Zimbàbue. La lluita per la democràcia, en Cine Club: ACCIÓ DOCUMENTAL +, dimecres 07/06/2023 a les 18:00h. OCTUBRE CCC.

ACICOM i ACPV programem aquest documental

Idioma original: Shona i Anglès

Subtítols: català

Zimbàbue. La lluita per la democràcia

Direcció: Camilla Nielsson

2021, duracció 115 minutos

Cine Club Acció Documental +

7 de juny a les 18h al CCC Octubre

Entrada lliure fins completar l’aforament.

Nelson Chamisa vol transformar Zimbabwe. La primera campanya electoral de l’era post-Mugabe es converteix en un xoc trepidant entre democràcia i dictadura.

Sinopsi

Després de 37 anys del règim de Robert Mugabe, Zimbabwe es troba en un moment crucial. Nelson Chamisa es converteix en el nou líder de l’oposició i el seu carisma impulsa la campanya electoral més poderosa de la història. El país sencer es mobilitza pel canvi, però la vella guàrdia liderada per Emmerson “El Cocodril” Mnangagwa està disposada a tot per mantenir el poder. Una crònica inspiradora i impactant sobre la lluita per la democràcia en un sistema corrupte controlat pels militars. Un thriller polític d’una intensitat mai vista, un xoc trepidant entre democràcia i dictadura.

Saber-ne més amb Docs Barcelona: https://docsbarcelona.com/pellicules/zimbabue

Col·loqui posterior

Podrem gaudir d’un debat obert amb dues persones que coneixen ben bé diferents situacions en Àfrica i que podran contar-nos sobre les realitats i problemàtiques en diferents països.

  • Ángela María Nzambi Bakale, de Guinea Ecuatorial,  es activista pels Drets Humans, escriptora i tècnica de voluntariat a CEAR València, Autora dels llibres Ngulsi (2012), Biyaare (2015) i Mayimbo (2019).
  • Papa Balla Ndong, del Senegal, Migròlog i President de la Federació Unió Africana Espanya.
    Ha treballat com a mediador social intercultural en diverses organitzacions socials com CEAR, Accem, Cepaim, Jarit i Sos Racisme País Valencià entre altres. Ha estat també Director d’Intermón Oxfam Castelló en 2007.

Tràiler Zimbàbue. La lluita per la democràcia: https://youtu.be/6lkcuLkhyLE