CLONart , 1a MOSTRA INTERNACIONAL DE STENCIL DE VALÈNCIA del 23 de maig al 12 Juny

Díaz Martí, Jose Carlos

Els millors replicants de l’art de l’stencil estaran en CLONart , la 1a MOSTRA INTERNACIONAL DE STENCIL DE VALÈNCIA a València del 23 de maig al 12 Juny, a l’Associació Cultural Recordshop C / Sevilla, 31 ( Russafa , València ) .

El nostre soci Jose Carlos Díaz, és el coordinador d’aquesta encisadora i innovadora manifestació comunicativa a València.

CLONart està organitzada pel Col·lectiu Atelier i On Air Comunicació , i s’inaugura el divendres 23 de maig a les 20:00 h .

Aquesta mostra participarà en el circuit d’exposicions de Russafart 2014 que celebra al barri de Russafa els dies 30 i 31 de maig i 1 de juny.

Jose Carlos és Llicenciat en Comunicació audiovisual per la Universitat de València. Productor de TVV entre 1989 i 2013 . Del 2004 al 2009 va estar en l’empresa privada i va desenvolupar sèries i programes per a IB3 , Televisió Canària i TVE , entre d’altres. Va dirigir la sèrie documental Acció Directa per a TVE i el documental Els pastors del bosc flotant .

20140523 Cartell anunci CLONart

.

CLONart a València. Art amb plantilles.

 València acull una mostra de graffiti realitzat amb stencil.

Per produir personatges seriats només cal cartró i cúter; però perquè a més de cos , tinguin vida , calen mans expertes . Recordshop acull aquesta mostra internacional de stencil de València en què dotze artistes usen plantilla i esprai per dotar d’ànima al més malvat .

 Schablone en alemany , pochoir en francès , plantilla en espanyol o stencil en anglès . Quatre paraules per definir un art que a diferència del grafit newyorkino neix vinculat a la pintura tradicional francesa i aporta la seva pròpia identitat i llenguatge . Un art efímer però també ràpid, àgil i efectiu . capaç de clonar i reproduir i envair una ciutat en hores , de bombardejar el nostre camí amb missatges inquietants .

Els jocs de paraules , la metàfora i el doble sentit són els recursos més habituals que fan servir per establir un diàleg amb el passejant i amb la societat .

Obras de Banksy Foto de Jose Carlos Díaz

Sens dubte, el graffiter més famós que utilitza la tècnica del stencil és Banksy , que ha deixat mostres de la mordacitat de la seva creativitat , del seu humor àcid i de les seves obres reivindicatives a les parets de gairebé tothom . Ha exposat la seva obra en museus com la Tate Modern de Londres o al MOMA de Nova York i alguna de les seves obres ha assolit la xifra de 30.000.00 € .

En CLONart , la 1a MOSTRA INTERNACIONAL DE STENCIL DE VALÈNCIA , no participa Banksy però han aconseguit reunir 13 artistes de streetart de tot el món que fan servir la plantilla per expressar-se.

rundontwalk 1Stencil land_Dancing with the Stars    

La seva pintura en esprai poden dotar d’ànima al més malvat , embellir la paret més bruta , remoure consciències o treure’t 1 somriure , però també són capaços de dispersar en una nit un exèrcit de perillosos clons per les parets de la teva ciutat . La representació de la figura humana és bastant comú en l’art del stencil . Es realitzen a mida natural i és una manera d’afegir personatges , accions i situacions al món real perquè interaccionin amb el ciutadà , el convidin al diàleg i , fins i tot , s’entenguin .
Per això , la seva obres giraran entorn la representació de la figura humana . En aquest cas retrats en primer pla o pla mitjà .
Aquests tretze artista han treballat amb només dues condicions: la mida de l’obra ( 50 × 70 ) i  que la seva obra giri al voltant del retrat.

Por Favor 1   Balu art_Malcom X

13 visions diferents del cos humà .

Aporten els seus treballs : els argentins Rudontwalk i Stencil Land ; el noruec Stein ; els mexicans Cawamo i Karas Urbanas; Balú i Roc BlackBlock , des de Barcelona ; NIN9 , des de la Corunya ; els madrilenys Por favor i Noaz i els valencians La Nena Wapa i Are You Dead ‘.

CONTACTE: JOSÉ CARLOS DIAZ 666406299

Per saber més

https://www.facebook.com/recordshop.valencia

http://recordshopvalencia.blogspot.com.es/

CLONart I https://www.facebook.com/events/1458527257692426/

http://www.russafart.com/

https://www.facebook.com/Russafart

 http://onaircomunicacio.com/

 

 

Post a Comment