CAP ÈSSER HUMÀ ÉS IL·LEGAL. Projectem LIMBO, FOREIGNER I FILOXÈNIA. 26/11/2020 a la CANTINA DE RUSSAFA FCCC2020 i CINE CLUB

Dediquem una sessió del CINE CLUB ACCIÓ DOCUMENTAL + i del VI FESTIVAL CINEMA CIUTADÀ COMPROMÉS FCCC2020, al tema CAP ÈSSER HUMÀ ÉS IL·LEGAL

Un tema que malauradament és encara massa actual

 

A les 19:00h. Projecció de:

LIMBO (13′)

FOREIGNER (27′)

FILOXÈNIA (59′)

 

Col·loqui posterior a la projecció amb:

  • Adrià Vives, membre de CEAR i portaveu d ela Plataforma CIES NO

  • Vicent Monsonís (MONSO), Director de FILOXÈNIA

 

Col·laboren:

CEAR PV - CEAR País Valencià

 

La Nostra Ciutat, el Teu Refugi - CEAR País Valencià

Dijous, 26 de novembre del 2020, a les 19:00 h.

LA CANTINA DE RUSSAFA

Carrer del Literat Azorín, 13, A, 46006 València

https://bit.ly/3lyI8Lp

Reserva la teua plaça en aquesta activitat. Motivat per les precaucions de la COVID-19, existeix un aforament restringit que garanteix mantindre les recomanacions de manteniment de distàncies, així com l’acompliment de les normes sanitàries.

Necessitem preveure les necessitats del local d’acord amb el nombre de persones inscrites i confirmar a les persones sol·licitants que teniu assegurada l’entrada.

També ens permet facilitar l’acreditació a l’entrada de la sessió i facilitar informació, si fora el cas, als rastrejadors.

Treballem per la nostra salut col·lectiva

LIMBO

SINOPSI:

Limbo és un curtmetratge documental que mostra l’angoixa de dues famílies que des de fa any i mig esperen en el seu llogaret al Marroc el retorn dels cadàvers dels seus familiars morts després del naufragi d’una pastera quan intentaven arribar a Europa a la recerca d’un futur millor.

1.885 persones van morir en 2019 intentant creuar el Mediterrani. En els últims sis anys van ser més de 20.000. Les estadístiques són conegudes. No obstant això, cada xifra representa a una persona morta -amb el seu equipatge de projectes truncats- i al dolor d’una família.

Des d’aquesta riba de la mar, la mort dels qui emprenen el viatge és la part més coneguda d’aquesta situació. No obstant això, als seus països d’origen, les famílies d’aquestes persones viuen una tragèdia sovint invisible: el dolor per la defunció d’un ser estimat a centenars de quilòmetres de casa i l’angoixa per recuperar les seues restes que els permeten seguir avant amb el seu dol.

Aqueixa és la situació de les famílies Srit i Gouireh, dues dels membres de les quals van morir el 5 de novembre de 2018 en l’enfonsament d’una pastera amb prop de 50 tripulants enfront de les costes de Barbate, en el sud d’Espanya. En aqueix naufragi va morir una vintena de persones. Huit d’elles vivien en Sidi M’Hamed Chelh, el llogaret dels Srit i Gouireh al Marroc.

Mirada i interpretada des de València, la immigració actual des del nord d’Àfrica porta ressons d’altres moviments de població que van marcar profundament la història de les dues ribes del Mediterrani.

Limbo pretén anar més enllà dels titulars i les estadístiques sobre tragèdia de la migració, per a contar la història d’una comunitat trencada i donar veu als pares, esposa i germans dels qui van perdre la vida tractant de creuar el Mediterrani.

Pablo Esparza - Multimedia Journalist and editor - BBC | LinkedInPablo Esparza: Director   

Va nàixer a València en 1980. Es va llicenciar en comunicació audiovisual a la Universitat de València i va cursar els màsters d’escriptura de guió per a televisió i el màster d’escriptura de guió per a cinema en la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de València.

Entre 2004 i 2009 va treballar com a periodista i guionista per a programes i informatius d’RTVV. En 2009 va començar a treballar per a la BBC a Londres, on va ser periodista multimèdia i va viatjar com enviat especial a nombrosos esdeveniments internacionals. Entre 2014 i 2015 va ser editor cap de BBC Món, el servei en espanyol de la BBC.

En l’actualitat viu a València, on treballa com videoperiodista freelance per a la BBC i altres mitjans espanyols i internacionals. En 2017 va rebre una ajuda del Institut València de la Cinematografia per a l’escriptura d’un guió de documental.

En 2002 va coescriure i va codirigir el curtmetratge ‘Sabates de tarquim’, que aborda la memòria i el paral·lelisme entre la immigració actual a València des del nord d’Àfrica i l’expulsió dels moriscos valencians a principis del segle XVII.

En 2004 va escriure i va dirigir el curtmetratge Tolls (2004), el guió dels quals va guanyar el premi d’escriptura creativa Universitat de València-Bancaixa. En 2007 va coescriure i va codirigir al costat de David Martínez el curtmetratge ‘Creus’ (2007), guanyador del concurs de guió del festival de cinema d’Albacete (Abycine) i receptor de les ajudes a la producció del IVAC i del Ministeri de Cultura.

========================================

FOREIGNER

SINOPSI:

Estiu. Mark acaba de començar les seues vacances a Espanya. Un menjar entre amics, una platja, un vaixell, la mar… El més bell es convertirà en l’experiència més extrema de la seua vida.

 

Carlos Violadé: Director (Sevilla, 1977) és Arquitecte (Universitat de Sevilla) i cineasta. Interessat per diferents expressions artístiques, ha desenvolupat obres des de l’àmbit de l’arquitectura, la poesia i el cinema. Ha publicat el llibre de poesia “Muntanyes de Mar” (Renaixement 2009) i és soci fundador juntament amb Julio Vergne de LaBalanza produccions, en la qual ha realitzat diferents obres audiovisuals que han obtingut reconeixement nacional i internacional.
El seu treball ha obtingut reconeixements nacionals i internacionals, despertant l’interés del SUNDANCE INSTITUTE i altres centres que promouen la incorporació de cineastes emergents. Terra Roja és el seu primer llargmetratge

Foreigner 

Nominat a Millor Curtmetratge – 34 Premis Goya (2020)
Premi Saint Lucia a Millor Curtmetratge Internacional – 2019 Bogotà Short Film Festival
Premi del Públic – 2019 ZINEBI Festival Internacional De Cinema Documental i Curtmetratge de Bilbao
Selecció Oficial – 2019 Busan International Shorts Film Festival

 

========================================

FILOXÈNIA

 

FILOXENIA, EL RAPTE D'EUROPA, L'AUDIOVISUAL COMPROMÉS, AVUI 15-6-2018 EN À PUNT + EXODOS, | ACICOM

SINOPSI:

Documental que posa el focus en el delicat moment que viu Europa, on a la crisi econòmica hi ha que afegir una crisi de valors evidenciada amb l’arribada massiva de refugiats, que posa en entredit els fonaments de la nostra civilització.

La mal cridada “crisi dels refugiats”, la major des de la II Guerra Mundial, ha posat a la Unió Europea davant les seves pròpies misèries i contradiccions. Les polítiques migratòries, la militarització de les fronteres, l’auge de la xenofòbia, l’austeritat, les receptes econòmiques úniques i la crisi de representació i cohesió en el si de la unió, són diferents cares del mateix poliedre que és a hores d’ara el conjunt de les polítiques europees.

 

Monsonís Andreu, Vicent – EDAVVicent Monsonís (MONSO): Director de Filoxènia.

 2017 Filoxenia, el rapto de Europa (Documentary)

 2010 Bon dia, bonica (TV Series) (2 episodes)

– Episode #1.22 (2010) … (2010-2011)
– Episode #1.21 (2010) … (2010-2011)
 2006 Vida robada (TV Movie)
 2003  Dripping

FILOXENIA Teaser Cast from stanbrook on Vimeo.

Teaser del documental “FILOXENIA, el rapto de Europa” en proceso de producción.
Con la participación de Médicos sin Fronteras MSF.

PER A SABER-NE MÉS:

  • La Comissió d’Ajuda al Refugiat del País Valencià , CEAR PV, té com a objectius la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades apàtrides i migrants vulnerables , amb necessitat de protecció internacional i/o en risc d’exclusió social, al mateix temps que treballem per afavorir els processos d’integració social d’aquestes persones al País Valencià. http://cearpv.org/
  • Pablo Esparza https://www.linkedin.com/in/pablo-esparza-altuna/?originalSubdomain=es

‘Foreigner’: el éxito de la mirada limpia

Carlos Violadé: “No vivimos siendo realmente conscientes de que la vida nos puede cambiar en cualquier momento”

Monsonís Andreu, Vicent

 

http://proba.acicom.org/filoxenia-el-rapte-deuropa-laudiovisual-compromes-avui-en-a-punt-exodos/

Entrevista a Vicent Monsonís, Monso from 400 colps on Vimeo.

Post a Comment