Crònica de la Celebració del Dia Mundial de les persones consumidores al Mercat Central de València

Adjuntem una crònica feta de l’activitat d’avui, i algunes fotos i el reportatge audiovisual fet per ACICOM. Ha estat un plaer col·laborar associacions i administracions.

20170309 Dia Mundial dels Drets d eles Persones Consumidores
Àlbum fotogràfic: https://flic.kr/s/aHskVNQs8p

Vídeo reportatge: https://youtu.be/YDzM3Tu0lBg

VALÈNCIA, CAPITAL MUNDIAL DE L’ALIMENTACIÓ

ACICOM CELEBRA EL DIA MUNDIAL DEL CONSUMIDOR CONJUNTAMENT AMB LA GENERALITAT, L’AJUNTAMENT I ALTRES ORGANITZACIONS SOCIALS

Encara que el 15 de març és el Dia Mundial dels Drets de les persones consumidores, València, “Capital Mundial de l’Alimentació segons el pacte de Política Alimentaria Urbana de Milà signat per les ciutats dels cinc continents en octubre del 2015” com bé assenyalava José Ignacio Pastor, president d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació), s’ha avançat i avui dijous ha organitzat la primera campanya pública d’informació que serà seguida per una altra que es farà al popularíssim Mercat de Russafa dissabte vinent i, una tercera, en el mercat mariner del Cabanyal que es celebrarà dilluns dia 13 de març.
El lloc escollit per a iniciar l’activitat ha sigut el “Palau valencià de l’alimentació” per excel·lència, el famós Mercat Central Modernista, on milers de persones entren a diari a comprar els productes que necessiten per a l’alimentació i la cura de les seues famílies. Allí, de baix de la seua cúpula central, la més fotografiada pels turistes que ho visiten, s’ha muntat una oficina mòbil d’informació que ha estat activa durant el matí amb tota mena de material informatiu en les tauletes plenes de fullets i revistes. També estaven persones expertes, com advocades, educadors, nutricionistes i tècnics en consum per a què les persones interessades pogueren fer consultes i posar-se al dia en els drets que, com a consumidors i consumidores els garanteix la Constitució i d’altres textos legals. Així han pogut conéixer des de com reclamar davant les tarifes dels mòbils o de les companyies aèries o de com escollir l’assegurança d’un vehicle o quines són les condicions més adients per tindre un consum responsable i una alimentació saludable.

El director general de Comerç i Consum de la Generalitat, Natxo Costa, ha destacat en la seua intervenció que el treball que estan portant endavant les administracions públiques és el d’informar els consumidors per tal que vagen als mercats municipals perquè allí trobaran uns productes que els ajudaran a fer un consum responsable i sostenible.

Per la seua part, la regidora de Sanitat i Salut de l’Ajuntament de València, Maria Teresa Girau, després de dir que en la campanya es donaven recomanacions de dietes i de consums saludables i responsables, ha animat als veïns a participar en aquestes activitats perquè” ells són- ha assegurat-, els millors agents per a promocionar la salut d’ells mateixos i, per tant, de la ciutadania”.
ACICOM és una entitat sense ànim de lucre que manté un acord de col·laboració amb l’Associació d’Usuaris de la Comunicació (AUC) i l’Asociación de Consumidores y Usuarios de Servicios Financieros (APABANC) per impulsar accions i resoldre dubtes en defensa dels drets en una societat de consum cada vegada més agressiva. En aquesta ocasió ACICOM a més de posar en relleu l’exigència del fet que cada producte deu estar acompanyat d’una etiqueta clara que puga ser entesa sense problemes, ha volgut també posar l’accent en una intervenció destinada especialment a la infantesa i la joventut. Així, ha editat un tríptic dissenyat específicament per a introduir a la gent menuda en el consum responsable de l’alimentació sostenible. En aquesta campanya consumerista han participat també ADICAE, FACUA CV, CONSUM, TYRIUS, UCCV, UNAE i AVACU. I no oblidem que durant aquests dies el canal Bussi de l’EMT informarà dels actes programats als seus usuaris.

Per a més informació es pot consultar el reportatge audiovisual realitzat per ACICOM i dirigit pel soci Carles López Cerezuela: https://youtu.be/YDzM3Tu0lBg o la galeria de fotos en: https://flic.kr/s/aHskVNQs8p

València, 9 de març de 2017.

Post a Comment