Taller d’administració electrònica per Associacions

AltaveuEl projecte d’ACICOM “ComunicAcció Cívica” pretén formar i dinamitzar a una part del teixit associatiu de la ciutat de València en la gestió de la comunicació, posant a l’abast de les entitats no lucratives eines de formació, consulta, documentació, bones pràctiques, audiovisuals, espai per compartir, etc. millorant la nostra visibilitat i comunicació per a l’acció.

🤳🏼 Vos invitem a aquest innovador taller gratuït que serà desenvolupat per tècniques de l’ONG Jovesolides, amb la col•laboració de la Federació d’Associacions de Veïns de la Ciutat de València, per optimitzar l’administració electrònica de les associacions valencianes.

Inscripció en: https://goo.gl/vcjhtc

📝Continguts del taller:
– Explicació Carpeta Ciutadana.
– Importància signatura digital i l’obtenció de certificats (personals i d’associació).
– Inscripcions a diferents butlletins.
– Cerca de convocatòries (Fons europeus, i convocatòries nacionals i locals).

⏰ Durada: Dos sessions formatives i interactives de 2h 30m, un total de 5 h.

Dies 31 de gener i 7 de febrer.

🏡 Lloc: El taller es realitzarà en una aula amb ordinadors.

En la Federació d’Associacions de Veïns de València.

C/Enguera S/N, en el Parc Oest, un edifici color groc al costat de l’escultura d’un avió.

Pots dur també el teu portàtil si ho desitges.

Teclat ordinador

➕ Informació: www.acicom.org   projectes@acicom.org    Telèfons- 960722884 – 674129325 – 665.58.53.89

CONTEXT DE LA INICIATIVA

La Comunicació eina d'apoderament

Des del 2014, ACICOM ha vingut impulsant un Programa d’Actuació anomenat La Comunicació eina per a l’apoderament de la ciutadania.(En annex es pot consultar una llista de les iniciatives posades en marxa)

Hem pogut anar comptant, any rere any, amb algunes ajudes institucionals, com les de la Conselleria de Trasnparència i Participació Ciutadana (abans des de la Conselleria de la Vicepresidència) i altres projectes presentats o realitzats pels nostres mitjans. Incloent d’alguna manera el Festival Cinema Ciutadà Compromés que venim desenvolupant els darrers anys.

Encara que hem desenvolupat un ample ventall d’activitats i iniciatives: tallers, cursos, jornades, etc relacionats amb el desenvolupament de la comunicació en les entitats no lucratives per aconseguir una major visibilitat de les seues accions, la comunicació per millorar el funcionament de les ENLs (Entitats No Lucratives), per a realitzar activitats de conscienciació, desenvolupament organitzacional, augmentar els recursos, l’impacte, etc. no hem aconseguit crear un programa estable i especialment un equip de persones i entitats que desenvolupe una planificació i programació estable, així com una fidelització i la creació d’una comunitat d’entitats i persones interessades. 

La inexistència d’espais institucionals de formació permanent per al teixit associatiu, perjudica notablement el desenvolupament organitzacional del teixit associatiu valencià, Des de fa temps, algunes entitats com la nostra, la Fundació Horta Sud, la Xarxa d’Entitats, les federacions de veïns, la Coordinador d’ONGDs, etc. venim impulsant espais de formació.  Nosaltres en concret impulsem els temes relacionats amb la comunicació ciutadana.

L’any 2018 vam aconseguir una xicoteta ajuda, provinent de l’àrea de participació de l’Ajuntament de València, al projecte que vam elaborar junt amb la col·laboració del Centre de Recursos Just Ramírez de Ca Revolta, que pretenem ens ajude a consolidar un projecte permanent de comunicació per a l’acció cívica.

Per al seu desenvolupament hem comptat amb col·laboracions i aliances molt diverses, incloent des de les persones associades a ACICOM que des de fa temps dediquem esforços a la comunicació associativa, fins algunes entitats i empreses amb experiència com Jovesolides, Arte Final, e-mujeres.net, Kyopol,  Liberinfo, la Federació d’Associacions de Veïns de València, Acció Cultural del País Valencià, etc.

Volem aconseguir crear un hub (concentrador) que puga arreplegar els materials que hem produït, els suports dels tallers i cursos, les píndoles audiovisuals, els tutorials, un repositori de documentació, fitxes formatives, experiències i bones pràctiques, entrevistes, etc.

Vos convoquem a participar i a implicar-vos en el projecte, que ha de ser de tota la ciutadania i especialment de totes les persones que dediquem part del nostre temps a enfortir el teixit associatiu, augmentant el capital social valencià.

 

Esdeveniment en facebook: https://www.facebook.com/events/516296832525764/

Post a Comment