Dia Internacional de les persones consumidores 2018.

‘Organització de les Nacions Unides (ONU) va declarar el 15 de Març Dia Mundial dels Drets dels Consumidors en l’any 1983. La celebració commemora el discurs donat pel president John F. Keneddy el 15 de març de any 1962 per reconèixer a les persones consumidores com un element fonamental dins el procés productiu.

Des d’ACICOM hem sumat els nostres esforços per celebrar el Dia Internacional dels drets de les persones consumidores, produïnt un vídeo explicatiu https://youtu.be/hHb3A-mGxSw

La Direcció General de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, ha organitzat, durant el mes de març, diversos actes, a fi de reconéixer a les associacions de consum la seua labor així com recordar a les persones consumidores els seus drets i garanties.nguany per a la seua commemoració  la Direcció General de Consum ha organitzat diverses activitats com ara la campanya “Consum responsable, compra original i saludable”.

Resultat d'imatges de dia mundial dels drets d eles persones consumidoresEsta activitat s’ha dut a terme els dies 6 al 15 de març en tres mercats municipals de la ciutat de València: el mercat de Natzaret, el mercat de Castella-Avinguda del Cid i el mercat d’Algirós.

En cada mercat s’ha disposat d’un punt informatiu, en el que s’oferia informació sobre la campanya elaborada per la Direcció General en col·laboració amb l’Ajuntament de València.

El tema d’enguany se centra en els drets de les persones consumidores. Hem de reflexionar sobre quin tipus de productes consumim, la seua seguretat, si són originals o falsificacions per tal de treballar per un món més sostenible.

Les associacions de persones consumidores i usuàries hem acompanyat a la Direcció General de Consum i l’Ajuntament de València oferint informació en els punts organitzats de cada mercat.

Podeu accedir a un resum d etotes les activitats desenvolupades en  la pàgina web de la Conselleria en http://www.indi.gva.es/va/web/consumo/actividades-2018

Us adjuntem el reportatge realitzat per ACICOM de l’acte de Cloenda del Dia Internacional de les Persones Consumidores 2018 realitzat al Mercat d’Algirós https://youtu.be/PziP8O6wJjE

Portada Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores

També dins de les activitats del dia de les persones consumidores es van presentar a finals de febrer els materials didàtics per a un consum responsables amb les noves tecnologies dirigit al col·lectiu juvenil.El material s’anomena Consum Academy i està ja disponible a la pàgina web de la Generalitat.

Consum Academy són 25 vídeos protagonitzats per quatre joves youtubers valencians i tracten temes com ara la compra per Internet, el ciberassetjament, el sexting, les apostes on-line o la geolocalització. Els materials compten amb una guia d’ús del material que facilita la comprensió i proposa exercicis.

Consum Academy va ser presentada pel director general de Consum a l’Institut Lluis Vives de València el 20 de febrer amb la presència dels quatre joves protagonistes, els conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, el conseller d’Educació Vicent Marzà i la Vicepresidenta Mònica Oltra.

En l’el·laboració de Consum Academy han participat activament tres socis d’ACICOM, Pablo Gil, Carles López i María Navarro. Des d’ACICOM us convidem a mirar-los, comentar-los i compartir-los.

http://proba.acicom.org/consum-academy-innovadors-materials-deducacio-del-consumidor-elaborats-per-persones-associades-a-acicom/

 

 

Post a Comment