Encara no escoltes El Mural? Vinga anima’t a fer-ho ja. No te’ls pots perdre. I van 21

ACICOM defensa la millora de la dieta mediàtica de la ciutadania valenciana i què millor què escoltar uns programes plens de cultura, de bona qualitat, amb molt pocs mitjans, però que demostren que es pot fer ràdio de qualitat i en valencià.

Des de fa mesos, un programa mensual de El Mural, ens alimenta radiofònicament, i ja van 21 edicions

El Mural és una iniciativa d’Escola Valenciana realitzada per un equip de treballadors i treballadores de RTVV. Dirigit per la periodista Amàlia Garrigós, sòcia d’ACICOM, es completa amb periodistes, tècnics i productors amb una llarga trajectòria en el món radiofònic com són Pau Vendrell, Xelo Ribera, Jordi Cabezas, Cristina Mollà,  Pepe Moreno i Iñaki Mazkiaran. La proposta és absolutament de servei públic. No hi ha publicitat. L’equip humà que integra el programa el realitza de manera altruista i voluntària.

Plantejat com un programa radiofònic mensual, d’una hora de durada, parla de diferents temàtiques relacionades amb el valencià des de diferents àmbits i punts de vista. El mateix nom del programa és una declaració d’intencions: un mural de veus, de geografia, de cultura, de política, de música i de col·lectius. Un mural de diversitat, de diàleg i de democràcia participativa. El Mural pretén ser un símbol per a reivindicar la nostra RTVV, la que volem; i demostrar que estem vius i amb ganes de construir una societat plural i digna.

Mitjans de comunicació col·laboradors

Diaris i revistes digitals: Vilaweb, La Veu del País Valencià, Tres deu, Sons de Xaloc, Mildenou, Llibertat.cat, AraMultimèdia (Ara Ràdio), El Punt /Avui digital, Infoguiavalencia, el Diario.es i Revista Saó, pengen cada nova entrega de El Mural en les seues respectives portades.

Ràdios: Ràdio Burjassot, Ràdio Cocentaina, Ràdio Godella, Ràdio Mislata, Ràdio Élite de Muro, Ràdio l’Om de Picassent, Ràdio Puçol, Ràdio Túria de l’Eliana, Ràdio Banyeres, Ràdio Klara, VOX UJI Ràdio, Ràdio Pego, Ràdio Sol d’Albal, Xtradio, Ràdio Terra, Cabiló Ràdio, Ràdio Malva, MediaUni de la Universitat de València, Ràdio Insurrecta, Ràdio Ibi, Ràdio LLosa de Ranes, Ràdio Canals, Ràdio Riba-roja, Ràdio Bétera, Ràdio Pinós, Ràdio Manises, Ràdio Sant Vicent del Raspeig i Alzira Ràdio. 

El Mural 21 dedicat al món de la ràdio i en especial a les Ràdios escolars, on col·labora ACICOM

Vos deixem els 4 darrers programes, realitzats en 2016.

Si punxes damunt de l’enllaç pots escoltar-ho directament o bé pots descarregar el podcast.  Tens tots els programes en el canal creat a IVOOX 

Et recomanem que els descarregues en un pendrive per poder-ho escoltar mentre fas esport, al cotxe, al treball, a casa, caminant, en bus, en tren, etc. a banda si pots sintonitzar amb qualsevol de les emissores que ho emeten en xarxa. Segur que t’aportarà informació, cultura i coneixement de la cultura valenciana actual, la major part d’ella silenciada pels mitjans tradicionals. I tot en la nostra llengua!

PROGRAMA 21 – ABRIL DE 2016

embed image

EL MURAL 21. La paraula, l’essència de la ràdio

Sumari:

Usem la paraula per a transmetre i compartir informació, i això ho podem fer com els grans professionals de la comunicació i també, com ho aplica la comunitat educativa a través de Ràdioescola. Una experiència engrescadora en què escoltareu com d’important és la integració de la ràdio en totes les àrees curriculars i nivells educatius. Un mitjà que ofereix eines creatives als alumnes per a jugar, divertir-se, expressar-se, treballar en equip, ser protagonistes amb les seues veus i aprendre.

embed imageEL MURAL 20. Un Mural de dones

Sumari:

El mot apoderament deriva de la filosofia de l’empowerment, que té el seu origen en l’educació popular desenvolupada per la sociòloga nord-americana Margaret Shuler, qui l’identifica com un procés, mitjançant el qual, les dones incrementen la capacitat de configurar les seues pròpies vides i el seu entorn. Una evolució en la conscienciació sobre elles mateixes i el seu estatus. Durant els últims 30 anys, al nostre país s’ha avançat molt en el camí de la igualtat de gènere, però encara hi ha entrebancs per poder assolir la plenitud. Capgirar una cultura tradicional on la dona sempre ha ocupat un segon pla comporta molts anys d’esforç. El Mural d’Escola Valenciana mostra el treball de diverses dones valencianes que s’hi dediquen amb afany des de les seues variades facetes.

embed imageEL MURAL 19. El Mural de la pilota valenciana

Sumari:

El Mural del mes de febrer fa una aproximació al ric, extens i polièdric món de la pilota valenciana des de diversos vessants: la promoció de l’esport de base des de la Federació, les escoles i els clubs. La formació al centre d’especialització, la vigència vibrant dels seus jugadors, els mites i les llegendes, la posada en valor dels trinquets i sobretot el repte de crear nous corrents de comunicació que seduïsquen al públic del present i el futur.

embed imageEL MURAL 18. El Mural de RàdioEscola

Sumari:

La Xarxa Ràdio Escola, els premis Ciutat d’Alzira, la narrativa de Bromera i els 10 anys del Voluntariat pel Valencià estrenen la primera edició de l’any 16 en El Mural.

‘Sense cultura no hi ha canvi real en aquest país’, afirma el president de la Generalitat Valenciana, davant del micròfon del Mural. Ximo Puig ens revela el títol del llibre que té a la tauleta de nit i recomana tindre sempre a mà els nostres: Estellés, Fuster i Ausiàs March. En el primer Mural de l’any 2016 li preguntem directament al president si tindrem una ràdio pública, vertebradora i en valencià.

 

 

Post a Comment