DOMINGO, DOMINGO en Cineclub i ACCIÓ DOCUMENTAL +, dimecres 14/02/2024 a les 18:00 h. a l’OCTUBRE CCC
ACICOM i ACPV, a través de Docs Barcelona, projectarà el documental valencià “Domingo, Domingo” el pròxim dimecres 14 de febrer a les 18 hores a la Sala d’Actes del Centre de Cultura Contemporània Octubre.
Fitxa tècnica
Any: 2023
Duració: 71 min.
Rodat en: Espanya i Lituània
Idioma: Català
Subtítols: Català i castellà
Sinopsi
Domingo Domingo és un agricultor extravertit i murri. Ara té una nova obsessió: crear una nova patent de taronges. Però Domingo arriba a aquest món en un moment que tot ha canviat. Les taronges ja no pertanyen als agricultors. Les grans multinacionals han començat a patentar les millors varietats d’aquesta fruita i obliguen els llauradors a comprar-les si volen subsistir. Però Domingo no és dels que s’agenolla davant de ningú. De fet, creu que pot jugar al mateix joc que aquests gegants i té un pla “perfecte”: un arbre secret on cultiva una varietat nova que pot ser “la definitiva”. Si guanya la partida, haurà aconseguit els seus objectius: vèncer les multinacionals, fer-se ric venent la patent i que, a partir d’ara, cada dia de la seva vida sigui un diumenge etern.
Directora
Laura García Andreu és cineasta i antropòloga. Seleccionada en Berlinale Talents 2024. Codirectora i coguionista del documental‘[m]otherhood’ (2018). Premi al Millor Curtmetratge Documental als Premis de l’Acadèmia del Cine Valencià (2019) i Premi al Millor Guió al Festival Internacional de Cinema de la Cabina (2018). FESTIVALS: DocsBarcelona, DocsAgainstGravity, Festival de Cinema Feminista de Montreal, Festival Internacional de Cine de Guayaquil, DocLounge Turku, Festival Internacional de Cine de Madrid… / TELEVISIONS: Estrena a ‘Documentos TV’ (TVE). NHK, SRF, Deutsche Welle, NTV EUROPE, ORF, NPO2, Canal 8… ‘Domingo Domingo’ és el primer llargmetratge de la directora. Va guanyar el premi al millor projecte documental al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià (SSIFF) 2021. També va ser seleccionat a DocsValencia 2019 i guardonat amb el Premi À Punt i el Premi MAFIZ. A més, va participar a la Zona d’Indústria del Festival de Màlaga (2020). El projecte també ha estat seleccionat al programa internacional ESoDoc (cofinançat per MEDIA).
Col·loqui posterior
Participa:
- Laura Garcia Andreu, directora de Domingo, Domingo
- Rafa Molés, productor de Domingo, Domingo.
Director, guionista i productor. Llicenciat en Ciències de la informació. Premi ‘Periodista de l’any’ a la III Edició dels Premis Periodístics de la Comunitat Valenciana. Professor del Departament de Ciències de la Comunicació de la Universitat Jaume I de Castelló fins al 2017. Des del 2013, treballa amb Pepe Andreu en el guió i la direcció de documentals. Entre ells, destaquen: ‘Lobster Soup’ (2020), estrenat a Sant Sebastià, seleccionat a Tessalònica, Visions du Réel o ZagrebDox i premiat al Bergamo Film Meeting i a DocsValència; ‘Experiment Stuka’ (2018), seleccionat a DocValència i DocBarcelona; ‘Sara Baras. Todas las voces’ (2016), estrenat al Festival de Màlaga, seleccionat a DocsValència i Krakow Film Festival; i ‘Five days to dance’ (2014), segon documental de l’any més vist a les sales d’Espanya. Estrenat a Sant Sebastià i seleccionat a DocsDF, DocsBarceona i SurDocs, entre molts altres.
- Vicent Molés, personatges del documental, advocat especialista en patents de taronges i altres vegetals
- Carles Peris, Secretari general de LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders
Carles Peris Ramos és de Les Alqueries (Plana Baixa). Secretari general de LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders des del 11 de novembre de 2018 i te 46 anys. Abans havia estat secretari comarcal i secretari d’organització a la Plana Baixa i responsable autonòmic de cítrics. És llaurador professional de cítrics, amb una explotació d’unes 4 hectàrees. Aposta entre altres coses per treballar perquè la cadena agroalimentària siga més igualitària, perquè el productor perceba més beneficis pel seu producte, per l’impuls a la incorporació de joves al sector, perquè les dones tinguen una titularitat compartida real a les explotacions, perquè l’agricultura i la ramaderia tinguen el futur que es mereixen, per millorar els desequilibris entre el món rural i urbà.
Coordina:
- Ignacio Cort Cañizares, escritor, periodista i crític de cinema.
Fes una ullada al tràiler.