Breaking Social en Cineclub i ACCIÓ DOCUMENTAL +, dimecres 10/04/2024 a les 18:00 h. a l’OCTUBRE CCC

ACICOM i ACPV, a través de Docs Barcelona, projectarà el documental valencià “Breaking Social” el pròxim dimecres 10 d’abril a les 18 hores a la Sala d’Actes del Centre de Cultura Contemporània Octubre.

El Cineclub compta amb ajudes parcials com a col·laboracions de l’IVC, de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació i de l’Ajuntament de València.

Fitxa tècnica
Any: 2023
Duració: 92 min.
Rodat en: Suècia, Noruega, Suiza, Finlandia i Països Baixos
Idioma: Espanyol i anglès
Subtítols: català i espanyol

Sinopsi
Totes les societats es basen en la idea d’un contracte social. Se’ns diu que si treballem amb afany, si tractem als altres amb respecte, si juguem conforme a les normes, ens recompensarem. Però després hi ha els trencadors de regles. Aquells que utilitzen paradisos fiscals i obtenen beneficis sense retornar a la societat. Breaking Social analitza els patrons globals de cleptocracia i extractivisme. Un periodista d’investigació assassinat a Malta. Un riu sense aigua a Xile. Quan la gent arriba a un punt d’inflexió, comencen a organitzar-se i protestar. Veurem a aquells que ja lluiten en els fronts de les revoltes socials a tot el món. La pel·lícula explora les possibilitats de superar la injustícia i la corrupció. Una pel·lícula sobre la reimaginació dels blocs de construcció de les nostres societats i l’encesa de llavors d’esperança que viuen dins de cadascun de nosaltres.
Director
Fredrik Gertten és un guardonat director suec. És famós per les històries locals amb un impacte global, amb pel·lícules com PUSH (2019), JOZI GOLD (2019), Bikes vs Cars (2015), Big Boys Gone Bananas! (2011) i Bananas! (2009). També és el fundador de la productora WG Film, una de les productores documentals més destacades de Suècia. Aquí combina la realització cinematogràfica amb un paper com a productor creatiu. L’octubre de 2017, Fredrik va ser nomenat Doctor Honorari a la Facultat de Cultura i Societat de la Universitat de Malm pel seu treball com a documentalista. També és copresentador del podcast PUSHBACK Talks juntament amb Leilani Farha.
Col·loqui posterior
  • Joan-Antoni Llinares Gómez és director de l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana des de 2017. A més, ha sigut gerent de Recursos de l’Ajuntament de Barcelona, on va posar en marxa l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques. També ha sigut subdirector d’Administració i finances de l’IVAM, director gerent d’Edicions Bromera i advodcat.

 

 

 

  • Ximena Medina Mejia és representant d’Oxfam Intermón i membre de l’equip de Coordinació de la Campanya per la Justícia Fiscal. Llicenciada en Dret per la Universitat Catòlica de l’Equador. En la Universitat de Salamanca va obtindre els Diplomes d’Estudis Superiors i Suficiència investigadora en el Doctorat de Drets Humans,i el Diploma d’Estudis Superiors en el Doctorat sobre “Estat social, administració pública i col·lectius necessitats de protecció especial”. Ha publicat estudis relacionats amb la protecció social i legal a la infància entre estes la investigació “Els adolescents infractors a l’Equador: anàlisi soci jurídic”. Amb experiència en el treball de promoció i defensa dels drets de la infantesa i adolescència a l’Equador; també ha realitzat estudis i treballs de mediació intercultural per a l’Ajuntament de Salamanca. Des de fa més de 12 anys és part de l’equip tècnic d’Oxfam Intermón on ha exercit funcions en els àmbits de la connexió i mobilització ciutadana, foment i acompanyament a equips de voluntariat, responsable d’influència i representant en la Comunitat Valenciana, actualment com a part de l’equip del Programa Desigualtat Zero s’ha centrat en el treball d’incidència política i connexió ciutadana en les àrees de justícia fiscal i protecció de drets de col·lectius vulnerables.