VALÈNCIA PER L’AIRE demana rectificació dels anuncis pro-cotxe

VALÈNCIA PER L´AIRE (https://valenciaperlaire.org/) DEMANA AL GOVERN QUE RECTIFIQUE ELS SEUS ANUNCIS PRO-COTXE EN LA DESESCALADA POST-EPIDÈMIA DEL CORONAVIRUS

ACICOM, membre de la Plataforma València per l’aire, vos informem de la posició respecte a la publicitat governamental 

Més ús individual del cotxe no és la resposta, més espai per a ciclistes i vianants, sí.

Fomentar “una persona, un cotxe” és irresponsable, insensible socialment i atenta contra la salut de la població.

Els anuncis televisius del Govern sobre l’Estat d’Alarma recomanen l’ús individual del cotxe com a únic mitjà de transport per a anar a treballar i no esmenten que les persones caminen majoritàriament per les ciutats i algunes ja usen la bicicleta com a mitjà de transport.

Viatjar individualment en un cotxe a motor particular és, juntament amb els camions de transport de mercaderies, la principal causa de mala qualitat de l’aire a les nostres ciutats. Els alts nivells de contaminació es relacionen amb el desenvolupament i empitjorament de malalties agudes i cròniques en edat infantil i en l’edat adulta i amb la mortalitat deguda a múltiples causes.  Recents estudis relacionen major mortalitat per la COVID-19 amb majors índexs de contaminació atmosfèrica.

Vincular la mobilitat amb l’ús del vehicle particular és discriminatòria contra les persones socialment més febles. Paradoxalment el govern espanyol aconsella, en nom de la salut, una mesura que empitjora la salut.

Per això sol·licitem al Govern d’Espanya que rectifique els consells en la desescalada.  En lloc d’aconsellar únicament els viatges contaminants de cotxes particulars afavorint l’augment de contaminació atmosfèrica i els accidents per altes velocitats, és la seua responsabilitat secundar i fomentar la mobilitat a peu i amb bicicleta com mig de desplaçament habitual i per a acudir al seu lloc de treball i tasques de cura.

Els vianants necessiten urgentment voreres àmplies per a poder complir amb els requisits de “distància interpersonal” recomanats en la fase de “desescalada” de l’estat d’alarma. Els ciclistes necessiten vies que possibiliten un desplaçament ràpid i segur per les ciutats i en les àrees metropolitanes.

Davant la desescalada en la crisi del coronavirus, al costat de la situació global d’emergència climàtica, és l’oportunitat per a construir un model de mobilitat per a les persones, la salut poblacional i el medi ambient. Arrere han de quedar les campanyes de foment preferent del vehicle a motor privat sobre altres mitjans de desplaçament no contaminants.

22 d’abril de 2020

VALÈNCIA PER L’AIRE

València per l’aire està composta per diferents associacions ecologistes i veïnals, entre elles Acció ecologista Agró, Ecologistes en Acció, Colecamins, Col·lectiu fora túnel, ACICOM, etc i persones implicades en la millora de la qualitat de l’aire i de l’espai públic saludable.

Contacte per a més informació:

info@valenciaperlaire.org

VALÈNCIA PER L´AIRE PIDE AL GOBIERNO QUE RECTIFIQUE SUS ANUNCIOS PRO-COCHE EN LA DESESCALADA POST-EPIDEMIA DEL CORONAVIRUS

Post a Comment