Últimes projeccions Cicle Cinema: ATUREM LA ZAL. RECUPEREM LA PUNTA

Us fem aplegar les últimes projeccions que tindran lloc els darrers dies de març:

dimarts 27 de març a les 18.00h, a la Filmoteca:

albufera

– Biotopo (29′). L’Albufera, parc natural de gran valor ecològic, agonitza lentament a causa de la construcció massiva de residències turístiques en la devesa del Saler i les platges del Perellonet i el Perelló i als vessaments contaminants, que comporten un greu risc d’extinció per a l’anguila, la llisa i la gambeta.

.
riuada
– 14 d’octubre del 1957: el dia en què parlaren les pedres, parts 1 i 2 (83′). Elaborat amb motiu del 50 aniversari de les riuades que inundaren València i els pobles de l’Horta en eixir-se’n el Túria i els barrancs de Torrent i de Carraixet

Documental produït per Infotelevisió de Juli Esteve, soci d’ACICOM i dirigit per Sergi Tarín i Vicent Peris.

Doble documental de 59 i 28 minuts que explica la inundació que va patir ara fa 50 anys València i els pobles de l’Horta a causa del desbordament del riu Túria i dels barrancs de Carraixent i de Xiva.

Un recorregut pels fets i per les gran conseqüències polítiques, econòmiques i urbanístiques que tingué la riuà amb els testimonis dels experts, dels protagonistes i dels damnificats.

El tràiler els pots veure en: http://www.infotelevisio.com/ficheros/videos/trailer_riuada.mp4

Si vols adquirir el vídeo: http://www.infotelevisio.com/documentals/14-doctubre-del-1957-i-riua-dels-pobles/

 

dimecres 28 de març a les 18.00h i dijous 29 de març a les 20.00h, a la Filmoteca:

vaixell

– Freightened. El preu real del transport marítim (84′). Recerca que revela els mecanismes i riscos del transport marítim, una indústria submergida en el secretisme, però que és responsable de la distribució de productes i mercaderies a més de set mil milions de persones de tot el món.

—-

Aquest cicle s’ha emmarcat en la campanya promoguda per Horta és Futur. NO a la ZAL per a paralitzar el pla urbanístic que pretén instaurar una Zona d’Activitats Logístiques a la Punta. Un pla que, iniciat a principis del mil·lenni i declarat nul per diverses sentències judicials, el Port vol tornar a executar ara, després de doloroses expropiacions i d’anys d’abandonament. Un pla que acabaria per soterrar definitivament sota l’asfalt tota la zona. La plataforma planteja la seua suspensió per a repensar col·lectivament el futur d’aquesta part del territori, inevitablement verda i viva, de connexió amb l’antic llit del riu Túria i amb el Parc Natural de l’Albufera.

Recuperem la Punta.web

Recuperem la Punta.facebook 

Per l’horta.web

 

 

 

Post a Comment