PREMIS LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ 2013. Lliurament divendres, dia 3 de maig a les 12,30h La Nau

PREMIS LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ 2013

El Comité d’Empresa de RTVV, el Consell d’Informatius de TVE i tots els professionals de la informació acomiadats des que va començar la crisi al sector; Premis Llibertat d’Expressió 2013 de la Unió de Periodistes Valencians

*Els guardons es lliuraran el divendres 3 de maig de 2012, a les 12’30h, Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València EN UN ACTE OBERT A TOTA LA CIUTADANIA

#senseperiodistesnohihaperiodisme #senseperiodismenohihademocràcia #sensepreguntesnocobertura

La Unió de Periodistes Valencians, organització professional majoritària en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, adscrita a la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya- FAPE– i a la Federació Internacional –FIP– formada per vora vuit-cents professionals, va decidir en l’Assemblea anual ordinària, celebrada el passat 11 de març, atorgar els seus Premis Llibertat d’Expressió 2013 al Comité d’Empresa de RTVV, al Consell d’Informatius de TVE i a tots els professionals de la informació acomiadats dels seus llocs de treball des que va començar la crisi.

EL Comité d’Empresa de Ràdio Televisió Valenciana -RTVV- Rep el Premi Llibertat d’Expressió 2013 per la tasca dels professionals que lluiten en defensa d’una ràdio i televisió públiques, en valencià i de qualitat. Un model de ràdio i televisió que s’ha vist afectat per un ERO on 1.200 treballadors i treballadores han sigut acomiadats. Tanmateix, el guardó reconeix la defensa ferma, del comité, d’uns mitjans públics que amb les intromissions polítiques han acabat desvirtuant-se i allunyant-se de la Llei 7/1984 de 4 de juliol, per la qual va ser creada la RTVV.

Premi Llibertat d’Expressió 2013 al Consell d’Informatius de Televisió Espanyolaper la seua actitud valenta i de denúncia davant l’intent d’injerència política en els informatius de la televisió pública. Aquesta forma d’actuar ha produït tota mena de pressions i atacs per part dels directius i dels membres del Consell d’Administració. ElCdI de TVE és un exemple de la defensa de la pluralitat i l’objectivitat informativa.

Premi Llibertat d’Expressió 2013 a tots i totes les professionals de la informacióque han perdut el seu lloc de treball des que va començar la crisi al sector. Des de la Unió de Periodistes Valencians som conscients que els mitjans de comunicació han de ser rendibles i solvents econòmicament per a garantir la seua independència. Però amb l’entrada en vigor de la nova llei de la reforma laboral amb cada comiat d’un periodista no només s’ha perdut un lloc de treball sinó que també s’ha rebaixat la llibertat d’expressió. Quan un mitjà tanca, la nostra professió es precaritza encara més. En el cas dels periodistes, la precarietat laboral no deteriora només la seua dignitat i la qualitat de la informació sinó també la de la nostra democràcia.

Post a Comment