Cas Blasco: Concentració 15/4/19 i campanya micromecenatge. Participes?

OC_logo_color CONCENTRACIÓ dilluns  15 d’abril a les 09 h.

a la porta de la Ciutat de la Justícia de València

ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) membre de lObservatori Ciutadà contra la Corrupció vos convoca a la concentració que tindrà lloc el dilluns  15 d’abril a les 09 h. (el judici comença a les 09.30 h) a la porta de la Ciutat de la Justícia de València, per a continuar exigint JUSTÍCIA CAS BLASCO i la devolució dels fons defraudats per a cooperació internacional i lluita contra la pobresa. Una convocatòria organitzada per la Coordinadora Valenciana d’ONGDs.

foto de Coordinadora Valenciana de ONGD (CVONGD).Després de 7 anys d’instrucció el pròxim 15 d’abril comença el segon judici per les peces 2 i 3 del #CASOBLASCO, judici que s’allargarà durant 3 mesos i en el qual es jutja a 24 acusats pel presumpte desviament d’uns 6 milions d’euros entre els anys 2009 i 2011 en la Comunitat Valenciana. Els diners desviats estava destinat projectes de Cooperació Internacional i lluita contra la pobresa però van anar presumptament desviats per al lucre personal i altres finalitats, com a apartaments de luxe a Miami, iots i fins i tot una avioneta, per una presumpte grup criminal: una trama d’empreses i fundacions fantasmes creades a propòsit per a defraudar amb la presumpta participació dels responsables de la Generalitat Valenciana, amb l’ex – conseller Rafael Blasco com a màxim responsable i el seu amic, l’empresari Cèsar August Tauroni, com a cervell de la trama.

Amb motiu de l´inici del segon judici del #CasoBlasco, la Coordinadora Valenciana d´ONGD fa una crida a la ciutadania, entitats socials i organitzacions a una CONCENTRACIÓ per demanar justícia i la devolució del fons defraudats el dilluns 15 d´abril a les 09 h. en la porta de la Ciudad de la Justicia de Valencia, Av. del Professor López Piñero, 14, 46013 València.

Coordinadora Valenciana de ONGD (CVONGD)

Amb motiu de l´inici del segon judici del #CasoBlasco, la Coordinadora Valenciana d´ONGD fa una crida a la ciutadania, entitats socials i organitzacions a una CONCENTRACIÓ per demanar justícia i la devolució del fons defraudats el dilluns 15 d´abril a les 09 h. en la porta de la Ciudad de la Justicia de Valencia, Av. del Professor López Piñero, 14, 46013 València

CAMPANYA MICROMECENATGE

Amb aquest projecte es pretén donar suport a la participació en la lluita contra la corrupció, per la justícia i per la dignitat de la ciutadania a través de les organitzacions en la figura de l’acusació popular en un cas tan gran amb més de 100.000 folis, milers d’escoltes telefòniques i correus electrònics, i tan complex amb 24 acusats i més de 100 testimonis i perits com el cas Blasco.

Aquest projecte pretén ser un exemple de lluita ciutadana contra la corrupció, no sent a més el #CasoBlasco un cas de corrupció més.

L’any 2012 la Coordinadora Valenciana d’ONGD (CVONGD), com a representants del sector i seguint el nostre mandat estatutari i assembleari, decidim personar-nos com a acusació popular en el #CasoBlasco amb tres objectius principals:

1. COMPROMÍS AMB LA JUSTÍCIA, aportant el nostre coneixement i especialització en el procés judicial perquè es faça justícia, sense impunitat, com a mostra del nostre compromís amb la justícia en democràcia.
2. DEFENSAR LA DIGNITAT DE LA COOPERACION AL DESENVOLUPAMENT i de les organitzacions que portem 30 anys treballant i lluitant per un món més just. Per això s’ha de denominar #CasoBlasco i no cas cooperació.
3. DEVOLUCION DELS FONS DEFRAUDATS per a cooperació internacional i lluita contra la pobresa.

Ja va haver-hi una sentència en 2015, de la primera peça, en la qual aconseguirem que es condemnara a l’ex-conseller Rafael Blasco, a l’empresari Cessar Augusto Tauroni, a la cap administrativa Tina Sanjuán, al sotssecretari Alexandre Català, a l’ex-director general Josep Maria Felip, al cap de gabinet de Blasco Javier Llopis, així com a Marcial López i Josefa Cervera, de la Fundació CYES, per desviar 1,8 milions d’euros fons destinats a dos projectes a Nicaragua i que van ser utilitzades per a la compra de pisos a València.

Amb l’objectiu d’aconseguir els fons necessaris per a poder afrontar el repte de la representació legal en el judici per les peces 2 i 3 del cas, i per a difondre les accions i lluita per la justícia, hem posat en marxa una campanya #JusticiaCasoBlasco de la qual ja s’han realitzat diverses accions i des de la qual desenvoluparem més accions de difusió i sensibilització.

Accions realitzades que continuen en marxa:

  • Publicació i actualització de la pàgina web dedicada al cas: www.casoblasco.info
  • Seguiment diari de les notícies aparegudes en els mitjans des d’octubre de 2010 amb més de 1.600 notícies recopilades.
  • Comunicacions i posicionaments a mitjans de comunicació relatius al cas des d’octubre de l’any 2010 fins a l’actualitat.
  • S’informa de forma periòdica a entitats, organitzacions socials i a les ONGD sobre les novetats i seguiment del cas.
  • S’ha organitzat un grup de treball específic de voluntaris i voluntàries per a donar suport a el seguiment judicial del cas, amb anàlisi i propostes rellevants per al correcte desenvolupament del cas des de la nostra visió del sector.
  • Realitzades concentracions davant de tribunals de Justícia, Generalitat Valenciana, la direcció on es van comprar els pisos a València amb els diners desviats de Cooperació Internacional.

Accions a realitzar:

  • Es realitzaran més actes públics de sensibilització i explicatius del #CasoBlasco, inclòs una trobada amb periodistes amb motiu del llançament del micromecenatge i el començament del judici.
  • Convocatòria d’un acte públic de presentació i la difusió d’un quadern didàctic sobre el Cas Blasco anomenat ” CAS BLASCO, una experiència ciutadana de lluita contra la corrupció” realitzat en col·laboració amb l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció.

20190408 Quadern Cas Blasco red

20190408 Quadern Cas Blasco públic red

  • Es convocarà una concentració ciutadana el 15 d’abril a les portes de la Ciutat de la Justícia de la Comunitat Valenciana per a exigir justícia efectiva sense impunitat per als responsables del Cas Blasco.
  • Seguiment i participació com a acusació popular en el judici oral a partir del 15 d’abril.

Per realitzar la teua aportació i més informació de la campanya de micromecenatge:

 http://www.goteo.org/invest/justiciacasoblasco-contra-la-corrupcion-y-por-la-d

Per a saber-ne més

WEB del Cas Blasco: http://www.casoblasco.info/

https://observatoricorrupcio.org

Esdeveniment en facebook de la concentració https://www.facebook.com/events/422780771829589/

Crida a la campanya del micromecenatge: https://www.cvongd.org/va/info/9504-La_CVONGD_hace_un_llamamiento_a_la_ciudadania_a_colaborar_con_los_gastos_judiciales_del_Caso_Blasco_y_a_concentrarse_para_reclamar_justicia_ante_el_inicio_del_segundo_juicio

https://www.facebook.com/events/422780771829589/

Las ONGD valencianas recurren al micromecenazgo para financiar la acusación particular de las piezas 2 y 3 del ‘Caso Blasco’:  https://www.eldiario.es/cv/ONGD-valencianas-micromecenazgo-Caso-Blasco_0_886462231.html

https://www.facebook.com/CVONGD/

HISTÒRIES VALENCIANES PER A NO DORMIR: EL CLAN BLASCO   https://www.tresdeu.com/2019/04/clan-blasco.html

Coordinadora Valenciana d’ONGD espera una justícia “exemplar” amb Blasco en un dels casos “més immorals” patits https://valenciaextra.com/coordinadora-ongd-espera-justicia-ejemplar-blasco/

Programa Especial À Punt: El Clan Blasco: https://apuntmedia.es/va/a-la-carta/programes/vist-en-tv/la-questio/05-04-2019-programa-especial-el-clan-blasco

À Punt: El Clan Blasco part II: https://apuntmedia.es/va/a-la-carta/programes/vist-en-tv/el-clan-blasco/el-clan-blasco-part-2

À Punt Analitzem amb Juan Nieto el ‘clan Blasco’https://apuntmedia.es/va/a-la-carta/programes/vist-en-tv/el-mati-a-punt/analitzem-amb-juan-nieto-el-clan-blasco-

Blasco y 23 acusados, a juicio por malversar fondos para un hospital en Haití  https://www.efe.com/efe/comunitat-valenciana/tribunales-y-sucesos/blasco-y-23-acusados-a-juicio-por-malversar-fondos-para-un-hospital-en-haiti/50000881-3951939

CONFERENCIA PREVIA AL JUICIO DE LAS PIEZAS 2 Y 3 DEL ‘CASO BLASCO’ Martín Pallín: “Lo más eficaz contra la corrupción son instrumentos para recuperar ganancias ilícitas”   https://valenciaplaza.com/martin-pallin-lo-mas-eficaz-contra-la-corrupcion-son-instrumentos-para-recuperar-ganancias-ilicitas

JESÚS CARRASCO CAMBIA LAS CONDICIONES DE LA CONFORMIDAD A UNA SEMANA DE EMPEZAR EL JUICIO El nuevo fiscal del ‘caso Cooperación’ deshace el acuerdo alcanzado por Torres con las defensas https://valenciaplaza.com/el-nuevo-fiscal-del-caso-cooperacion-deshace-el-acuerdo-alcanzado-por-torres-con-las-defensas

Post a Comment