Vergonya Alcaldessa, Vergonya! Rita Barberà torna a agredir al valencià i converteix una esquela en un lamentable menyspreu

ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) mostra la seua indignació amb el comportament de permanent atac a la llengua dels valencians per part de l’Alcaldessa de València. El menyspreu i violació repetida de l’estat de dret perpetrat per l’Alcaldessa contra el valencià, es fa palés ara amb una nova agressió, que demostra que no existeix cap propòsit d’esmenar els seus comportaments habituals contra la nostra llengua.

L’esquela publicada ahir per l’Ajuntament de València comunicant la mort del gran savi i mecenes Pere Maria Orts i Bosch, suposa una greu falta de respecte i una agressió contra la memòria del difunt i tota la seua trajectòria vital. Suposant també un incompliment sistemàtic de les pròpies ordenances municipals vigents.

La memòria de Pere Maria Orts i Bosch, membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, guardonat amb l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana el 2006, és embrutada amb aquesta esquela tan irrespectuosa. Algunes referències sobre la seua personalitat: http://www.laveupv.com/noticia/13334/lavl-ha-recordat-hui-la-figura-de-pere-maria-orts; http://ca.wikipedia.org/wiki/Pere_Maria_Orts_i_Bosch http://www.levante-emv.com/cultura/2015/02/26/investigador-academico-pere-maria-orts/1231315.html

El Ple Municipal va dedicar ahir un minut de silencia a honrar la seua memòria; però Pere Maria Orts i Bosch va dedicar tota la seua vida a defensar i millorar el valencià i que no siga emprat per recordar-ho a les esqueles és una falta imperdonable.

Rita Barberà i Nolla, després de la seu inadmissible intervenció en la Crida, va aparentar penediment pel rebuig general de la ciutadania; però torna a repetir una nova agressió, ara contra la figura d’un dels valencians més il·lustres del darrer segle.

Però a més, la més alta autoritat municipal, que ha de ser garant del compliment de les normes, es passa pel forro El Reglament municipal sobre ús i normalització del valencià al municipi de València aprovat ja fa més de 10 anys pel Ple Municipal per unanimitat. L’Ajuntament continua  incomplit, tant políticament com personalment, els seus propis acords, en contra de totes les persones que estimem el valencià.

 

Vegem alguns exemples del seu articulat, una norma d’obligat compliment, que és permanentment incomplit per l’Alcaldessa: (vore artícles 1, 3, 4 i 15)

 

–       S’establix el valencià com a llengua usual de l’Ajuntament de la Ciutat de València i la seua Administració Municipal, tot fixant el marc de les obligacions específiques que se’n deriven per als seus regidors i empleats públics.

 

–       Tot el personal de l’Ajuntament de la Ciutat de València procurarà usar preferentment el Valencià.

 

–       Tots els acords que adopte l’Ajuntament de València es redactaran preferentment en valencià.

 

I per últim el que te més a vore amb aquesta denúncia:

–       L’Ajuntament de la Ciutat de València promourà l’ús preferencial del valencià en els mitjans i canals de comunicació propis, tals com el butlletí d’informació municipal, els anuncis publicitaris, els bans, els avisos per megafonia, etc., fins a assolir una normalització total.

 

I mentrestant, el partit popular presenta en les Corts un projecte de llei de símbols, on es menysprea una vegada més el treball de l’Acadèmia Valenciana.

ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) que forma part de la Plataforma pels Drets Lingüístics dels Valencians junt amb un ample ventall d’organitzacions valencianes, posarà en marxa quants instruments jurídics, socials i polítics que estiguen al nostre abast per tal d’aconseguir que es rectifique aquesta situació i que no queden impunes les agressions realitzades.

Adjuntem algunes referències de la premsa escrita que arrepleguen exemples de les esqueles que denunciem

Còpia de la pàgina de El País d’ahir 27 de febrer de 2015 que arreplega totes les esqueles i l’obituari.

20150227 El País. Condols de Pere Maria Orts i Bosch

Las Provincias:

http://www.lasprovincias.es/interactivo/necrologicas/pop_up_necrologicas/necrologicas.php?ficha=32956.htm

 

 

 

Post a Comment