La quarta edició del Festival Cinema Ciutadà Compromés ja está ací!

La quarta edició del Festival Cinema Ciutadà Compomés (Festival CCC) comença el 25 d’octubre i finalitzarà el 27 de novembre, podrà ser visionat en diferents sales de València, Elx, Llíria, Monserrat, Carcaixent i Castelló. Aquest any ACICOM organitza cinc setmanes intenses de reflexió i projeccions sobre cinc temàtiques: llibertat d’expressió, memòria històrica, feminismes, territori i ciutadania.

La inauguració prevista per al dijous 25 d’octubre tindrà com a fil conductor la greu crisi en la qual es troba el dret a la llibertat d’expressió al nostre país. Aquests últims anys hem presenciat com augmentaven les denúncies i condemnes feia actors, músics, escriptors i tuiters per expressar la seva opinió, molts acusats per enaltiment del terrorisme. La pel·lícula triada: “Tijeras contra papel“, dirigida per Gerard Escuer (Bonzo Producciones) analitza a actual ona repressiva, centrant-se sobretot en la música amb Pablo Hasél o César Strawberry com a protagonistes principals, però també amb el cas dels titellaires Raúl Griot i Alfonso Lázaro o Facu Díaz, director i presentador del programa No te metas en política. L’acte inclou un col·loqui amb el director de la pel·lícula, l’humorista Xavi Castillo i la Plataforma València sense mordassa.

Projectarem més de 40 audiovisuals!

El festival compta amb un gran ventall d’audiovisuals de format curt, mitjà i llarg, a més d’actes d’humor amb Xavi Castillo o Kankaneo, teatre, exposicions, passejos per la València republicana, visita als refugis i col·loquis després de les projeccions amb els directors de les pel·lícules, plataformes, col·lectius i associacions de les diferents temàtiques.

El dia 27 projectarem el documental “20-S” de Jaume Roures, que inclou un col·loqui amb Marià de Delàs, periodista del Diari Públic, Lluís Arcarazo el guionista, Lluís Llach i Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de Puigdemont.

Destacar L’estrena de “Experiment Stuka” de Rafa Molés i Pepe Andreu (SUIKAFilms) o “Hotel Explotación: Las Kellys” de Georgina Cisquella i produït per Isabel Coixet.

Dos grans pel·lícules de ficció tindran espai en el festival, com la pel·lícula nominada als Oscars “El orden divino” sobre la lluita feminista a Suïssa i la pel·lícula recentment estrenada “El Reino” sobre la corrupció política a Espanya.

També s’han programat dues sessions especials en col·laboració amb els festivals Humans Fest (vinculat a la Fundació per la Justícia) i Dona i Cinema.

I com en altres edicions, les activitats que prepara ACICOM relacionades amb memòria històrica són molt atractives com la visita guiada a una les cel·les conservada de l’antiga presó, i audiovisuals com “L’últim brigadista” de Three Roots o “Estimat Granell, el valencià que va alliberar Paris” de Juli Esteve i molt més.

El jurat i premis

El jurat està coordinat per la periodista i vicepresidenta de ACICOM, Emilia Bolinches, amb les col·laboracions Pau Vergara, crític, Jaime Millás, periodista i escriptor, Juan Miguel Company, crític i catedràtic universitari, Ignacio Cort, crític, Helena Sánchez Bel, directora i productora, Fernando Franco, crític, Marisa Crespo, Directora i Giovanna Ribes, Directora.

 Aquest jurat elegirà els títols mereixedors dels premis del FCCC 2018, en les modalitats de ficció, documental, produccions de col·lectius ciutadans, micromecenazgo i audiovisual en valencià. A més, es lliura un premi especial per votació del públic. El lliurament dels guardons tindrà lloc en el Teatre El Micalet el 27 de novembre, amb presència de la societat valenciana.

*El projecte Memòria Ara ha sigut possible pel finançament de La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.

gv_conselleria_justicia_rgb

Post a Comment