Maestra, la depuración de las maestras republicanas de Marta Reig González, premiada en FESCIMED

foto de Marta Reig Gonzalez.
El curtmetratge “Maestra, la depuración de las republicanas” de Marta Reig, que va ser estrenat al nostre Festival Cinema Ciutadà Compromés 2018, el passat 28 d’octubre en Ca Revolta, ha  estat guardonat en el FESCIMED, Festival de Cine y Memoria Democrática

Els espectadors del II Festival Internacional de Cinema per la Memòria Democràtica, a través dels seus vots durant les tres jornades de Secció Oficial, van determinar atorgar el PREMI DEL PÚBLIC al curtmetratge dirigit per Marta Reig González. També ha guanyat el Premi a la Millor Fotografia.

Marta Reig González, és una jove promesa del cinema, que armada amb el seu mòbil com a eina, i una història familiar de tradició progressista, la seua besàvia la mestra republicana, la seua àvia, Asunción Cruañes, diputada de les Constitucionalistes i són pare Pepe Reig, soci d’ACICOM i membre del Consell de la Ciutadania de la CVMC, ha aconseguit un preciós testimoni sobre el paper de les mestres de la República.

Des d’ACICOM i el Festival Cinema Ciutadà Compromés 2018, felicitem a Marta per la seua iniciativa i bon treball realitzat i li animem a continuar produint audiovisuals per a enriquir la nostra dieta mediàtica de ciutadania.
Gràcies Marta

Festimed premi Maestra red

SINOPSI: Les mestres de la República van ser perseguides i penalitzades. A l’escola del Raval-Peñacerrada, a Mutxamel (Alacant) van ser expulsades del seus llocs de residencia i se’ls va prohibir accedir a llocs directius. Entre elles Asunción Cruañes, una de les mares de la Constitució. Totes elles van ser acusades de delictes com ser irreligioses, amorals, deficients en el seu treball, pertànyer a sindicats, etc.

Resultado de imagen de fescimed

 

Festival Internacional de Cine por la Memoria Democrática 

Post a Comment