Ojos que no ven… Movimiento Espartaco, dimecres 30 d’octubre a les 18:30h en CCOO-PV

 

Anunci Ojos que no ven CCOOPV

El Moviment Espartac es va formar l’any 1959 a l’Argentina, amb l’objectiu d’aglutinar a tots aquells artistes que compartiren l’aspiració de ser part d’un art de masses militant, i que alhora expressara el retrobament amb la identitat col·lectiva, històrica i social a Amèrica Llatina.

Aquesta producció es fica en la vida de Malena, filla de Carlos Sessano, pintor que va pertànyer al moviment. Ella és qui inicia una cerca que reconstrueix la història d’un grup conformat per nou pintors, amb la intenció de reparar els vincles afectius i identitaris que va generar el desarrelament de la seua família en 1969.

Partint de testimoniatges actuals, principalment de Juan Manuel Sánchez i Carlos Sessano (ex integrants), es desprenen altres perquisicions que porten a familiars i professionals vinculats al moviment al llarg de diversos països, com l’Argentina, Espanya, Bolívia, Suècia i el Canadà.

Presenta i modera Ferran G. Ferrer, secretari de Cultura CCOOPV i col·loqui amb la participació de  Carlos Sessano, un dels pintors protagonistes de la pel·lícula i membre viu del Movimiento Espartaco.

Carlos Sessano. El artista terminó su mural en Exactas 50 años después.

Carlos Sessano naix a Buenos Aires el 10 d’abril de 1935. En 1948 ingressa en l’Acadèmia de Belles arts de Buenos Aires. En 1954 realitza la seua primera mostra. Va ser membre fundador del Moviment Espartac i va participar en totes les seues

activitats des de 1959 fins a 1968. En 1960 emprén un viatge per Llatinoamèrica, exposant la seua obra i divulgant la proposta del moviment. Aqueix any a Quito, va col·laborar amb el pintor Oswaldo Guayasamín en la realització dels murals del Palau de Govern i en 1961 va participar en el primer Congrés Nacional d’escriptors i artistes de l’Havana. En 1962 és premiat en el 51 Saló d’Arts Plàstiques de Buenos Aires. Després d’uns anys, entre 1965-66 resideix per 2 anys a Europa on explora nous llenguatges i exposa a Itàlia, en la Galeria Le Muse. Durant 1966-1974 exposa en les Galeries Simon Patrich en Los Angeles i Sao Paolo. En 1968 forma part de la comissió Directiva de la Societat Argentina d’Artistes Plàstics. En 1969 s’exilia a Espanya interrompent la seua activitat per un temps i torna a exposar en 1976 en Galeria Lezama (València Espanya). Sessano continua pintant a València on fins hui té el seu taller i exposa en comptades ocasions en mostres col·lectives com a “Art i política en els 60” Palais de Glace 2002, “Grup Espartac Obra pictòrica 59-68 Muntref 2004 i, en mostres individuals com en Trieste, Itàlia 2010 “Tango dona pensara”, Buenos Aires Galeria Arrels Americanes “Carlos Sessano” 2014.

La seua obra mural “Tres xiquets” va ser declarada patrimoni de la Ciutat de Buenos Aires. Va exposar a l’Argentina, Colòmbia, l’Equador, Cuba, França, Àustria, Suècia, Líban, el Canadà, els EUA, Espanya i Itàlia. Les seues obres es troben en el Museu d’Art Modern de Buenos Aires, la Casa de les Amèriques de l’Havana, el Fons Nacional de les Arts de Buenos Aires, el Museu d’Art Contemporani de Managua, la Fundació Guayasamín Quito, la Col·lecció-Fons de l’Energia Atòmica Buenos Aires i en col·leccions privades en EU i USA.

ESPARTACO – TEASER from UNTREF MEDIA on Vimeo.

PER A SABER-NE MÉS

https://es.wikipedia.org/wiki/Movimiento_Espartaco

https://www.rallimuseums.com/es/2315

https://msessano.wixsite.com/sessano-pintura

https://www.diariodecultura.com.ar/home/a-los-86-anos-termino-desde-espana-un-mural-que-la-dictadura-de-ongania-frustro/

Post a Comment