XXV Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians 12-6-2015

Resultat d'imatges de associació d'escriptors en llengua catalana
Per si és del vostre interés, vos informem que el proper divendres 12 de juny serà l’acte de lliurament dels Premis de l’AELC (Associació d’Escriptors en Llengua Catalana)
Resultat d'imatges de manolo molins
Un dels premiats serà el nostre amic i soci, Manolo Molins que rebrà el Premi de la Crítica per l’obra BLUT UND BODEN (Sang i Pàtria).
L’acte començarà a les 19,30h al Centre Cultural Octubre de València i serà obert a tot el públic.
Se servirà un vi d’honor gratuït i després, si algú vol prendre alguna cosa més, ja correrà a compte seu.
A més a més, hi haurà un homenatge al poeta Marc Granell, algunes actuacions musicals i la possibilitat de quedar-se a sopar a un preu raonable.
Teniu tota la informació en la tarja que vos adjunte.
Estarà bé gaudir de l’acte, a la vegada que recolzem la literatura catalana.

premis-critica-escriptors-valencians-2015-12juny (1)

Atorgats els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians

El jurat dels XXV Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians ha fet públic avui el veredicte dels premis que reconeixen les millors obres d’autors valencians publicades en llengua catalana el 2014.

En la modalitat d’assaig, ha estat guardonat el recull de proses filosòfiques Vista parcial (Publ. de la Universitat de València), deTobies Grimaltos. En la modalitat de literatura infantil, ha resultat premiat el llibre de poesia d’Andreu Galan Qui no sap riure no sap viure (Andana Ed.), amb il·lustracions de Luis Demano. El premi de literatura juvenil ha estat per la novel·la deTeresa Broseta Cor d’elefant (Ed. del Bullent). Manuel Baixauli s’ha endut el premi de narrativa, per la novel·la La cinquena planta (Ed. Proa). Joan Navarro ha rebut el premi de poesia pel volum O: llibre d’hores (Ed. 96), treball conjunt del poeta i del pintor Pere Salinas. Finalment la modalitat de teatre ha guardonat l’obra Blut Und Boden (Sang i Pàtria) (Ed. Cossetània) del dramaturg Manuel Molins.

El jurat ha estat format per Isabel Garcia-Canet, Octavi Monsonís i Ramon Xavier Rosselló en els gèneres de poesia, literatura infantil i literatura juvenil; i per Anna Moner, Vicent Usó i Silvestre Vilaplana en els gèneres d’assaig, narrativa i teatre.

La junta de l’AELC al País Valencià ha decidit atorgar el Premi de Difusió de la literatura catalana a la Societat Coral El Micalet.

Els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians els convoca l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana des de 1991. Amb 25 edicions s’han erigit com uns dels premis més importants de la literatura catalana al País Valencià, amb un caràcter especial pel fer de ser a obra publicada.

   –Lliurament dels Premis–

Els premis es lliuraran aquest divendres a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, en el transcurs d’una vetllada presentada per Francesc Anyó en què s’homenatjarà el poeta Marc Granell, amb un parlament de Maria Josep Escrivà. La vetllada també comptarà amb les actuacions musicals de la cantautora Manuela Alandes, que interpretarà cançons compostes a partir de textos dels socis de l’AELC, i de Borja Penalba amb Francesc Anyó, que interpretaran poemes de Marc Granell.

Com a novetat d’enguany en el marc dels Premis també es presentarà el VI Premi de poesia Manel Garcia Grau, que convoca la Universitat Jaume I de Castelló amb la col·laboració de l’AELC. El premi ha recaigut en Carles Miret i Estruch, que s’endurà els 3.000 euros del premi per l’obra Auir, que publicarà l’editorial Perifèric. El jurat d’aquest Premi ha estat format per Antoni Albalat, Josep Lluís Roig –guanyador de l’edició anterior– i Marisol González.

Posteriorment, al mateix Octubre CCC, tindrà lloc un sopar al qual s’han inscrit més de cent persones del món literari i cultural valencià, entre els quals hi ha confirmada la presència de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

La 25a edició dels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians compta amb el patrocini de CEDRO i la Institució de les Lletres Catalanes i la col·laboració d’Acció Cultural del País Valencià, i les universitats d’Alacant i Jaume I de Castelló.

Post a Comment