Programa 18-2023 València, Klara i Transparent. Xarrem amb Papa Balla Unión Africana i Majo Síscar HumanFest + Agenda ACICOM + Píndola pel valencià

 

7/06/2023 Programa 18-2023 València, Klara i Transparent. Xarrem amb Papa Balla Unión Africana i Majo Síscar HumanFest + Agenda ACICOM + Píndola pel valencià

Bon dia a totes i a tots

Avui fem el programa  Manolo Totxa al control,  Francesc Fenollosa i Ten que fa la Píndola pel Valencià  d’ACICOM i Tirant de Veu, Sara Garcia Cabrera des de la distància,  Sergi Aires i jo mateix, Jose Ignacio Pastor, aquí al peu del canó.

 

Açò és València, Klara i Transparent, un programa d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) i Ràdio Klara. Al servei de la ciutadania i especialment dels moviments socials i de les persones que es preocupen i ocupen en millorar la societat

 

Sumari

 • Xarrem amb:
   • Papa Balla Ndong, President Unión Africana

   • Majo Síscar, Directora HumanFest

 • L’Agenda d’ACICOM

 

 • Píndola pel Valencià d’ACICOM realitzada per Tirant de Veu: Píndola pel Valencià 10: Llengües al món i a l’Estat Espanyol

Papa Balla Ndong – Seminario de Mujeres GrandesPapa Balla Ndong, President Unión Africana

És Migròleg per la Universitat de València, format en Dret i Belles arts. Ha treballat en Solans Advocats i va participar en cursos en el Consell General del Poder  (CGPJ). Tècnic de Projecte per a diverses ONGs, Director d’Oxfam Castelló en 2007. Traductor voluntari Inglés, Francés, Castellà per a Creu Roja, Global Veus i TEDx. Ha coordinat diversos projectes europeus d’investigació des de l’Urbano com en la perspectiva de Cultura, Interculturalitat i Migracions. A Espanya des de la Vicepresidència del Consell Local d’Immigració i Interculturalitat de l’Ajuntament de València va contribuir al Pla Municipal d’Immigració i Interculturalitat 2019-2022. Va coordinar a Espanya en 2017 una investigació del PNUD sobre migracions.Actualment al Program Director MIRLAB (Migration/Refugee) des de gener de 2018 fins ara. Community Development Area Coordinator Jarit, Asociación Civil 2016 – 2018.  Trainer in Tolerance and Social Cohesion Movimiento contra la Intolerancia 2015 – 2016. Coordinator of the Center for Immigrant Minors. Fundación Cepaim 2014 – 2015

Guardonat amb el Premi Campions de la Diàspora Africana  2023 amb l’actual President de l’ African Development Bank Group, el Dr. Akinwumi Adesina.

El capital humano es el activo más valioso de África!

Algunes preguntes formulades pel Xarrem

 • Aquesta vesprada Zimbàbue
 • Union Africana
 • La Garrofera
 • Melilla
 • Quina és la situació a Senegal? https://es.wikipedia.org/wiki/Senegal El Senegal, el teu país natal,  viu uns dies convulsos després de les violentes protestes deslligades per la condemna a dos anys de presó per corrupció de menors del líder de l’oposició, Ousmane Sonko. Almenys nou persones han mort a Dakar i Ziguinchor després dels disturbis quan centenars de joves van eixir aquest dijous als carrers de diverses ciutats per a protestar perquè la condemna impediria a Sonko presentar-se a les eleccions presidencials de 2024.
 • crisi climàtica i migracions

https://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2022/05/25/dia-de-africa-comunidad-africana-llora-temporeros-fallecidos-albergue-66517845.html

https://www.ara.cat/internacional/africa/senegal-pais-opositors-acaben-misteriosament-preso_1_4719462.html

https://www.elmundo.es/internacional/2023/06/02/6479868921efa0ef578b45a2.html

 

===============================================================

Tremendas', crónica de la lucha de las mujeres fuertes de Majo Siscar - Cultur Plaza

Majo Síscar, Directora HumanFest

Periodista amb 15 anys d’experiència a Europa i Amèrica Llatina. Ha cobert la violència a Centreamèrica, les víctimes de la guerra contra el narco a Mèxic, la migració cap als EUA o el procés de pau a Colòmbia, des d’una perspectiva intersectorial. Ha escrit per a mitjans com The New York Times ÉS, Newsweek, Mèxic, El País, eldiario.es, 5W, la revista El Temps o Animal Polític. També ha sigut reportera de radio i tv. 

Va estudiar periodisme en la Universitat Autònoma de Barcelona, té un màster en Estudis Llatinoamericans per la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic i un postgrau en Drets Humans per la Universitat Iberoamericana.

El seu treball ha rebut premis com el Memorial Joan Gomis 2019 al periodisme solidari pel multimèdia #SexSymbols sobre dones líders a Bolívia, Indonèsia i República Democràtica del Congo, el Premi Manuel Alcántara de Periodisme Jove 2017 –que atorga la Universitat de Màlaga i el Diari Sud– per un reportatge sobre el procés de pau a Colòmbia, publicat en 5W o el Premi Europeu a l’Excel·lència Periodística en Drets Sexuals i Reproductius 2011 –que atorga la UE– per un reportatge sobre dones empresonades per avortar, publicat en Periodisme Humà.

Durant tres anys ha sigut la responsable de comunicació del festival CineMigrant, a Barcelona. Ara treballa de guionista en el programa Eso de Évole, en La Sexta. També va treballar de redactora en Terres de Cinema d’À Punt, premiada com a Millor Sèrie documental en els Premis Berlanga 2021.

Va ser guionista del documental ‘Em cridaràs?’, de Laura Herrero Garvín, Mèxic 2018. En 2019 va publicar el llibre Tremendes, lluitadores llatinoamericanes (Pruna Llibres i Barlin).

Humans Fest | XIV Festival de Cine y Derechos Humanos - Sociedad General de Autores y EditoresHUMANFEST 2023

En 2023 dediquem l’edició a la perspectiva de gènere en la defensa dels drets humans des d’un enfocament de rebel·lia, apoderament i resiliència

http://www.humansfest.com

https://fundacionporlajusticia.org/humansfest/programacion-2023/

https://valenciaplaza.com/las-10-peliculas-que-no-te-puedes-perder-en-el-humans-fest-2023

https://valenciaplaza.com/el-festival-humans-fest-entrega-su-premio-honorifico-de-2023-a-isabel-coixet

https://valenciaplaza.com/el-ayuntamiento-de-valencia-inyecta-20000-euros-al-humans-fest

 

 

Algunes preguntes pel xarrem:

 • Reviscola l’Human Fest després de 14 edicions?
 • Quines novetats podries destacar
 • Feminismes igualtat drets humans
 • Evolució del teu periodisme, de estar al terreny a coordinar un festival de drets humans.
 • Fes una crida al oients per acostar-se a alguna de les activitats.
  Tota la programació en: https://fundacionporlajusticia.org/humansfest/programacion-2023/

 

AGENDA ACICOM

– 05-11/06/23 Des del dia 5, i fins el pròxim 11, es celebra la Setmana Cultural de 3 Forques, amb concerts, tallers i sessions de cinema a la fresca.
– 7/06/23 a les 18h. al OCTUBRE CCC es celebra una vegada més el Cine Club Acció Documental, organitzat per ACICOM i Acció Cultural del P.V. Es projectarà “Zimbàbue. La lluita per la democràcia”, una peça que tracta sobre el camí de Nelson Chamisa per transformar Zimbabwe a la primera campanya electoral de l’era post-Mugabe es converteix en un xoc trepidant entre democràcia i dictadura.
https://acicom.org/zimbabue/
07/06/23 19:00 a la llibreria Fan Set, també del Octubre CCC, es presenta el llibre “Amb mal peu”, de Manel Joan i Arinyó. L’obra ha sigut guardonada amb el trenta-huitè Premi de Narrativa Vila de Puçol.
– 07/06/23 I al Museu de la ciutat, es pot visitar l’exposició “Un passeig per la ciutat”, d’Antonio Abellán. Hui, de fet, a les 19:30, es celebra l’obertura de portes.
– 07/06/23 19.30h al Casal Falla Na Jordana, es presenta i es signa el llibre “Viaje a través de un tranvia. Usos y costumbres de un tiempo austero y feliz”. L’acte contarà amb Pere Borrego, president de la Falla, Rafael Solaz, bibliògraf, i Roberto Fornes, autor del llibre.
– 07/06/23 20:00h a la Plaça de l’Ajuntament, la Coordinadora Feminista de València convoca una concentració baix el lema “Prou de Feminicidis”.
– 08/06/23 19. 30, xarrada “Turismo sostenible. Por la declaración de las Fiestas de Patraix como Fiestas de Interés Turístico Local”. Intervendràn, entre d’altres, el regidor de Turisme, Emiliano García, o el Secretaria Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.
– 9/10/11-06-23 A partir del divendres es pot visitar la Fira alternativa de València, que celebra la seua trenta-quatrena edició. Està muntada al llit del Túria, entre els ponts de les Flores i de l’Exposició. Teniu tota la propagació a firalaternativavalencia.com
– 10/06/23 Concentració per Senegal 18h Pl Ajuntament.
– 13/06/23 Comissió Ciutat-Port celebra una xerrada sobre el projecte d’Ampliació del port. Serà a l’Ateneu Llibertari del Cabanyal a les 19:00.
– 16/06/23 Comissió Ciutat-Port torna a ixir al carrer per mostrar el rebuig de la ciutadania a l’Ampliació del Port. La manifestació comença a les 18:30 de la vesprada, i ixirà del passeig de l’Albereda, entre el pont de les Flors i el d’Aragó.
– 21/06/23 19:00h. a Ca Revolta, es presenta el llibre “Torturades”, de Gemma Pasqual, que recull els testimonis de 22 dones víctimes de la violència policial una comissaria de la Policia Nacional de Barcelona. L’acte, organtizat per Acció Ciutadana contra la Impunitat del Franquisme, contarà amb la presència de l’autora i la moderació de la periodista Llum Quiñonero.

I recordem que si t’agrada la pilota valenciana, la Plataforma per la llengua t’invita, tots els dijous fins a finals de juny, a les 17:45 al Trinquet Pelayo pots disfrutar del nostre esport.

Pots veure i sentir tot el programa complet Programa 18 en Canal de Youtube d’ACICOM: https://youtu.be/_WssBdBtoIA

Píndola pel Valencià d’ACICOM realitzada per Tirant de Veu. Píndola pel Valencià 10: Llengües al món i a l’Estat Espanyol  https://www.youtube.com/watch?v=rf-SjO3MMXM

 

 

==============================================================================================================================

Programa que organitza ACICOM amb la col·laboració de Ràdio Klara

En directe dimecres d’11 a 12h. en el 104,4 de la FM .
Streaming https://www.facebook.com/104lliuredirecte
Contacta amb nosaltres o fes seguiment en:
Youtube d’ACICOM https://www.youtube.com/c/ACICOMCANAL
Llistes de reproducció:  València, Klara i Transparent https://www.youtube.com/playlist?list=PLwoAutgmORmvQDxJZCA8ftsrGHVlxaDcK
 Qui és qui https://www.youtube.com/playlist?list=PLwoAutgmORmuqOmKoJWVp2iMjLKwP6kt_
Ivoox: https://www.ivoox.com/klara-i-transparent_sb.html
Contacte , suggeriment, preguntes, consultes per Whatsapp i Telegram: 601274474
Telèfon de contacte en directe amb el programa 963915721
Correu electrònic: klaraitransparent@gmail.com