Programa 19-2023 València, Klara i Transparent. Xarrem amb Jaime Millás Covas i Jose Carlos Díaz Marti + Agenda ACICOM + Píndola pel valencià

 

14/06/2023 Programa 19-2023 València, Klara i Transparent. Xarrem amb Jaime Millás Covas i Jose Carlos Díaz Marti + Agenda ACICOM + Píndola pel valencià

Bon dia a totes i a tots
Avui fem el programa Manolo Totxa al control, Francesc Fenollosa i Ten que fa la Píndola pel Valencià d’ACICOM i Tirant de Veu, Sergi Aires agenda, Sara Garcia Cabrera que edita, presenta i dirigeix Jose Ignacio Pastor.

 

 

SUMARI

Xarrem amb:
Jaime Millás - Wikipedia, la enciclopedia libre Jaime Millás Covas, soci d’ACICOM. Periodista, escriptor, gestor cultural.

Jaime Millás Covas (València, 16 de juliol de 1949) és un periodista, escriptor i gestor cultural espanyol, que ha escrit i treballat en nombrosos mitjans informatius de premsa i ràdio de difusió nacional. Va ser director del circuit valencià de Radiocadena Espanyola (RTVE), de 1985 a 1988, i director artístic de Teatres de la Generalitat, de 2000 a 2003.

La meua trajectòria professional s’ha desenvolupat sobretot en la ràdio pública i en diaris i revistes independents, d’àmbit nacional i local. Com a etapes més importants vull destacar els anys en què vaig exercir la direcció del circuit valencià d’emissores de Radiocadena Espanyola (RCE), la ràdio d’açí, oferta radiofònica d’informació local i regional d’RTVE, que va servir de banc de proves de la radiotelevisió valenciana. Posteriorment, en Ràdio Nacional d’Espanya (RNE) destaque l’especialització que vaig adquirir en informacions de cultura i societat, per mitjà d’intervencions freqüents en el programa nacional L’Ull Crític i amb la crònica cultural setmanal De set en set. Durant la Transició democràtica vaig ser corresponsal a València del servei espanyol de la BBC radio. 

 En premsa escrita soc col·laborador del diari El País des de la seua aparició en 1976. També vaig formar part de la redacció de Diari de València. De l’àmbit de les nombroses revistes en les quals he escrit, trie les meues col·laboracions en els setmanaris Triomf i València Setmanal. 

 Com a gestor cultural destaque els quatre anys dedicats a la direcció artística dels teatres públics de la Generalitat Valenciana (Teatres) i a la posada en marxa del projecte de la Ciutat de les Arts Escèniques de Sagunt. Així mateix he desenvolupat assessories de premsa i comunicació en nombrosos certàmens de cinema, arts escèniques i arts plàstiques. En aquest últim àmbit cultural done compte de la meua incorporació a la junta rectora del Museu d’Art Contemporani-Vicent Aguilera i Cerni, obert des de la dècada de 1970 a Vilafamés (Castelló), en qualitat de conservador a proposta de la familia del fundador.

 En el meu vessant d’escriptor m’he especialitzat en llibres de viatges i turisme, amb més d’una vintena de títols publicats des de 1982. També he col·laborat en llibres vinculats a temes d’actualitat subscrits per diversos autors. Escric guions per a documentals de televisió i llibrets per a espectacles d’arts escèniques.

 Així mateix he publicat el volum Cròniques de la transició valenciana 1972-1985, editat per la Institució Alfons el Magnànim en 2015 en la col·lecció Papers de premsa. El llibre és una recopilació dels articles més destacats que vaig publicar durant aquella etapa política i social d’Espanya en el setmanari Triomf, plataforma informativa de l’oposició antifranquista, i en el diari El País, periòdic en el qual vaig exercir de corresponsal a València.

Amb l’edició dels millors textos teatrals del meu besavi Manuel Millás (1845-1914) i la revisió del personatge històric de Maria Antonieta (2010), per a elaborar el guió d’un ballet contemporani, he obert una nova línia d’escriptura i investigació històrica vinculada a l’assaig biogràfic. En 2017 vaig presentar en diferents fòrums i fires del llibre la biografia completa del poeta i dramaturg de la Renaixença, Manuel Millás, amb el títol d’Escenes d’un burgés a la València del Huit-cents. Va aparéixer en la col·lecció de temes valencians de l’Editorial Sargantana. En l’actualitat es continua venent en les llibreries la segona edició d’aquesta biografia.

 En el marc cultural de la Fira del Llibre 201 vaig presentar una nova biografia dedicada a un dels principals promotors, poetes i erudits de la Renaixença a València. El volum es titula Memòria d’un poeta de la Renaixença. Rafael Ferrer i Bigné (València, 1836-1892) . Es tracta d’una coedició d’Editorial Sargantana i la Institució Alfons el Magnànim. El llibre també està editat en castellà en la col·lecció Personatges il·lustres, amb el títol de Rafael Ferrer i Bigné (València, 1836-1892). Memòria d’un poeta de la Renaixença. Aquest treball de recerca me’l plantege com un homenatge molt personal als escriptors que a meitat del segle XIX van defensar l’ús literari del valencià i la recuperació de la identitat històrica que va tindre el nostre poble en el marc polític i social de l’antiga Corona d’Aragó.

 

Més informació en:

 

Díaz Martí – Raïm

– Jose Carlos Díaz Martí, soci d’ACICOM, director de cinema, fotògraf, professor comunicació audiovisual, expert en Art urbà.

Llicenciat en Comunicació audiovisual per la Universitat de València. Productor de TVV entre 1989 i 2013. 

De 2004 a 2009 va estar en l’empresa privada i va desenvolupar sèries i programes per a IB3, Televisió Canària i TVE, entre altres. 

Va dirigir la docu-serie Acció Directa per a TVE https://www.rtve.es/play/videos/accion-directa/accion-directa-25-05-08/98952/

i el documental Els pastors del bosc flotant. https://www.youtube.com/watch?v=pehvvZyCqWY

Fotograf, productor, director, …

José Carlos Díaz Martí | Flickr

 

També eres un aficionat i després expert en Art Urbà. De fet eres vocal del Consell de Gestió d’ACICOM en Art Urbà vitat?

Això de l’Art Urbà en què consisteix? Què iniciatives has desenvolupat o tens en cartera? Recorde la teua exposició Clonar

 

 

 

  • Els dos úñtims treballs:

Benvingut Mr. Loach: https://valenciaplaza.com/25-anos-de-tierra-y-libertad-el-film-que-devolvio-la-revolucion-al-maestrat-durante-dos-meses

Està pendent d’estrenar aquesta interessant pel·lícula  Benvingut Mr. Loach 28 anys després de Terra i Llibertat?. Conta’ns els principals trets d’aquest documental. Algunes anècdotes?

Territori Boom: La Defensa del Saler: https://acicom.org/estrena-territori-boom-la-defensa-del-saler-en-cine-club-accio-documental-dilluns-05-06-2023-a-les-1800h-octubre-ccc/

Has preestrenat Territori Boom: La defensa del Saler el dia 5 dia internacional del medi ambient. Què pots destacar d’aquest projecte
La productora valenciana On Air quins treballs podem destacar?

Quan lespodrem veure?

Més informació en:

 

 

 

Píndola pel Valencià 11 d’ACICOM realitzada per Tirant de Veu: Dia internacional del doblatge i Josep Piera i Rubió escriptor valencià 55 Premi d’honor de les Lletres Catalanes. https://youtu.be/oreFHh2HCQE

 

==========================================================

 

Programa 19 de 2023: https://youtu.be/FoG16q56Oaw

 

AGENDA ACICOM

  • 14/06/23 19.00h. Es presenta el llibre “La rebel·lió dels vianants” amb un acte a la Llibreria Fan Set amb la participació de l’autora, Aitana Guia. L’obra ha sigut guardonada amb el Premi d’Assaiig de la Mancomunitat de la Ribera Alta.
  • 14/06/23 19.00h. Es presenta el llibre “Joan Fuster, D’un temps, d’un país”, amb els autors, Salvador Ortells i Francesc Pérez. L’acte serà al Centre Cultural La Beneficiència.
  • 15/06/23 18.00h. ACICOM celebra el dia de l’associat i l’associada, amb un “tardeo” a l’àtic de l’Octubre CCC. L’acte té per objectiu trobar-se i reflexionar sobre l’associació i els seus objectius.
  • 16/06/23 La Comissió Ciutat-Port torna a ixir al carrer per mostrar el rebuig de la ciutadania a l’Ampliació del Port. La manifestació comença a les 18:30 de la vesprada, i ixirà del passeig de l’Albereda, entre el pont de les Flors i el d’Aragó.
  • 17/06/23 La Salà acull una jornada solidària a benefici del Casal Popular El Clot. Des de les17:30 fins a les 3:30, l’acte contarà amb tallers infantils i concerts, entre altres coses.
  • 21/06/23 a les 19:00 a Ca Revolta, es presenta el llibre “Torturades”, de Gemma Pasqual, que recull els testimonis de 22 dones víctimes de la violència policial una comissaria de la Policia Nacional de Barcelona. L’acte, organtizat per Acció Ciutadana contra la Impunitat del Franquisme, contarà amb la presència de l’autora i la moderació de la periodista Llum Quiñonero.
  • 24/06/23 a les 11:00, es celebra l’homenatge a Valentín González quan fa 44 anys que va ser assasinat per la policia. L’acte serà al passatge que porta el seu nom, Valentín González, que es sitúa front al mercat d’abastos.
  • 24/06/23 a les 18:30 a l’explanada del Rellotge, al final de l’avinguda del port, hi haurà una concentració per reclamar justícia per a les víctimes de la massacre de Melilla de fa un any.
  • I recordem que si t’agrada la pilota valenciana, la Plataforma per la llengua t’invita, tots els dijousos fins a finals de juny, a les 17:45 al Trinquet Pelayo pots disfrutar del nostre esport.

Píndola pel Valencià d’ACICOM realitzada per Tirant de Veu. Píndola pel Valencià 11: Dia Internacional del doblatge i Premi a Josep Piera i Rubió

 

 

 

==============================================================================================================================

Programa que organitza ACICOM amb la col·laboració de Ràdio Klara

En directe dimecres d’11 a 12h. en el 104,4 de la FM .
Streaming https://www.facebook.com/104lliuredirecte
Contacta amb nosaltres o fes seguiment en:
Youtube d’ACICOM https://www.youtube.com/c/ACICOMCANAL
Llistes de reproducció:  València, Klara i Transparent https://www.youtube.com/playlist?list=PLwoAutgmORmvQDxJZCA8ftsrGHVlxaDcK
 Qui és qui https://www.youtube.com/playlist?list=PLwoAutgmORmuqOmKoJWVp2iMjLKwP6kt_
Ivoox: https://www.ivoox.com/klara-i-transparent_sb.html
Contacte , suggeriment, preguntes, consultes per Whatsapp i Telegram: 601274474
Telèfon de contacte en directe amb el programa 963915721
Correu electrònic: klaraitransparent@gmail.com