Projecció de LAS ALAS DE LA VIDA i debat sobre l’ eutanàsia i el dret a morir dignament dilluns 4/6/18 a les 18h. Cines Babel, València

Ens trobem en un moment decisiu en la lluita pel dret a morir amb dignitat i sense sofriments. Pel dret a decidir com vols morir, pel dret a l’eutanàsia.

Durant el mes de maig han coincidit diferents iniciatives parlamentàries en el congrés dels diputats i en el parlament valencià, que acosten l’aprovació de lleis que defensen els nostres drets a morir amb dignitat i amb total llibertat de decisió.

La llei valenciana de mort digna, ha superat el seu últim tràmit parlamentari abans de passar al ple per al seu debat i aprovació definitiva.
Així mateix, el Congrés dels diputats també va donar el primer pas per a despenalitzar l’eutanàsia, amb l’admissió de la proposició de llei per a despenalitzar l’eutanàsia del Parlament de Catalunya.
Finalment, El PSOE ha presentat al congrés la seua llei per a legalitzar l’eutanàsia. El projecte regula el dret a sol·licitar i rebre ajuda per a morir en casos de malaltia o discapacitat greu i incurable.

Des d’ACICOM, Associació Ciutadania i Comunicació, volem, amb la realització d’aquest acte públic, reforçar i donar a conèixer totes les iniciatives polítiques i ciutadanes que estan lluitant pel dret a morir amb dignitat i també realitzar un homenatge al metge Luís Montes, que havia encarnat la defensa a morir dignament i que va morir el passat 19 d’abril. El proper dia 2 de juny està previst realitzar un homenatge en Madrid, al Doctor Luis Montes, organitzat per DMG (Derecho a Morir Dignamente   https://www.eutanasia.ws/

El nostre projecte permanent del Festival Cinema Ciutadà Compromés i el seu circuit audiovisual afovereixen la difusió d’audiovisuals que ens ajuden a reflexionar i donar una mirada crítica al nostre entorn, per així millorar la nostra societat-

Resultado de imagen de toni canetEl documental Las Alas de la Vida “Las alas de la vida”, un meravellós testimoni en primera persona de l’amor a la vida i del dret a morir amb dignitat. Un audiovisual amb desenes de premis realitzat pel director valencià Toni Canet, que ens presentarà la pel·lícula .

Volem agrair a Toni Canet que ha cedit els seus drets per poder utilitzar-la a ACICOM i per a aquelles entitats que ens ho demanen..

Premis rebuts pel documental:
 • Primer Premio Mejor Película Documental 51 SEMANA INTERNACIONAL DE CINE DE VALLADOLID.
 • Caracola Alcances Mejor Largometraje Documental 39ª MUESTRA CINEMATOGRÁFICA DEL ATLÁNTICO.
 • Mejor Documental – Mostra Cinema Valencia XXVIII MOSTRA DE VALENCIA / CINEMA DEL MEDITERRANI.
 • Premio la Mejor Producción Audiovisual IV EDICION PREMIOS TELECINCO 12 MESES 12 CAUSAS.
 • Mención Especial de Jurado FESTIVAL DE CINEMA HISPANO BRASILEIRO DE RIO DE JANEIRO.
 • Premi Millor Llargmetratge Documental Espanyol PREMIS TIRANT QUINZENA DE L’AUDIOVISUAL VALENCIÀ.
 • Premi Especial Qualitat Humana y Cinematogràfica PREMIS TIRANT QUINZENA DE L’AUDIOVISUAL VALENCIÀ.
 • Mejor Largometraje Documental Español CARTELERA TURIA.
 • Premio de Cine LA CARTELERA LEVANTEEMV 2007.
 • Premio Valores Humanos “José Couso y Julio Anguita Parrado” XII SEMANA DEL CINE Y DE LA IMAGEN DE FUENTES DE EBRO.
 • Finalista Mejor Documental PREMIOS CÍRCULO DE ESCRITORES CINEMATOGRÁFICOS (CEC).
 • Premio “Donovan Vickers” a la labor en materia de Cuidados Paliativos 2007 ASSOCIACIÓ ARA ACOMPANYAMENT AL FINAL DE LA VIDA.

Després de la projecció, realitzarem un debat amb tots els assistents, comptant amb uns invitats de primera fila, que intervendran inicialment en el debat. Pel moment han confirmat la seua participació:

Pepe Cuñat (ACDESA) + Frutos del Nogal i Carlos Barra companys de Luis Montes Severo Ochoa

Ana Sanchez, Junta Directiva AEN-PV Associació Espanyola de Neuropsiquiatria del País Valencià

Javier Velasco Laiseca.  President DMD Comunitat Valenciana

Francisco Valero, coordinador de l’Àrea de Salut d’EUPV

Daniel Geffner del Grupo Parlamentario Podemos-Podem

Isaura Navarro (Diputada a les Corts) i Antonia Chornet (Coordinadora de Sanitat) Compromís.

José Mayans, Secretari Provincial de Sanitat PSPV-PSOE i Andrés Perelló, Secretari  Federal de Justícia i Nous Drets del PSOE.

.
Organitza: ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació), Festival Cinema Ciutadà Compromés

Col·laboren: Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del PV, Cines Babel, Dret a Morir Dignament. ACDESA-PV

 

Plataforma en defensa Sanitat Pública (1)

Dilluns, 4 de juny a les 18 h. Cines Babel

C/ Vicent Sancho Tello, 10, 46021 València

Entrada 4 euros, persones associades a ACICOM 3 euros

Per a saber-ne més:

 – Proposición de Ley Orgánica de regulación de la eutanasia. Presentada por el Grupo Parlamentario Socialista. 
http://www.congreso.es/public_oficiales/L12/CONG/BOCG/B/BOCG-12-B-270-1.PDF
 – Documental LAS ALAS DE LA VIDA
 
Versión española – Las Alas de la Vida 21 abr 2008 El ministro de Sanidad y Consumo, Bernat Soria, el director Toni Canet, y el presidente de la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria, Luis Aguilera, comentan con Cayetana Guillén Cuervo el conmovedor documental “Las Alas de la Vida”.

La película cuenta la historia del doctor Carlos Cristos, que afronta la noticia que él mismo ha debido comunicar muchas veces: padece una enfermedad terminal.

Además de los invitados en el estudio, han ofrecido su opinión actores y escritores. El propio Carlos Cristos participa también desde su casa de Mallorca.

http://www.rtve.es/alacarta/videos/version-espanola/version-espanola-alas-vida/45877/

Obituario Carlos Cristos, médico e inspirador de ‘Las alas de la vida’ http://www.elmundo.es/elmundo/2008/04/27/obituarios/1209321159.html

Carlos Cristos, médico que mostró su lucha en pantalla El documental ‘Las alas de la vida’ refleja su enfermedad https://elpais.com/diario/2008/04/28/necrologicas/1209333602_850215.html

 La película documental ‘Las alas de la vida’ describe la lucha por la dignidad ante la muerte http://www.europapress.es/cultura/cine-00128/noticia-pelicula-documental-alas-vida-describe-lucha-dignidad-muerte-20070330160212.html

Sanitat 100 per cent pública

Post a Comment