El IX Festival Cinema Ciutadà Compromés es posa en marxa fent una crida a autors, productores y organitzacions a participar amb les seves produccions audiovisuals

 • El certamen repartirà en aquesta edició 8 premis relacionats amb la promoció de la llengua i el tractament de problemàtiques socials

 • El director del festival i president de ACICOM, Juan Medina, espera que aquesta edició aglutine les millors obres audiovisuals de l’any aportant un valor afegit per a la ciutadania

 • Els participants podran presentar les seues propostes fins al 15 de setembre de 2023

 

 

València, 31/07; La IX edició del Festival Cinema Ciutadà Compromés d’ACICOM anuncia l’obertura d’inscripcions per a produccions audiovisuals incloent pel·lícules, curtmetratges, documentals i animacions. El Festival se celebrarà del 16 al 24 d’octubre de 2023 en diverses sales del País Valencià, promocionant el sector audiovisual del territori, creant sinergies de col·laboració amb les entitats socials i la ciutadania.

El Festival Cinema Ciutadà Compromés d’ACICOM està dedicat a l’exhibició de produccions cinematogràfiques i audiovisuals que reflectisquen un compromís amb la societat, els drets humans, el progrés social, l’ecologisme, la igualtat i la diversitat.

Aquesta serà la novena edició d’un festival que s’ha erigit com a referència a nivell mundial en la promoció de les obres en valencià sent l’aparador perfecte per al sector audiovisual en valencià. A més, el festival també s’ha fet lloc en la divulgació i difusió de produccions nacionals i internacionals amb una profunda consciència social.

President Juan Medina

Juan Medina. President i Director FCCC 2023

“Estem il·lusionats i oberts a donar la benvinguda a diverses veus de la societat a través dels seus autors, productores, organitzacions i entitats socials de la comunitat audiovisual valenciana i d’altres territoris per a participar en la IX edició del nostre Festival”, va dir Juan Medina, President d’ACICOM i Director del Festival FCCC 2023: “Creiem en el poder del cinema i els mitjans audiovisuals per a inspirar, educar i impulsar el canvi social i, a través d’aquest Festival, el nostre objectiu és reunir una àmplia gamma de persones, entitats i institucions per a fomentar una societat més connectada i compromesa”.

El Festival Cinema Ciutadà Compromés presenta enguany un certamen de Secció Oficial amb huit prestigiosos guardons, cadascun d’ells dotat amb un original premi ACICOM i una xicoteta ajuda econòmica de 200 €. Les categories de premis són les següents:

 • Premi Audiovisual en Valencià
 • Premi Ciutadania (per a produccions socials, sobre participació o reivindicatius)
 • Memòria Democràtica i Històrica
 • Igualtat i diversitat
 • Ecologia i Canvi Climàtic
 • Drets Humans i Cultura de Pau
 • Innovació i Digitalització
 • Premi Especial del Públic
 • Premi Audiovisual Accessible

Per a ser elegible en el Festival “IX FCCC 2023”, les persones participants han de registrar la seua proposta abans del 15 de setembre de 2023. Es pot trobar informació detallada sobre el procés d’enviament, juntament amb les bases del Festival “IX FCCC 2023”, en el lloc web d’ACICOM en https://acicom.org/fccc2023 .

“Animem a totes les persones creadores que han treballat apassionadament en els seus projectes audiovisuals i les obres dels quals s’alineen amb els valors del Festival a aprofitar aquesta oportunitat i enviar els seus treballs”, va afegir Juan Medina. “L’IX Festival Cinema Ciutadà Compromés promet ser una plataforma extraordinària perquè els artistes mostren el seu talent i es connecten amb audiències que comparteixen un compromís amb el progrés social i el canvi positiu”.

A mesura que el Festival continua evolucionant, ACICOM segueix dedicat a promoure un Festival que transcendeix la lluentor i el glamur, enfocant-se en canvi en narracions impactants i que conviden a la reflexió que ressonen amb l’audiència en un nivell més profund.

Sobre ACICOM:

ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) és una reconeguda organització sense fins de lucre com a generadora d’iniciatives de promoció del pensament crític des d’un entorn plural i independent que han contribuït a desenvolupar un gran nombre de debats, jornades, conferències o presentacions en les quals el desenvolupament de les llibertats i l’apoderament de la ciutadania, es converteixen en el nexe d’unió de les seues accions. A través d’iniciatives com el Festival Cinema Ciutadà Compromés, ACICOM aporta un espai en el qual la producció de cinema, documentals i curts amb contingut social troba un espai de difusió, generant un necessari debat en la societat sobre els temes tractats.

Inscripció d’obres: https://festivalccc.acicom.org/

Bases del Certamen FCCC2023