Un cap de setmana de Cinema Ciutadà Compromés!

Un cap de setmana de Cinema Ciutadà Compromés! I gens més que és el començament d’un mes replet d’actes i pel·lícules per a reflexionar sobre memòria històrica, llibertat d’impressió, feminismes, territori i ciutadania. A continuació, la programació d’aquesta setmana amb les sinopsis. Perquè no t’ho perdes!

No oblides imprimir la teua invitació per a votar la pel·lícula que t’agrade més. Volem saber la teua opinió!

taquilla inversa 2018-1

 

26/10 L’alquería de Vicent Martí

 18:00h
 SAVIS DE L’HORTA: Savis de l’horta recupera les històries i experiències d’homes i dones llauradores de l’horta de València. Descobrim així un món cultural, humà i geogràfic oblidat per la societat moderna. Històries que guarden un missatge universal, i molt actual, sobre l’experiència humana. És un documental per reflexionar sobre l’art de viure i d’estimar-se la vida.
Enllaç tràiler: https://bit.ly/2ytu4vY
18:30h
 TIGERNUT: LA PATRIA DE LAS MUJERES ÍNTEGRAS: Documental que destapa una trama internacional de suposades corrupció i abusos de companyies valencianes que espolien recursos a Àfrica en el sector de la xufa (“tigernut” en anglès), el nou súper-aliment de moda a tot el món occidental.
Enllaç tràiler: https://bit.ly/2yVtoim

26/10 Col·legi Major Rector Peset

 18:30h
LLIBERTAT D’IMPRESSIÓ: La lluita del periodisme lliure contra les pressions i censures. Es tracta d’una sàtira i una censura, partint de la manifestació en contra de Mongòlia en la porta d’un teatre a Cartagena. Els entrevistats (Wyoming, Gonzo, Leo Bassi, Darío Adanti, Eugenio Merino, JL, Monteys, Fontdevila, Guillermo, Boye, …) parlen sobre el segrest de la revista El Jueves en 2007, les dimissions en 2014, la monarquia, l’església, el franquisme… Per tancar amb la llei “ Mordassa” i els últims casos de condemnes per twits.
Enllaç tràiler: https://bit.ly/2AnAX3q

20:15h. Col·loqui amb el director, Unió de Periodistes Valencians i El diario.es CV.

 27/10 Octubre Centre de Cultura Contemporània

 17:00h
 20-S. El documental de Jaume Roures sobre un dia decisiu per a l’independentisme. Reconstrucció minuciosa del que va passar en la Consellería d’Economia i Hisenda, a la seu de la CUP i als carrers de Barcelona el 20 de setembre de 2017, a través dels relats dels propis protagonistes dels fets que van desembocar en l’entrada a la presó dels líders d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.
Enllaç tràiler: https://bit.ly/2ytbzYC

18:00h. Col·loqui amb Marià de Delàs. Periodista del diari Públic, Lluís Llach i Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de Puigdemont.

 Inscripcio https://goo.gl/8sPpi4

28/10 Ca Revolta

 19:00h
 CURTS SOBRE MEMÒRIA HISTÒRICA, FEMINISMES I LLUITES SOCIALS
  • FRIDA: Una robot arriba nova a l’institut, però és massa diferent a la resta. Com reaccionaran els companys i companyes? Com es sentirà ella?
  • JULIA Y MANUEL: A Julia li agraden les colomes i el solet. A Manuel el que li agrada és escoltar les seves cançons preferides en la ràdio. El problema és que a les colomes de Julia no els agraden les cançons de Manuel.
  • QUÈ ESTEM FENT MALAMENT?: Elena, una dona de classe mitjana espanyola, viu aïllada i atemorida pel sofriment que cada dia li propicia la seva parella. La pel·lícula mostra a una dona sola a la seua casa en situacions domestiques angoixants i revestides d’amargor. Elena passa les hores pendent dels missatges de terror, els insults i vexacions que rep de la seva parella i de la porta que cada dia s’obre per portar-li un nou malson.
  •  BIENVENIDO A CASA: La història d’una família al llarg de cinquanta anys explicada sense eixir del rebedor de la seva casa.
  • MAESTRA, LA DEPURACIÓN DE LAS REPUBLICANAS: Les mestres de la República van ser perseguides i penalitzades. A l’escola del Raval-Peñacerrada, a Mutxamel (Alacant) van ser expulsades del seus llocs de residencia i se’ls va prohibir accedir a llocs directius. Entre elles Asunción Cruañes, una de les mares de la Constitució. Totes elles van ser acusades de delictes com ser irreligioses, amorals, deficients en el seu treball, pertànyer a sindicats, etc.
  • RENTA ANTIGUA: Carme és una senyora major que viu atemorida, víctima d’assetjament immobiliari. És l’última dels inquilins que viu en un cèntric edifici de Barcelona sota el règim de renda antiga.
  • VOLUNTARIA CONTRA L’OBLIT: El documental vol transmetre les sensacions, emocions i sentiments que cada dia envolten a un grup de persones cooperants i malalts d’alzheimer que es convertixen en els autèntics actors d’aquest relat audiovisual.

20:30h

 Humor feminista amb Kankaneo.

Post a Comment