Quina comunicació volem? Per a súbdits o de ciutadans?,

NOTA DE PREMSA 12-2-2011 

La Generalitat cierra los foros de su ´facebook´ para evitar críticas

ACICOM es pregunta: Quina comunicació volem? Per a súbdits o de ciutadans?
L’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) lamenta l’actitud de la Generalitat Valenciana de tractar als valencians i valencianes com a súbdits, en vegada de com a ciutadans. L’actitud permanent de no facilitar la interacció, la transparència i en definitiva l’accés dels ciutadans als mitjans de comunicació com actors i no simplement com a consumidors passius d’informació, suposa un endarreriment democràtic inacceptable.

Malauradament el propi President de la Generalitat actua d’aquesta manera i realitza habitualment rodes i/o compareixences davant els mitjans de comunicació sense admetre cap interacció i/o pregunta per banda dels periodistes.

Ara aquesta manera de comportar-se ha segut també traslladada a les pàgines de les xarxes socials com Facebook, obertes per la Generalitat. No han segut admeses les preguntes que realitzava la ciutadania i posteriorment també han segut tancats els fòrums que obrien la persones interessades en determinats temes de la gestió pública: com són les despeses que ha costat la publicitat de l’AVE (pagada per tots nosaltres) o el necessari debat sobre com volem que funcione la nostra RTVV .

El President d’ACICOM, Jose Ignacio Pastor ha declarat que “ACICOM pertany a la Plataforma Govern Obert i desitgem que millore la nostra democràcia amb mes transparència i participació ciutadana. La Governanza actual requereix implicar a la ciutadania, una ciutadania informada, que puga participar i col·laborar i que a més a més es facilite gestionar el coneixement col·lectiu acumulat. És inadmissible que el Govern Valencià ens tracte com a súbdits, més encara avui en dia que Internet ens permet acostar-nos a la utopia democràtica grega de l’Àgora permanent. Inclús en els darrer dies el poble egipci ha aconseguit, mitjançant les xarxes socials, un pas decisiu cap a la ciutadania, deixant arrere el seu tractament com a súbdits per un govern autoritari secular”.

“DISCULPEN LAS MOLESTIAS”
És la frase final del missatge que anuncia el tancament de nou grups de debat en el facebook de Presidència de la Generalitat. Belén Gómez, membre de ACICOM diu que “ Des de ACICOM no disculpem les molèsties que ens crea als ciutadans el fet de tancar fòrums d’una institució pública (que se suposa que està al servei d’aqueixos mateixos ciutadans) només perquè no els agrada el que diuen els ciutadans als quals hauria de servir. “


ACICOM defensa que davant l’excusa oficial per tancar els fòrums de que han existit insults (efectivament persones sense identificar, sense foto o perfil, van realitzar insults diversos contra el President de la Generalitat o contra altres CCAA com Catalunya..) cal establir normes d’estil i regles de joc democràtic per tal d’ordenar el debat i el tipus d’intervenció; però no tancar l’accés a les persones ciutadanes que amb el seu perfil desitgen saber, aportar, conèixer, proposar, etc.. No podem perdre aquesta riquesa, ni deixar d’avançar en la democràcia. No volem pensar que des del Govern de la Generalitat es puga establir qualsevol nivell de complicitat amb radicals, generalment d’extrema dreta, per suprimir les llibertats d ela ciutadania. La mateixa excusa que solen arbitrar els governs totalitaris. El poble valencià és molt madur com per poder exercir els seus drets com a ciutadania.

Des de ACICOM exigim que de manera immediata es restableixen els tímids canals de participació oberts. Seria una bona manera de celebrar els 30 anys del intent de Colp d’Estat contra la democràcia

Per a més informació: ciutadaniaicomunicacio@gmail.com

Post a Comment