Conversa Oberta amb Núria Lloret Romero sobre intel·ligència artificial 16/2/2024

Intel·ligència Artificial i diversitat; drets de la ciutadania, realitat o ficció !

És clar que la intel·ligència artificial (IA) ha vingut per a quedar-se, ens agrade o no, i que, fins i tot, continuarà evolucionant i conquerint més espais de les nostres vides. Per aquest motiu, des d’ACICOM volem posar damunt la taula totes aquestes qüestions i realitzar una anàlisi profunda de l’auge d’esta tecnologia revolucionària en una conversa oberta i dinar de la mà de Núria Lloret Romero, catedràtica en Administració Electrònica per la Universitat Politècnica de València (UPV) i experta en IA.

Començarem la conversa parlant dels fonaments de la IA, explorant les definicions, els enfocaments i les aplicacions pràctiques d’aquesta disciplina. Després tractarem l’impacte en la societat, abordant com està transformant la IA les nostres vides i el nostre entorn i discutint els avantatges i desavantatges d’aquesta tecnologia en àmbits com la salut, l’educació o la comunicació. Per últim, parlarem sobre quins són els desafiaments ètics associats amb el desenvolupament i la implementació de la IA i sobre el seu futur.

Conversa Oberta amb la intervenció inicial de:

  • Núria Lloret Romero 

Presenta i modera:

  • Jose Ignacio Pastor Pérez, fundador i president d’honor d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació)

Divendres 16 de febrer a les 14:30 hores.

Sala àtic del Centre de Cultura Contemporània Octubre 

C/ Sant Ferran, 1246001 València

Inscripció en: 

https://bit.ly/Conversa-Oberta-IA

L’aforament és limitat, ordre inscripció, un màxim de 20-25 persones
Cal realitzar reserva prèvia.

Núria Lloret Romero

Catedràtica en Administració Electrònica per la Universitat Politècnica de València (UPV) . Experta en Analítica i govern de la dada, IA , desenvolupament i integració de sistemes col·laboratius en xarxa i visualització de dades vinculades a espais immersius.

Ha sigut directora del departament DCADHA del 2004 al 2012 i anteriorment subdirectora d’I+D del departament del 2000 al 2004.. En l’actualitat és Subdirectora de l’Institut de disseny i fabricació (IDF) de la (UPV) i membre del consell rector de l’Institut. Directora de relacions Institucionals de l’Associació IDF. https://institutoidf.com/ També pertany al grup d’investigació interdisciplinària de la Universitat de Granada grup PAI-TIC. És professora convidada de la Nova York University i en 2021 va ser professora convidada del TEC de Monterrey . En 2022 va ser Professora convidada a Stanford University
En l’actualitat és la Coordinadora de la Berkleey School of Music com a centre adscrit pertanyent a la UPV.
Directora del congrés internacional CALSI durant 11 anys, actualment és la directora del projecte d’investigació “Atenea : Women in art and Stemhttp://atenea.in/ que realitza el congrés internacional Atenea des del 2017.
És membre de la plataforma d’Estudis de Gènere de les Universitats Espanyoles https://plataformauniversitariafemgen.wordpress.com/ .
Directora del Congrés Internacional de Tecnologies Emergents des de 2016 https://tecnologiasemergentes.es/ .
Codirectora del projecte “Soundcool. System for Colaborative creation of music sound and audiovisual” https://soundcool.org/en/ .
Ha dirigit més de 50 projectes d’Investigació a nivell nacional i de la Unió Europea i és avaluadora experta per a la Unió Europea des de l’any 1998 en els diversos programes Marcs fins a l’actualitat.
És avaluadora de l’ANECA per al programa reacredita.
Ha publicat en múltiples publicacions internacionals havent sigut editora dels llibres “Systems Science and Collaborative Information Systems: Theories, Practices and New Research. Digital Tools for Academic Brànding and Self-Promotion” i “Improving University Reputation Through Academic Digital Brànding”

A nivell empresarial és sòcia fundadora de les empreses, Metric Saleu S.L des de 2013 i The Line Between Ltd des de 2010 empresa radicada als EUA així com del grup d’empreses de retail Tresad. S.L.

Presidenta de FASE Federació d’Associacions d’Empreses de Tecnologies de la Informació i la Innovació https://fasetic.org/
Presidenta de l’associació AECTA Associació d’empreses de Tecnologia, Innovació i consultoria de la Comunitat Valenciana https://aecta.org/ .
Vocal del comité Executiu de la CEV https://www.cev.es/
Vocal representant de la CEV en la Comissió d’I+D i en la comissió de Formació de la CEOE https://www.ceoe.es/es
Membre de la Junta Directiva de CEPYME
Vocal de la Junta directiva de AESAE, https://www.aesae-serviciosavanzados.org/quienes-somos
Representant de la CEV en l’observatori de bretxa digital de la Comunitat Valenciana.
Tresorera de l’Associació Dansa i+D https://danzamasinvestigacion.com/
Membre del Consell Assessor de l’Obsrvatorio de la Cultura y la Comunicación de la Fundació Alternatives https://www.fundacionalternativas.org/

Què és això d’una conversa oberta?

La Conversa – Oberta, és una marca de la casa d’ACICOM, un model que venim desenvolupant des de fa temps.

Es tracta d’una trobada o reunió informal de persones interessades en un tema, per a debatre i informar-se, o compartir i contrastar iniciatives, notícies, coneixements i opinions.

Tractem temes o d’idees que paguen la pena, que intenten millorar el nostre entorn i especialment relacionades amb els drets de la ciutadania i la comunicació, es a dir temes relacionats amb la vida associativa d’ACICOM.

La conversa oberta s’inicia amb la intervenció d’una o més persones expertes, per introduir el diàleg i la promoció de la construcció col·lectiva de significat, afavorint l’intercanvi directe entre totes les persones participants, aportant diversitat i pluralitat de punts de vista

 

PER A SABER-NE MÉS