Un relat amb Perspectiva de Gènere com a regal de la nostra nova sòcia Ana Maria Iborra

Anna Maria Iborra és nova sòcia de l’ACICOM i ens regala el seu relat breu, amb Perspectiva de gènere, guanyador del primer Concurs de Narrativa Juvenil Breu amb Perspectiva de Gènere d’Espai Dona-Burjassot, titolat

La furia femenina


Ana és de Crevillent. Té 22 anys. I és estudiant de Periodisme. Ana Mª Iborra s’ha alçat com a guanyadora del I Concurs de Narrativa Juvenil Breu amb Perspectiva de Gènere, organitzat per la Regidoria de Polítiques d’Igualtat i Espai Dona. El seu relat, basat en el tema de les relacions igualitàries entre homes i dones, es diu La fúria femenina.

L’acte de lliurament del premi va estar presidit per l’Alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, i la regidora de Polítiques d’Igualtat, Olga Camps, a més de diferents membres del Jurat. Sebastià va felicitar la guanyadora, destacant una anècdota que protagonitzen tots dos, ja que l’alcalde, també professor de Periodisme de la Universitat de València, fou professor d’Ana María.

Per la seua banda, Ana Mª, que va rebre com a premi un xec valorat en 100 euros, gentilesa de la llibreria Ñ de Burjassot, es va mostrar contenta i agraïda per haver resultat ser la guanyadora. El seu relat planteja una aguda reflexió sobre la desigualtat de gènere i sobre la violència de gènere, revisant i analitzant actituds tant masculines com femenines que es van repetint, creant un perillós sediment. El relat alerta i para esment, no en les cridaneres i tràgiques manifestacions d’aquest tipus de violència, sinó en multitud de conductes quotidianes, mecanismes subtils, actituds de dominació encobertes que, progressivament, es tradueixen en expressions evidents de masclisme i desigualtat. Una espècie de “violència blana”, tal com apunta l’autora en el text, tan perillosa com la que, desgraciadament, apareix en titulars.

El relat guanyador, La furia femenina, pot llegir-se en la web municipal, www.burjassot.org/ secció Igualtat- Articles d’interès.

http://www.burjassot.org/archivos/10104/La%20furia%20femenina.pdf

Que el gaudeixescom a lector o lectora i una especial benvinguda a la nostra nova sòcia


Post a Comment