ELS SILENCIS MEDIÀTICS de 2016 i 2017 Presentació Anuari MÈDIA.CAT 26/03/2018 CCC Octubre, València.

Portada Informe Anuari Mèdia.cat 2016-2017La presentació del anuari mèdia.cat, els silencis mediàtics de 2016-2017.

El dia 26 de març de 2018 a les 19h es celebrarà a la saló d’actes CCC Octubre en el C/Sant Ferran 12, Valencia,

On intervindran :

Jose Ignacio Pastor, president d’ACICOM i soci d’Acció Cultural

Rosa Solbes Lopez, periodista i sòcia d’ACICOM.

Salvador Enguix Oliver, periodista de la Vanguardia.

Paula Navarro, autora del reportatge “Collidors al límit. Explotació laboral als camps de cítrics del País Valencià”

Elisenda Rovira, coordinadora de l’Anuari Mèdia.cat.

En aquesta presentació es parlarà de tot el contingut que alberga l’anuari:

  • El discurs dels mitjans en qüestions com la violència, els conflictes polítics i socials, l’abús del llenguatge masclista o xenòfob, etc.
  • El discurs sobre la llengua catalana, denunciant els clixès “regionalitzadors” i l’empobriment del seu ús per tal d’obrir debat sobre la responsabilitat d’empreses i professionals de la comunicació en la potenciació de la nostra llengua.
  • La creació dels imaginaris polítics i dels marcs de referència que cada mitjà assumeix de forma no gens casual
  • La publicació d’eines i mètodes per a la pràctica periodística rigorosa i amb criteris d’autocentrament nacional. Aquestes eines es posen també a l’abast dels moviment socials o ciutadans perquè puguin tenir així una actitud més crítica amb els mitjansL’Anuari dels Silencis Mediàtics Mèdia.cat és un projecte de periodisme d’investigació que cada any aporta llum a temes silenciats pels grans mitjans de comunicació. Presenta un recull de reportatges en profunditat sobre temàtiques que durant l’any anterior no han estat portada de cap diari ni han obert cap informatiu. L’objectiu de l’Anuari és aconseguir situar aquests temes en l’agenda dels mitjans i donar-los veu per tal que arribin al coneixement de la societat.És una iniciativa de l’Observatori Crític dels Mitjans Mèdia.cat, impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils i la Fundació Catalunya. Compta també amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya, de l’Ajuntament de Barcelona i de sis universitats: la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Lleida, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramon Llull, la Universitat de València i la Universitat de Vic.La primera edició de l’Anuari Mèdia.cat es va publicar el 2011 i recollia els silencis mediàtics de 2010. El projecte pren com a model la iniciativa periodística nord-americana Project Censored, de la Universitat de Sonoma (San Francisco), que des de fa gairebé quaranta anys s’encarrega de fer un seguiment dels mitjans de comunicació dels EUA per detectar-ne els silencis i les omissions més importants.

ACICOM ha vingut donant suport a aquesta iniciativa des de fa anys, difonen i participant en el micromecenatge que el fa possible i realitzant les presentacions dels informes anuals.

Volem agrair i recolzar el treball que fan aquesta gent d ela professió periodística per a millorar l anostra dieta mediàtica i eixamplar la llibertat d’informació, a la vegada que denunciant la censura utilitzada silenciant diversos temes o manipulant directament.

Organitzem la presentació:

Logo Acicom

logo-accio-cultural-del-pais-valencia

 

Inscripció en: https://goo.gl/forms/z1MY1HQrW1VOiiz33

Més informació en: https://www.media.cat/anuari/

 

Post a Comment