Llibres en Xarxa 18 DE SETEMBRE FOMENT DE LA LECTURA I PARADIGMA DIGITAL DEL LLIBRE

20140918 Cartell anunci Llibres en xarxaINICIEM LLIBRES EN XARXA, CONVERSES OBERTES SOBRE EL MÓN DEL LLIBRE.
18 DE SETEMBRE
FOMENT DE LA LECTURA I PARADIGMA DIGITAL DEL LLIBRE
LLIBRES EN XARXA és una sèrie bimestral d’esdeveniments sobre el món del llibre a València, amb la participació de persones representatives de tots els sectors que intervenen en la seua cadena: des dels escriptors, fins als lectors, passant per les editorials, les llibreries, les biblioteques, els responsables de polítiques públiques, els dissenyadors, els mediadors i prescriptors, etc.
En un món canviant és necessari aportar coneixements des de tota la cadena de valor per tal de millorar el món del llibre. El cicle és coordinat per Silvia Garcia Olaya, sòcia d’ACICOM i coordinadora de l’Àrea Món del Llibre, fundadora del projecte Editopia
El projecte és impulsat des d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) amb la col·laboració d’un ample ventall d’entitats.
La primera Conversa Oberta porta per títol: El foment de la lectura i el paradigma digital del llibre i tindrà lloc el proper dijous, dia 18 de setembre, a les 19h. a la seu de l’AEPV (Associació d’Editors del País Valencià) i del Gremi de Llibrers de València. C/ Martínez Cubells, 6, 1er. 1ª. de València.
El sector editorial espanyol està embolicat en una transformació total. El nou paradigma digital presenta múltiples reptes i evidències clares que ja no hi ha volta arrere. Molt s’ha parlat del ebook, dels seus formats, de noves vies d’interactivitat per als continguts, del seu preu, del seu IVA, els seus canals, etc… Però sovint ens oblidem de la base, de l’inici de tot procés de lectura, del propi lector:
Algunes de les qüestions que guiaran la conversa:
• Què està passant amb el foment a la lectura davant la irrupció de l’oci digital?
• Està perdent el llibre la batalla davant altres formes d’entreteniment multimèdia?
• Estan tenint els plans de foment de la lectura en compte els nous reptes del paradigma digital del llibre?
• Com està afectant la reducció de les inversions en fons per a biblioteques públiques i escolars a l’efectivitat dels Plans de foment de la lectura?
• Què podem fer des de tots i cadascun de les baules de la cadena de valor del llibre perquè es llitja més i que el llibre puga seguir sent el fonamental instrument de transmissió cultural?
• I què concretament estem fent a la Comunitat Valenciana? Quin tipus d’iniciatives d’animació a la lectura mereixen un major suport i difusió?
• Existeix un associacionisme ciutadà que recolze el foment de la lectura?
Des de València alguns professionals del món del llibre, junt amb la  ciutadania més implicada, volem mostrar el nostre ferm compromís amb la cerca de noves opcions i noves solucions davant aquests (i molts altres) dilemes que se’ns van presentant en aquests temps de profunda transformació del sector.
Comptarem amb les següents intervencions inicials per obrir després una conversa oberta entre totes les persones assistents
Presenten: Jose Ignacio Pastor, President ACICOM i Silvia G. Olaya, fundadora del Projecte Editopia, blogger en Librosensayo.com, i sòcia ACICOM
Participen:

  • David Vidal i Salvador Lauder, Socis fundadors El Petit Editor
  • Juan Antonio Gabaldón, Soci ACICOM y Vicepresident de l’Associació d’Amics de la Biblioteca Pública de València
  • Jose Antonio Martínez, Vicepresident CODBCV (Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana)
  • Antonio Adsuar i Conchi Sirvent de Librosensayo.com
  • Manel JM Romero, Secretaria tècnica de l’AEPV

T’invitem a participar i unir-te a la conversa, amb l’ànim de continuar la reflexió i reunir a professionals i ciutadania, per tal d’aportar llum a l’assumpte, de manera que aquests esdeveniments bimestrals es convertisquen en punt de trobada del llibre a València, en la cerca d’un futur per a la lectura i la cultura en la nostra comunitat

20140918 Cartell anunci Llibres en xarxa

Post a Comment