Vine al cinema, al documental del mes, en Aragó Cinema. Dijous 29/09/2016 a les 20 h.

ACICOM col·labora amb Aragó Cinema en la presentació i debat sobre el documental del mes: A GOOD AMERICAN

Un reconeixement a la Cooperativa Aragó Cinema que ens aporta interessants ingredients per a la millora de la dieta mediàtica de la ciutadania.

Vine al Cinema el dijous dia 29/9/2016 a les 20 h.

Jose Ignacio Pastor , President d’ACICOM, i Director del Festival Cinema Ciutadà Compromés presentarà el documental i posteriorment dinamitzarà el debat de les persones que vulgam quedar-nos després de vore la pel·lícula .

 

El Documental del Mes és la prolongació del Festival Internacional de CDocumental del Mesinema Documental DocsBarcelona al llarg de l’any i el territori.

Apropant els documentals a la ciutadaniantal als espectadors.

Amb l’objectiu d’acostar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible i incrementar la presència del documental a les pantalles cinematogràfiques, cada mes estrenem una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a més de 70 sales de Catalunya, la resta de l’Estat espanyol, Xile i Colòmbia.

Els documentals es projecten en versió original subtitulada en català a Catalunya, País Valencià i les Illes Balears i en versió original subtitulada en castellà a la resta de l’Estat, Xile i Colòmbia.

La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Parallel 40.

OBJECTIUS:

  • Acostar el cinema documental al màxim nombre d’espectadors possible, portant-lo allà on aquests es trobin: grans caoitals, ciutats mitjanes o petites poblacions.
  • Augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat.
  • Obrir el documental a nous públics. Contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals.

El Documental del Mes és una iniciativa de DocsBarcelona, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l’any 2004.
Des de l’any 2007, el desenvolupament total de l’activitat a Espanya és responsabilitat exclusiva de Parallel 40.

@docdelmes

http://www.eldocumentaldelmes.com/

Tràiler de A GOOD AMERICAN

A GOOD AMERICAN. El preu de la nostra seguretat

a-good-american

Friedrich Moser

2015 100 min.

VO en anglès subtitulada en català

,

SINOPSI

Al final de la Guerra Freda, el matemàtic Bill Binney va rebre l’encàrrec de liderar un equip de l’Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units (NSA) per crear un revolucionari programa de vigilància. El programa ThinThread seria capaç d’interceptar qualsevol senyal electrònica, filtrar-la per objectius i oferir els resultats a temps real sense envair la privacitat.

El sistema era perfecte, només tenia un problema: era massa barat. Tres setmanes abans de l’atemptat de les Torres Bessones, el programa es va suspendre. Després de l’11 de setembre, comença la política de vigilància massiva de les comunicacions privades dels ciutadans i Binney abandona l’NSA. El seu programa hauria pogut evitar l’atac terrorista al World Trade Center i, no només això, ja que també podria haver acabat amb l’acumulació innecessària de dades que impedeix als governs del món ser realment efectius en la seva lluita contra el terrorisme. A quin preu hem de pagar el nostre dret com a ciutadans a ser protegits?

“Una pel·lícula poderosa. La preqüela de Snowden
OLIVER STONE, director

SOBRE LA DIRECCIÓ (FRIEDRICH MOSER)

Friedrich Moser va néixer el 1969 a Àustria. És llicenciat en història i estudis germànics per la Universitat de Salzburg. La seva carrera professional va començar com a periodista de televisió a Itàlia. El 2001 va fundar la productora de cine i televisió blue+green communication.

PREMIS I FESTIVALS

  • CPH:DOX – Dinamarca, 2015
  • DOC NYC – Estats Units, 2015
  • Palm Springs IFF (Millor pel·lícula) – Estats Units, 2015
  • IFF Rotterdam – Països Baixos, 2015
  • Festival Millenium Bruxelles – Bèlgica, 2015

El Documental del Mes: A Good American

Post a Comment