Procés participatiu de l’estratègia de dades obertes de la Generalitat Valenciana

ACICOM t’anima a participar dient la teua,(o la nostra), a l’Estratègia de Dades Obertes de la Generalitat.

Des de l’any 2010 ACICOM ha estat defensant el dret a saber, primer amb la reivindicació de tindre una Llei de Transparència, formant part de la Coalición ProAcceso, celebrant anualment el Dia Internacional del Dret a Saber, participant en cursos, fòrum i jornades sobre transparència, dades obertes, participació, etc. i enguany donant un pas més enllà, creant junt a MESURA, una Càtedra Universitària a la UPV, sobre Dades Obertes per a la Transformació Social: CATEDRADES https://catedrades.webs.upv.es/

Hem tingut sempre una molt bona interlocució amb la Direcció General de Transparència i Atenció Ciutadana, sempre des de la independència però apostant per una col·laboració que fa realitat això del Govern Obert i la Governança Relacional.

Ara hem rebut aquesta invitació a participar, que fem extensiva a tota la ciutadania per tal de millorar i fer nostra l’estratègia de Dades Obertes de la Generalitat, que de segur serà una via imprescindible per avançar en la democràcia , l’empoderament ciutadà i amb un Govern més obert. Us deixem la invitació rebuda:

Les dades obertes constitueixen una matèria prima indispensable per a la transparència, l’obertura institucional i la rendició de comptes, al mateix temps que impulsen la col·laboració entre actors institucionals i privats. La Direcció General de Transparència, Atenció a la Ciutadania i Bon Govern està duent a terme un procés d’obertura en aquesta matèria que s’inicia l’any 2016 amb la posada en marxa del Portal de Dades Obertes.

En 2020 aquest portal es va actualitzar, el que va suposar un salt de qualitat en la creació d’un espai obert per als diferents col·lectius reutilitzadors, identificant i millorant uns certs aspectes com ara l’actualització dels conjunts de dades, la seua qualitat, la cerca de nous conjunts de dades, així com les qüestions de difusió i formació als proveïdors de dades.

Proposem ara una ambiciosa estratègia de dades obertes que dibuixe la ruta cap a un model de futur alineat amb les metes estratègiques de la Generalitat Valenciana.

És prou ambiciosa per a produir una transparència completa i efectiva, per a possibilitar una gestió basada en resultats i la seua rendició de comptes, així com per a generar una xarxa de relacions amb diferents segments de reutilitzadors que poden donar valor social a les dades.

Iniciem aquest procés participatiu des del convenciment que la intervenció de la ciutadania en el disseny d’aquest instrument de treball enriquirà el resultat final.

 

Les propostes es poden canalitzar des de la pàgina

https://gvaparticipa.gva.es/legislation/processes/16/proposals

Es poden realitzar propostes i comentaris a les realitzades des del dia 3 de desembre de 2021 fins al 17 de desembre 

Les propostes s’arrepleguen amb el següent model:

https://gvaparticipa.gva.es/legislation/processes/16/proposals/new

 

PER A SABER-NE MÉS

Estratègia de dades oberts de la Generalitat (PDF | 2,57 MB)

Altra documentació:

logo-catedra-observatorio2    – https://www.ctranspa.webs.upv.es/

 

  – https://www.uv.es/uvweb/catedres-institucionals/ca/relacio-catedres-institucionals/catedra-govern-obert-participacio-open-data/presentacio-1286005423084.html

 

Catedradeshttps://catedrades.webs.upv.es/

La cátedra - Càtedra de Ludificació i Govern Obert https://ludificacion.uv.es/

Post a Comment