V Jornadas de Contenidos para la Televisión Digital CONTD “El documental en el entorno digital”.

ACICOM col·labora un any més amb aquestes Jornades, que any rere any, analitzen, documenten, realitzen prospectives i generen sinergies en el sector audiovisual entés de la manera més ampla possible.

Enguany les V Jornades de Continguts per a la Televisió Digital – CONTD, organitzades per la Universitat de València, mitjançant el Màster Oficial en Continguts i Formats Audiovisuals tindran lloc el dies 21 i 22 de maig de 2012, en València sota el títol “El documental en l’entorn digital”.

Les jornades es desenvoluparan al Saló d’Actes Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.

Aquesta edició la dedicarem  al documental en totes les seues variants, en un moment de certa eclosió del gènere en la televisió gràcies al desenvolupament de formats híbrids com el docu-reality o l’infotainment.

Aquest acostament a la ficció, l’entreteniment o la telerrealitat es produeix, a més, en un context de consolidació i precarietat de la TDT, els canals de la qual es troben amb la necessitat de dotar-se de nombrosos continguts per a completar les diferents programacions. Els formats que participen de l’estètica documental es presenten com els continguts idonis per a aquest entorn digital tenint en compte els seus models i estandars de producció, més econòmics que la ficció.

Analizatzarem, per tant, el fenomen dels documentals low cost, però tambén el documental de gran format i d’autor, que encara té una presencia destacada en les sales cinematogràfiques i en algunes franges televisives.

Tampoc podem oblidar-nos, per suposat, de la inicial producció documental per a les noves pantalles, que ens obliga a pensar en solucions narratives i financeres que donen resposta als nombrosos reptes plantejats.

Amb tot, l’esperit de CONTD V es manté fidel a les edicions anteriors: ser un espai d’anàlisi per als experts i investigadors en continguts, els creadors i innovadors de nous formats, els teledifusors i els professionals de la producció audiovisual.

Les jornades, una vegada més, pretenen erigir-se en una referència des de la qual llançar ponts de diàleg entre tots els agents implicats en el procés: indústria, universitat i administració.

Més informació, programa, bases i inscripcions en: www.uv.es/contd

La inscripción es gratuita para profesionales, estudiantes y publico general.

Además, para los alumnos de la Universitat de València existe la posibilidad de conseguir 2 créditos de libre elección (matrícula 55€).

También se puede participar mediante la presentación de comunicaciones (Inscripción 150€ y bases en www.uv.es/contd ).

Si desean recibir información puntual sobre las V Jornadas CONTD pueden unirse a nosotros en Facebook en la página: facebook Pagina Jornadas CONTD o en twitter @JornadasCONTD

Pots descarregar els seguents documents:

Programa mano CONTD V

CARTEL CONTD Vpeq


Post a Comment