.com/plans/fills-del-silenci/

Operació Stanbrook  http://www.operaciostanbrook.org/2017/03/limpacte-del-franquisme-en-la-societat.html

Nota de premsa de la Diputació: http://www.dival.es/sala-prensa/content/la-diputacio-produeix-un-documental-sobre-limpacte-de-la-repressio-franquista-en-la-societat

Esdeveniment en facebook: https://www.facebook.com/events/697299913773048/

 

Post a Comment