MACHISMO I POSTMACHISMO: La alianza estratégica contra la igualdad. Miguel Lorente dia 18-12-2013

ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) és entitat col·laboradora, junt amb RedPública, amb l’Escola de Ciutadania en Femení Maria Moliner que ha organitzat aquesta interessant conferència de Miguel Lorente Acosta sobre:

Machismo i Postmachismo: La alianza estratégica contra la igualdad.

Palau de Pineda.  Pl. del Carme, 4. VALÈNCIA

dia 18 de desembre de 2013 a les 19h.

con la Colaboración de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport

https://scontent-a-mad.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/1239661_713395385343188_1171494928_n.jpgMiguel Lorente serà presentat per Angela Escribano Martínez, professora de l’Escola de Ciutadania en Femení MARIA MOLINER

El masclisme forma part de la desigualtat que estableix el dia poder , i d’aquí neix un nou corrent que és el postmachismo on l’home ha fet un canvi adaptatiu vesteix d’una altra manera , cuida els fills , és aparentment més sensible però segueix tenint el poder . El postmachismo proposa un canvi però perquè tot segueixi igual i ho fa de la següent manera : crea confusió , que genera dubtes , produeix una distància i aquesta provoca passivitat. Al final tot segueix igual mantenint les referències clàssiques de la cultura patriarcal .

El postmachismo es basa en teories i valors que tots acceptem i per això es fonamenta en la neutralitat , el cientifisme i l’interès comú . Utilitzant dades i teories com li ve bé descontextualitzant xifres , etc .

Destaca la importància dels mitjans de comunicació i de com li donen més importància a les denúncies falses o els cas de dones que maten homes basant-se en la idea de la síndrome d’Eva que proposa que les dones són perverses de naturalesa i que les víctimes són els homes .

El postmachismo segueix valorant el cos de la dona perquè ella es senteixa valorada la qual cosa comporta el fenomen de la cosificació és a dir deshumanitza la dona i la converteix en una cosa objecte de la seva violència . Això provoca el 82% de les violacions denunciades s’hagin considerat infundades ja que la dona flirtejava , havia begut o anava massa sexi . Un cas flagrant és la publicitat on es visualitza dones mortes o colpejades .

En un estudi realitzat en instituts amb nois i noies de 15 anys s’ha comprovat la poca percepció de les noies de la violència ja que només el 9% d’elles va detectar que havia rebut violència de gènere però amb el mateix qüestionari el 13 % de nois reconeixien haver exercici aquest tipus de violència de gènere .

El nombre de denúncies està disminuint però la violència de gènere augmenta . Necessitem coneixement davant l’adoctrinament .

La realitat no és un accident sinó que és un resultat d’uns fets , per tant si la violència continua serà que no ho estem fent bé .

Què és l’Escola de Ciutadania en Femení MARIA MOLINER?

Una de les actuacions més rellevants de l’Escola de Ciutadania ha estat la posada en marxa del curs FORMACIÓ SOCIAL I POLÍTICA AMB PERSPECTIVA DE GÈNERE .
L’ ASSOCIACIÓ DONES DE LA COMARCA DE L’HORTA SUD coordina a dotze associacions de gènere de la comarca , a fi de sumar iniciatives , recursos i capacitat d’influència per dur a terme els seus objectius . La seva actuació es dirigeix ​​a la conscienciació social ia una tasca de transformació de la societat en general en el camp de l’educació cap a una ciutadania activa i responsable i de forma especial a les dones , per possibilitar la seva participació activa com a ciutadanes en la societat superant rols preestablerts .
És per això que , juntament amb la Mancomunitat Intermunicipal l’Horta Sud i de Florida Universitària , han impulsat el projecte ” ESCOLA DE CIUTADANIA EN FEMENÍ , MARÍA MOLINER ” , que pretén facilitar l’intercanvi i generació de coneixement que condueixi a una comunitat de aprenentatge orientada cap a la transformació social .
Més informació :
Fina Ferriols : fina.ferriols @ gmail.com
Empar Morales : awpauw@gmail.com

PER A SABER MÉS SOBRE EL TEMA

AHIGE Asociación de Hombres por la Igualdad de Género http://www.ahige.org

Homes Igualitaris” és una associació d’homes de Catalunya per la Igualtat de Gènere http://homesigualitaris.wordpress.com/

Homes per la igualtat de Mallorca http://grupdhomesperlaigualtat-mallorca.blogspot.com.es/

Homens per la Igualtat País Valencià paisvalencia@ahige.org

La implicació dels homes en la igualtat de gènere http://periodismesocial.wordpress.com/2012/03/20/la-implicacio-dels-homes-en-la-igualtat-de-genere/

El ‘postmachismo’ se revuelve, por Pilar López Díez http://www.lrmcidii.org/el-postmachismo-se-revuelve-por-pilar-lopez-diez/

Postmachismos son resistencias a los avances en igualdad http://viajandohaciaitaca.blogspot.com.es/2013/07/miguel-lorente-acosta-posmachismos.html

El posmachismo está aquí artículo de Miguel Lorente en Pikara http://www.pikaramagazine.com/2010/12/el-posmachismo-esta-aqui-articulo-de-miguel-lorente-acosta-para-pikara/

Violencia de género y posmachismo http://lesrosalies.blogspot.com.es/2011/05/conferencia-miguel-lorente-violencia-de.html

Otras formas de violencia: El postmachismo

http://federacionagora.blogspot.com.es/2013/11/impresiones-de-la-1-ponencia-de-foros.html

Més enllaços http://www.ahige.org/enlaces.html

Post a Comment