La webdoc CATACOMBES, finalista al festival Docs21. Voteu per ella

Des d’ACICOM vos animem a conèixer aquesta interessant i suggerent producció valenciana.

El valencià Víctor Serna ha dirigit aquest estimulant wecdoc sobre les catacombes de París. Tota una experiència vital i audiovisual, que ens ofereix possibilitats interactives, fins ara desconegudes, en l’acostament a les produccions audiovisuals. Quasi pots construir la teua pròpia història.

Al finalitzar una de les sessions del Metadata realitzat al voltant del WorldPressPhoto, vam tindre ocasió de conèixer de primera mà les experiències vitals que van donar peu al rodatge complicat d’aquest audiovisual.

El webdocumental Catacombes pren forma amb Klynt , una aplicació d’edició i publicació de documentals interactius dissenyada per la productora francesa Honkytonk Films . Permet crear contingut interactiu
utilitzant Youtube , donant com a resultat l’opció de construir diferents rutes narratives en què el espectador es converteix en un creador més , amb llibertat de generar el seu propi camí en la visualització .
El webdocumental es presenta de manera fragmentada en nou episodis curts , que es poden reproduir de forma automàtica . Aquests episodis es complementen amb fotografies , registres de veu , textos i documents
oficials que aporten la informació necessària per acabar de construir la narració , ampliant el contingut d’alguns dels temes principals , fent més reals i properes les multes , els perills i les aventures dels cataphiles .
En paraula de Victor Serna , director de l’ webdocumental , “durant el visionat dels capítols l’espectador interacciona amb el documental . Se li ofereix la possibilitat de triar rutes alternatives fent únic el visionat final , una experiència similar a la que se sent a les Catacumbes reals quan el visitant ha de decidir quin camí triar . Qui entra a Catacombes pot veure quatre sales diferents , perdre sota terra , entrar i sortir-ne d’una manera diferent a cada visita ” .

Víctor, amb el recolzament del laboratori audiovisual ZurdosTV depenent de la productora valenciana Barret Films ha aconseguit estrenar aquest webdoc, ( el passat dia 8 de maig a l’Espai Rambleta) i ara és finalista del Festival DOC 21. Tu pots aconseguir que reba el Premi Públic Digital votant en el l’enllaç que posem sota aquestes línies i invitants a les teues amistats a fer-ho.

Si no ho tens clar, gaudeix primer de l’audiovisual . Estem segurs que votaràs!20140522 Catacombes Víctor

http://www.lescatacombes.com

Webdocumental interactiu. 300 km de galeries subterrànies recorren París. Els que accedeixen a elles de forma il · legal realitzen des exploracions amb l’aigua fins a la cintura, fins raves en búnquers de la Segona Guerra Mundial.

Durant 3 anys hem estat treballant en aquest projecte anomenat “Catacombes, històries del subsòl de París”.
La idea principal del webdocumental és intentar comprendre què passa a 30 metres sota la superfície de la ciutat de París, per què baixa aquesta gent, què fan cada nit allà baix.
L’espectador podrà triar el seu propi recorregut subterrani de la mà d’un grup d’exploradors.
El webdoc va ser presentat al públic el 8 maig 2014 a València durant una projecció interactiva a l’espai cultural La Rambleta. Aquesta data és també l’estrena oficial del webdoc línia.
La narració no és lineal. L’espectador construeix la seva pròpia història triant l’ordre de reproducció dels vídeos.
El webdoc es complementa amb altres continguts gràfics, vídeos i documents sobre l’univers de les catacumbes.

logo

Catacombes és finalista al Festival Documental Narrativas Digitales DOCS 21 http://www.docs21.com/

Valoració jurat
” Ha resultat finalista de la categoria Obra acabada ” Catacombes “per la seva capacitat de submergir a l’usuari en els passadissos del subsòl parisenc mitjançant un bon disseny i organització dels continguts . S’ha valorat especialment la bona hibridació de tècnica i història creant espais a l’exploració a través del contingut . El aspectador / usuari troba diversos nivells d’interacció que li permeten ser menys actiu i visitar els llocs ” guiat ” o més actiu i ser el seu propi guia pels passadissos subterranis ” .
jurat DocS.21

Sinopsi
Les Catacumbes són antigues pedreres subterrànies de l’època romana de les que s’extreia pedra per construir la ciutat . Amb el pas del temps , la ciutat es va expandir i les pedreres van perdre el seu función.Su existència no es va tornar a tenir en compte fins 1786 . La pesta negra va fer que els cementiris de París saturasen , calia buscar solucions . Va ser llavors quan per ordre municipal es van traslladar sis milions de cadàvers a les antigues galeries , abandonades durant segles , ara anomenades Catacumbes . Les pedreres romanes es van convertir en ossera , en cementiri del subsòl .

Dos segles després es va tornar a donar un ús molt diferent a les Catacumbes . A la dècada dels 80 , grups punks van descobrir els accessos a aquestes galeries , van començar a explorar ia organitzar festes il · legals , utilitzant com a espai de trobada alternatiu i també de creació artística . A partir d’aquest moment , altres grups , sobretot de joves , van començar a baixar i crear els seus propis mapes del subsòl , noves formes d’organitzar , un llenguatge propi , una nova cultura .

Van ser els primers grups de cataphiles , els aficionats a les catacumbes , els seus habitants . Acabava de néixer una altra ciutat , un món paral · lel.

Crèdits
Direcció : Víctor Serna
Producció : Víctor Serna / Barret Films / Mehdi Hajjaji / Mercè Aldomar
Guió : Víctor Serna / Sofia Tatay
Edició: Víctor Serna
Càmeres: Víctor Serna / Daniel Fabra / Andreu Signes / Àlex Badia / Laia Muns / Mehdi Hajjaji
Postproducció àudio : Marc Arenas
Auxiliar àudio : Ilazki Torrent
Grafisme : Víctor Serna
Fotografia : Víctor Serna
Locució : nounours / David Schlindbier / Paul Trauttmansdorff / Sonic / Sat
Traducció: Guy Spriggs , Carmen Millet , Laura García , Mehdi Hajjaji , Mireia , Aina Reig , Barbara Kubitza
Web: Víctor Serna
Disseny interactivitat : Víctor Serna / Sofia Tatay

Voteu, voteu per aquesta producció valenciana

http://www.docs21.com/portfolio/proyecto-4-2/

Per a saber més:

https://www.facebook.com/catacombesdeparis

http://ca.wikipedia.org/wiki/Catacumbes_de_Par%C3%ADs

http://www.catacombes.paris.fr/

http://youtu.be/MzDOhnpDhgY

http://www.pinterest.com/gl1/catacombsparis/

 

Post a Comment