Premi Especial ACICOM, Tirant Avant Escolar 2012-2013, a MAGACIM la televisió de Benimaclet

ACICOM va lliurar el passat divendres dia 18 d egener, el seu Premi Especial del  TIRANT AVANT A LES PRODUCCIONS ESCOLARS VALENCIANES 2012-2013 a MAGACIM, la Televisió de Benimaclet en el marc del MICE (Mostra Internacional de Cinema Educatiu) organitzada per l’Associació Jordi el Mussol, amb la col·laboració de nombroses i variades entitats.

Es tracta d’una iniciativa que possibilita l’educomunicació dels més joves, mitjaçant la pràctica comunicativa i que vegent els excel·lents resultats que aconsegueixen, és per a llevar-se el barret.  Precisament Barret Films és l’empresa que està al darrere de l’experiència . Mitjançant la seua àrea de ZurdosTV , un laboratori d’innovació i creació audiovisual per a joves realitzadors, que ha anat especialitzant-se en els documentals interactius. Estudiants que utilitzen les noves tecnologies i les xarxes socials per contar les seues històries, reben el suport d’aquesta plataforma per desenvolupar els seus projectes audiovisuals. Aquesta iniciativa s’ha desenvolupat en el Centre Instructiu Musical (CIM) de Benimaclet.

La novetat fonamental és la creació d’una televisió de barri, Benimaclet, en suport web, que arreplega la quotidianitat de les seues persones, manifestacions culturals, preocupacions, actualitat, etc. i sempre amb el protagonisme dels menuts, de 7 a 14 anys,  com agents de comunicació: ells i elles són els presentadors, càmeres, reporters, investigadors, … que fan una televisió, que afermem sense cap dubte, d’alta qualitat. Un programa setmanal amb diverses seccions.

Als membres de l’ACICOM ens va emocionar el seu visionat, i ens dona coratge i forces per vore que és possible aconseguir la implementació d’experiències d’educomunicació  si es compta amb persones dicidies per empentar projectes d’aquest tipus.

El Premi vol ser tot un reconeixement al fum de persones que fan possible dia a dia la Televisió de Benimaclet.

MAGACIM suposa un clar exemple de les possibilitats dels mitjans audiovisuals per empoderar a la ciutadania i en aquest cas al més joves com a vehicle. Aconsegueixen un projecte participatiu i col·lectiu que dona visibilitat a les persones del nostre entorn i a més a més facilita la comprensió i ús de les tecnologies per expressar i comunicar, dir la seua, de manera reflexiva, a la vegada que divertida i activa. Tanmateix no es tracta en cap moment d’una experiència tancada, sinó que ofereixen les seues vies d ecomunicació al barri i inviten a tots i a totes a contar les seues històries.

Una proposta fresca, dinàmica que permet a la infància i als joves familiaritzar-se amb els mitjans audiovisuals i amb un periodisme humà, participatiu i responsable.

Els xiquets d’avui en dia accedeixen cada volta més promte a les noves tecnologies. Els canals temàtics televisius, internet, els mòbils, ipads, videojocs, llibres electrònics i un llarg etcètera de nous dispositius estan a l’abast d’ells i, en nombroses ocasions sense la supervisió d’un adult. Es, per tant, de vital interés prestar atenció al desenvolupament cognitiu dels xiquets al voltant de les noves tecnologies, per tal que arriben a fer un bon ús d’elles.

Des de novembre de 2012 Levante TV ha inclós aquesta iniciativa en la seua graella de programació amb un espai setmanal de 10 minuts amb la producció de MAGACIM. Es pot vore els dimecres a les 17h , els dissabtes a les 17,30 i els diumenges a les 17,45h. Pots vore el primer programa en: http://videotecahtml5.es/levantetv/media/magacim-01-dimecres-21-novembre

En aquest context sorgeix el terme d’alfabetització audiovisual, un concepte que està arrelant-se fortament a la societat. El projecte que es presenta vol formar part d’aquesta alfabetització audiovisual mitjançant activitats i tallers entretinguts per als xiquets. Com a treballadors en el sector audiovisual forma part de la nostra responsabilitat educar, ensenyar i mostrar als menuts el món tecnològic i digital al que pertanyen.

Des de el Centre Instructiu Musical (CIM) de Benimaclet (València) amb voluntat de renovació i adaptació a les tecnologies més recents ha impulsat, en col·laboració amb Barret Films, un taller de televisió per a xiquets i xiquetes. Es pretén, d’aquesta manera, donar veu al centre musical i als veïns del barri.

MagaCim és la televisió del barri de Benimaclet, un projecte col·lectiu, obert a la participació de tots el veïns i realitzada pels xiquets i xiquetes.
Descripción

Edats: entre 8 i 14 anys, amb un total de 60 participants, en horari:  – Grup A: dimarts i dijous de 17.30 a 19h – Grup B: dimecres i divendres de 17.30 a 19h


– Descobrir les possibilitats artístiques de les noves tecnologies.
– Coneixer noves formes de produció audiovisual.
– Aportar una visió crítica davant la televisió actual.
– Potenciar la creativitat i l’expressió artística dels participants
– Potenciar el treball en equip i la cooperació.
– Divertir-se educant en valors.
– Conseguir visibilitat y seguimient del projecte
– Implicar i fer particep a tot el barri

PER A SABER MÉS

WEB TV:  http://magacim.com

Facebook: https://www.facebook.com/MagaCimTV ; https://www.facebook.com/events/114210848754665/?ref=22

Canal Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=v_4NTxK4lOM&list=PL3EF4620E337D2FD4

ENHORABONA !

Post a Comment