Campanya Twitter Congrés: On està la llei de transparència?

On està la llei de transparència?

.

@Congreso_Es #PreguntaCongreso


Access-Info-Europe-Twitter-Campaign_application-pdf_Objeto_1299837663801


Uneix-te a la campanya de twitter per a saber on està la llei de transparència!

Fa 228 dies que la llei de transparència va entrar en el Congrés per a ser debatuda i no sabem gens del seu estat. Des de llavors s’han succeït 20 ampliacions del termini que tenen els grups parlamentaris per a presentar les seues esmenes al text. La Comissió Constitucional encarregada de debatre’l no ha publicat un calendari, no dóna dates sobre quan s’aprovarà i no està contant amb la ciutadania per a millorar el projecte de llei. Tot això a pesar que l’actual redactat ha estat molt criticat per experts, nacionals i internacionals, per la societat civil i pels quals van participar la consulta pública que va convocar el Govern.

Volem que la Comissió Constitucional publique:

– Un calendari amb les dates de les compareixences d’experts que queden i amb les dates de les votacions.

– La llista dels experts que van a comparèixer abans de la votació de la llei.

Cap  dubte existeix entre la ciutadania  sobre la urgent necessitat d’establir un sistema de transparència sòlid, complet i transversal a Espanya.

Els casos de corrupció segueixen aflorint, i Govern i oposició semblen no voler aprovar mesures eficients per a acabar amb un problema que la majoria percebem com endèmic, per molt que els nostres governants no ho reconeguen.

La transparència és una mesura fonamental per a lluitar contra la corrupció i per a fer més eficient el funcionament de les nostres institucions. Per a aconseguir aquest canvi vam necessitar que la futura llei de transparència siga millor, en línia amb els estàndards internacionals i adaptada als nous moviments que defineixen la transparència com el Open Data o El Open Government.

Les promeses ja no valen. Tenim la llei entre les mans i és una oportunitat única per a canviar el rumb i la forma de fer política a Espanya. El nou pacte contra la corrupció no és vinculant, la llei de finançament de partits no dóna resultats… Necessitem un canvi a millor i solament una llei que reconega el dret d’accés a la informació com un dret fonamental aplicable a totes les institucions públiques pot portar aqueix canvi.

Tan sols cal que manes un tuit!

Cal que manes un tuit!

Ajuda’ns a demanar més transparència sobre la llei  transparència!

Avui dimecres 13 de Març de 2013 a partir de les 09:00 mana un tuit al Congrés amb un link a aquest post per a aconseguir entre tots més informació sobre la futura llei. Pots afegir al teu diputat favorit: Adjuntem una llista amb els seus noms en Twitter

Llista de diputats i diputades a twitter.

Alguns exemples:

On està la llei de #transparencia? @Congreso_Es #PreguntaCongreso http://proba.acicom.org/?p=4344

Quan sabrem si la llei de #transparencia incorpora millores que demana la ciutadania? @Congreso_Es #PreguntaCongreso
http://proba.acicom.org/?p=4344

Iniciativa conjunta de Access Info Europe, la Fundación Ciudadana Civio i Qué hacen los diputados. A la qual s’adhereix ACICOM com a membre de la Coalición ProAcceso

Post a Comment