Ruta del Balafiament- Ruta del Despilfarro. RTVV, Parada fi de trajecte. Burjassot, 7 de juliol de 2012

Contra el Balafiament en RTVV, transparència i responsabilitats

La Ruta del Despilfarro LA RUTA DEL BALAFIAMENT, ha fet parada en RTVV el dia 7 de juliol de 2012, a les 12,30 calculem que serà la parada en RTVV

Pots vore l’esdeveniment en http://www.facebook.com/events/301720949924235/ i molta més informació d’aquest turisme alternatiu en el nostre propi territori en http://rutadespilfarrovalencia.wordpress.com/

Davant un imminent ERO i el debat a Les Corts d’una nova Llei sobre RTVV que no contempla cap rendició de comptes per la gestió irresponsable i sobre la malfeta economia de l’empresa pública. Tan sols volen responsabilitzar als treballadors i treballadores amb acomiadaments massius. El principal balafiament de RTVV ha segut no atendre l’objectiu pel qual va ser creada

7 de juliol de 2012 Els "turistes" de la Ruta del Balafiament a les portes de RTVV

7 de juliol de 2012 Els "turistes" de la Ruta del Balafiament a les portes de RTVV Centre de Producció de Burjassot

Es a dir no informar de manera plural, veraç i diversa a la ciutadania valenciana, a la vegada que promocionar la nostra llengua, identitat i fer de locomotora del sector audiovisual valencià.

Un Balafiament posat de manifest al preguntar a les més de 35 persones que formàven la comitiva turística de la Ruta del Balafiament, moltes d’elles persones significades en la lluita ciutadana per un món millor: Cercle Obert, No al Circuit de Formula 1, Plataforma en Defensa de l’Escola Pública, Salvem El Cabanyal, ACICOM, Circulo por la Defensa del Patrimonio, Auditoria del Deute, Plataforma de la ILP per la dació en pagament de les hipoteques, DRY València, etc. Cap d’elles ahn pogut travessar la porta de RTVV ni mai han segut entrevistades per oferir la seua opinió o preocupacions per millorar la nostra societat.

Una RTVV que no ha segut capaç d’interessar-se mai per la Ruta del Balafiament, mai s’han pujat al autobús, altres RTV com la BBC, italianes, franceses i altres mitjans ho han fet i RTVV no ha segut capaç ni de traure una càmera avui a les seues portes. Un malbaratament dels recursos públics i que amenaça la nostra realitat i el patrimoni audiovisual valencià al no deixar constància més que de le scoses que li interessen al partit que governa.

Malauradament RTVV no es coneguda, sentida i apreciada pels valencians per les seues aportacions i serveis a la ciutadania, sinó més bé per les agressions que hem patit els que no pensem com el PP, i per la manca de rigor, pluralitat i llibertat informativa. Tot això acompanyat del malbaratament dels recursos públics, que aplega fins a la possible realització de diversos tipus de delictes, sobre els que existeixen  fundades sospites.

Hem constatat algunes similituds entre El Cabanyal i RTVV. Els governs han aconseguit per acció o omissió que es degraden per tal que la ciutadania o almenys una part, no veja útil la seua existència. La davallada d’audiència, el rebuig que senteix molta d ela ciutadania respecte a la manipulació informativa, fa que moltes persones siguen indiferents davant la possible privatització.

Els criteris de servei públic haurien d’estar al centre de les decisions i no com fins ara, que han segut altres criteris com ara els partidistes, l’amiguisme, quan no les sospites fundades d’expoli econòmic o inclús benefici sexual, mitjançant l’assetjament i/o abús sexual.

RTVV es va posar en marxa en 1989. L’existència d’un mitjà públic és consubstancial a la democràcia,

El PP va aplegar al Govern de la Generalitat en maig de 1995.

Un moment que hi havia 653 treballadors i treballadores 25 milions d’euros de despesa de personal i el deute total acumulat, es a dir en 6 anys,  era de 22 milions .

En l’any 2000, cinc anys després, la despesa anual en personal era ja el doble: 50 milions. I no va parar de créixer.

En 2003 va arribar els 61 milions, i en 2005, als 10 anys de l’arribada del PP al Consell, aqueixa partida suposava 72 milions, quasi el triple.

En 2009, la plantilla estava formada per 1.027 treballadors, que al costat dels contractats (sense oposició) ascendien a 1.800. Les despeses en personal han seguit augmentant en els últims anys fins a estabilitzar-se en 80 milions (81 en 2008 i 2009), més del triple que en 1995.

En 2010, sense tenir pressupost per a això, López Jaraba, va augmentar la nòmina en 200 persones. El PP no només va crear una plantilla paral·lela de periodistes, també va utilitzar l’àrea d’administració, que ara supera els 200 treballadors, per a situar a personal de la seua confiança, sovint, segons fonts afectades, “creant redundàncies administratives” i amb alguns “despatxos sense funcions clares”.

Ara l’excés de personal, malgrat la creació d’altres dos canals (Punt2 2 i Canal 9/24), constitueix un dels principals problemes de RTVV, per a la qual el Consell remena un expedient de regulació d’ocupació (ERE) que serà comunicat en els pròxims dies i que podria afectar a dos terços de la plantilla. 1300 milions de deute, 1200 treballadors acomiadats.

2006 RTVV va gastar 57 milions l’any de la visita del Papa en producció externa. La policia va realitzar diverses investigacions sobre les despeses d’aquesta visita que afecten directament a més de 16 milions i que en l’actualitat està investigant-se en els jutjats. Assistim a un lamentable creuament de declaracions entre els ja ex-irresponsables de RTVV, tots ells imputats per l’Audiència Nacional,  acusant-se mútuament : Pedro Garcia, Ricardo Calatayud,  Luis Sabater,… 4,2 milions furtats a RTVV i a tota la ciutadania,  al contractar per 7,4 milions les pantalles de la visita del Papa a una constructora TECONSA, que no era més que una tapadora de Special Events (una de les principals empreses de la trama Gürtel) i després subcontractar per 3,2 milions. En els interrogatoris apareixen l’expresident Camps i l’actual President de les Corts Juan Cotino com a possibles persones que van decidir-ho tot.

2012 vora 1300 milions de deute. 10 anys amb informes de la sindicatura de comptes instant a posar remei i a disoldre l’empresa com estableix la Lley de Societats anònimes

Els diferents directorsde l’etapa de Govern del PP: Juan José Bayona, José Vicente Villaescusa, Pedro García i José López Jaraba han segut els responsables directes de la malfeta

La situació s’ha fet insostenible i en vegada d’esbrinar les causes de la fallida i demanar responsabilitats als irresponsables que ens han dut a aquesta situació, pretenen privatitzar RTVV, en un moment on a més  amés han causat el major desprestigi de la Cadena pública, incloent una gran davallada de l’audiència.

Ja van intentar la privatització fa 10 anys; però les forces sindicals, polítiques i socials vam impedir-ho mitjançant les accions en els tribunals.

Una nova Llei de RTVV que està tramitant-se aquests dies sense consens,  fixarà un marc de gestió que li permeta privatitzar franges horàries i reduir la plantilla. RTVV no se sosté, però les claus que han conduït al seu actual estat no són alienes a la gestió realitzada durant aqueixos anys i estan reflectides en els comptes de resultats consolidats que l’ens lliura de forma anual la Sindicatura de Comptes.

Cal una RTVV que siga sostenible econòmicament i socialment

ACICOM pertany a la plataforma Sí a RTVV, la nostra, en defensa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), que defensa la cultura i la llengua valencianes, oferir un servei públic de qualitat a la ciutadania i impulsar la indústria audiovisual valenciana,

Defensem un acord de tota la societat i també dels grups polítics.

Ja existeix un acord respecte a la Llei en tramitació de tres partits, que ha servit per a que el PP intentarà qualificar-ho de manera pejorativa com a tripartit; però nosaltres demanem i exigim un acord tetrapartit, de tots els grups polítics que conformen Les Corts.

Cal un consens

La democràcia requereix d’una altra Dieta Mediàtica.

No és possible una democràcia avançada sense una ciutadania mediàtica

RTVV ha segut el botxí del sector audiovisual

L’ERO, el paguem tots i totes, els treballadors i treballadores, la impunitat no és admissible en una societat avançada i democràtica

Nosaltres dèiem:

SÍ A RTVV

SÍ A LA NOSTRA

No a l’ERO, No a la privatització de RTVV, No a la impunitat

Una altra RTVV és possible

Galeria de fotos en facebook

Post a Comment