Voleu inscriure la vostra sala per a les activitats del VI FESTIVAL CINEMA CIUTADÀ COMPROMÉS 2020?

Sala de CinemaVOLEU SER SEU DEL VI FESTIVAL CINEMA CIUTADÀ COMPROMÉS 2020?

 

Benvolgudes i benvolguts,

Us escrivim des d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) perquè ens encantaria comptar amb la vostra participació com a seu del VI Festival de Cinema Ciutadà Compromés 2020.

ACICOM som una associació cívica conformada per un grup de persones resistents, dedicada als temes de mitjans i cultures de la comunicació, per a defensar els drets de la ciutadania. Un dels objectius nuclears d’ACICOM, des de la seua fundació, és la millora de la dieta mediàtica dels valencians i les valencianes; per a la qual cosa vegem cabdal potenciar els projectes audiovisuals nascuts en el si de la ciutadania i/o que aconsegueixen el seu suport. 

El Festival de Cinema Ciutadà Compromés (FCCC) és, com sabeu, un festival dedicat a l’audiovisual valencià, que ofereix una mirada crítica cap a les realitats socials del nostre entorn. Lliurem sis premis: ficció, documentals, noves realitats ciutadanes, micromecenatge, audiovisual en valencià, premi especial del públic. El Festival CCC constitueix així l’oportunitat única d’acostar les productores i les seus obres audiovisuals a la ciutadania valenciana compromesa.

Aquesta és la sisena edició d’un Festival consolidat en el qual projectarem audiovisuals valencians ( i també una mostra d’altres indrets,  fora de concurs) en un ample ventall de sales (l’any passat vam aplegar a 42) d’entitats cíviques, institucionals i comercials. En l’edició del 2019 van participar 62 organitzacions. Esperem comptar amb alguns suports de la Generalitat, l’Ajuntament de València, la Diputació de València i del Ministeri de Cultura; però encara no han resolt les convocatòries..

Gràcies a l’esforç de moltes persones, incloent-hi a la vostra entitat, aconseguim consolidar el Festival, augmentant el seu impacte i acostant el món audiovisual a tota la geografia valenciana, incloent-hi els nostres barris. El creixement del Festival (42 sales és molt complicat de gestionar) necessita una major implicació de totes les entitats que participem. Hem d’aconseguir una certa autogestió, especialment de les sales de les entitats ciutadanes, per anar més enllà de facilitar l’espai, i aconseguir una major implicació de les persones de l’entitat, el seu entorn incloent la possibilitat de realitzar activitats paral·leles. A hores d’ara ens sobren locals però ens falta implicar a un major nombre de persones per fer possible això d’acostar l’audiovisual on està la ciutadania i no al contrari.

El creixement del Festival ens gratifica però a la vegada ens desborda. Estem fent un esforç suplementari assignant més recursos humans i materials; però és imprescindible que les entitats que participeu aplegueu a una major implicació. Enguany, a més a més, hem dissenyat un gran creixement de les activitats complementàries i paral·leles: debats, passejades, activitats culturals, visibilització de les entitats cíviques que treballen dia a dia per millorar la nostra societat, etc.

Tenim una gran incertesa provocada per la pandèmia i les possibles mesures sanitàries però hem decidit tirar endavant el Festival i a la vegada preparar un pla B, mitjançant accions mixtes (presencials i virtuals) si foren necessàries. El Festival s’iniciarà el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual: 27 d’octubre i finalitzarà amb la Cloenda i lliurament dels guardons, el dia 30 de novembre al Teatre Micalet.

Fins al dia 16 de setembre està obert el termini per presentar audiovisuals a concurs o per a la mostra. En l’actualitat tenim ja 31 audiovisuals inscrits; però també us animem a inscriure si heu fet algú o coneixeu a persones que hagen fet algun que vos ha agradat. Les bases del VI Festival Cinema Ciutadà Compromés i el formulari d’inscripció el teniu en: BASES VI FESTIVAL CINEMA CIUTADÀ COMPROMÉS 2020.

 

A continuació us deixem l’enllaç al formulari per facilitar la vostra implicació com a sala de projeccions i activitats culturals del VI Festival Cinema Ciutadà Compromés 2020:

https://bit.ly/2ZbwPPP

 

 

Per a qualsevol dubte o aclariment, podeu escriure’ns per correu festivalccc@acicom.org o contactar per telèfon. Nosaltres també ens posarem en contacte amb les persones responsables de cadascuna de les sales.

 

Desitjant comptar amb la vostra participació al VI Festival CCC 2020, rep una cordial salutació en nom de tot l’equip que ho fem possible.

 

Jose Ignacio Pastor Pérez

President ACICOM i Director del Festival Cinema Ciutadà Compromés

 

Post a Comment