ACICOM realitza Campanya de sensibilització contra l’exclusió financera. Ens ajudes a difondre-la?

El dia 17 d’Octubre és el dia contra l’exclusió financera. L’exclusió financera suposa no tindre accés als serveis financers bàsics. Els grans bancs tanquen oficines i deixen territoris, pobles i barris sense cobertura de serveis financers.

L’exclusió financera està molt unida a la vulnerabilitat financera. La vulnerabilitat financera afecta a les persones que per edat, formació, situació personal o fins i tot malalties requereixen d’ajuda per a poder accedir a serveis financers bàsics que, a banda, són obligatoris.

ACICOM en la seua campanya dividida en deu imatges molt impactants reivindica el caràcter semipúblic i de funció social dels serveis financers. ACICOM reclama la cobertura de tot el territori valencià amb serveis financers bàsics de primera necessitat i de manera universal. També demana la unificació d’horaris i serveis de manera que la ciutadania tinga clar què, on i quan es poden fer les gestions amb efectiu i pagaments diversos. En quart lloc demana formació i ajuda per a les persones en situació de vulnerabilitat financera per afavorir l’autonomia persona en qüestions financeres. Hem d’intentar ajudar i educar les persones per a ser autònomes en la relació amb la banca.

Per al president d’ACICOM, José Ignacio Pastor «és imprescindible que el llenguatge i l’explicació financera baixe al nivell de la clientela. S’estan fent molts esforços normatius perquè el consum financer siga responsable però el llenguatge de les entitats i dels professionals financers encara és massa difícil de comprendre per a un ciutadà mitjà. Necessitem professionals ètics que tinguen tota la informació del producte i que l’expliquen en totes les seues característiques si no volem que tornen a passar coses com les preferents».

Per últim, ACICOM en la seua campanya també fa esment de les noves-antigues pràctiques comercials. Les antigues són les pressions comercials i les campanyes de banca que obliguen als professionals de banca a col·locar els productes a qui siga i especialment a les persones amb pitjor posició negociadora.

Les imatges s’aniran compartint en xarxes socials des d’avui 17 d’Octubre.

Si voleu col·laborar o més informació:  coordina el projecte és Carles López Cerezuela 616 557 527

 2 Exclusio financera horaris especials 3 Exclusió Financera despersonalitzada 4 Exclusió Financera al caixer 5 Exclusió financera no ho entens 6 Exclusió financera firme ací 7 Exclusió financera mòbils i préstecs 8 Exlusió Financera senyora al caixer 9 Exclusió morositat per a sempre

 

Post a Comment