Trobada de Youtubers. Dissabte 30 de novembre del 2019, a les 11h. a l’OCTUBRE, Centre de Cultura Contemporània

MOSTRA DE YOUTUBERS 2019 1

MOSTRA DE YOUTUBERS

 YouTube és una eina importantíssima d’educació present tant a les aules, com a eina dels docents, tant a la seua consumició personal de cada alumne. A través d’aquesta Mostra pretenem fomentar el bon ús de Youtuber. És a dir, d’una manera adequada i responsable, ja que utilitzar Youtube per fomentar l’odi i la violència també és possible, esta iniciativa pretén fugir d’açò. I, a més, fomentar el valencià en els instituts, la creativitat i el treball en equip.

La Mostra de Youtubers d’ACICOM va començar l’any 2017 amb una activitat de youtubers socials i compromesos dins del Festival de Cinema Ciutadà i Compromès. L’any 2018 es va emancipar del Festival obtenint entitat pròpia. Enguany la nostra intenció és consolidar una mostra de Youtubers que visibilitze la producció valenciana, especialment en valencià, de peces audiovisuals de vídeo on line sobre temes socials i compromesos que vagen més enllà del simple entreteniment i diversió.

Des del primer moment hem intentat crear i complementar les dos vessants: pensament i entreteniment.

La mostra de Youtubers d’enguany té dos parts diferenciades.

Primera part de pensament respecte al fenómen. L’any passat vam abordar el format i la gramàtica visual i enguany volem tractar el tema de la gestió de comunitats virtuals, la professió de youtuber i la seua possible regulació específica. Comptem amb experts en la matèria com ara El Canal de Korah que és valencià i té més d’un milió i mig de seguidors. A més compta amb la qualitat de ser un youtuber «blanc» o d’entreteniment.

Aquesta part la vam realitzar el passat dia 7 de novembre http://proba.acicom.org/mostra-de-youtubers-consum-de-youtubers-publicitat-i-etica-regulacio-i-gestio-de-comunitats-virtuals-71119-a-les-18h-octubre-cccicityat-etica/

La segona part se centra en la creació d’un aparador anual de canals de youtube en valencià que enguany inclou el lliurament dels premis del concurs de Valentutubers per a Instituts. La nostra intenció ha sigut establir complicitats també amb els centres educatius i especialment amb professorat per involucrar-los en la idea. Pensem que als instituts de secundària hi ha un camí per recórrer en educomunicació i en presència del valencià en àmbits digitals. Per això hem estat fent presentacions a instituts de secundària i hem posat els cartells del festival. També hem contactat amb professorat interessat en el tema.

 Suposarà una mostra de valentubers https://valentubers.com/ i els premis del concurs convocat per a IES valencians.

T’esperem

 

https://valentubers.com/mostra-de-youtubers/

 

Per a saber-ne més

http://proba.acicom.org/valentubers-presentacio-del-web/

http://proba.acicom.org/acicom-organitza-una-mostra-de-youtubers-els-dies-121314-i-15-de-decembre-del-2018/

http://proba.acicom.org/escola-gratuita-de-youtubers-dacicom-apuntat-les-places-son-limitades/

http://proba.acicom.org/consum-academy-innovadors-materials-deducacio-del-consumidor-elaborats-per-persones-associades-a-acicom/

https://valentubers.wordpress.com/2018/12/16/els-valentubers-participen-en-la-mostra-de-youtubers-2018-dacicom/

https://www.youtube.com/watch?v=CsnWphZ9S9o

 

Post a Comment